Jump to content
Guest Ceko

Липса на масло

Recommended Posts

Guest Ceko

Здрасти на всички и малко извинения за малко глупавите въпросчета:Колата почна да гори масло и доливам малко, обаче на 2 пъти ме изненада след продължително каране по магистралата и за секунди ми пресветна лампата за маслото при по-рязко спиране. Естествено долях масло, но то след дъжд-качулка малко май работата... Сегментите трябва да ги сменя, че да не гори масло - това ми казаха.1.Може ли като мигна така на 2 пъти да е се е прецакало нещо по двигателя и как да разбера? Сигурно си въобразявам, но ми се струва, че леко почна да трака повече двигателя като работи... 2.Ако тази лампа светне за постоянно вече тотално ли да отписвам двигателя или има надежда ? Това е засега, благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

като е отворите ще проверите вала как е и лагерите , тази лампа прдупреждава че няма мазане в мотора и 1 секунда не трябва да работи но можеш да се разминеш с лагери само ако разглобите навреме все пак са карани доста и е хубаво да се сменят щом отваряте

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

Благодаря, имам и друго въпросче:Какви сегменти да взема? Оригиналните каква марка са, или нещо читаво да препоръчате? d15b2 е двигателя, ако има значение.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

Благодаря, имам и друго въпросче:

Какви сегменти да взема? Оригиналните каква марка са, или нещо читаво да препоръчате? d15b2 е двигателя, ако има значение.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами пич да ти кажа някакви други ако намериш освен марката"РИК"ги провери какви са!!!аз сам слагал "РИК"не мога да се оплача ама сигурно ще има и други добри марки.виж дали има на завод"дружба"гр.Разград линия за сивик,те са сьщо добри,ае колеги помагайте на човека ако знаете нещо повече ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Това за лампата хич нее добре,а за маслото където ти гори кажи първо по колко доливаш,може да не се налага да сменяш сигменти а само гумички на клапаните.провери и дали нямаш някакви течове.Късмет

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

Това за лампата хич нее добре,а за маслото където ти гори кажи първо по колко доливаш,може да не се налага да сменяш сигменти а само гумички на клапаните.провери и дали нямаш някакви течове.Късмет

<{POST_SNAPBACK}>

Напоследък доливах 2-3литра на 1000км. Смених сегментите с някакви ALC, ще видим кви ще се окажат...

кажа някакви други ако намериш освен марката"РИК"ги провери какви са!!!аз сам слагал "РИК"не мога да се оплача ама сигурно ще има и други добри марки.виж дали има на завод"дружба"гр.Разград линия за сивик,те са сьщо добри,ае колеги помагайте на човека ако знаете нещо повече :hondarulez:

<{POST_SNAPBACK}>

Питах за такива, но ми казаха 10-14 дни доставка и нямаше как - взех други. Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

А сега, надявам се знаеш, 1500-2000 км много тихо каране. След това сменяш маслото отново и тогава вече може да и се радваш на воля! :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko
Отговорено (Редактирано)

А сега, надявам се знаеш, 1500-2000 км много тихо каране. След това сменяш маслото отново и тогава вече може да и се радваш на воля!   :)

<{POST_SNAPBACK}>

аа да, предупредиха ме :D стрелката повече от 2500rpm не е ходила :D Редактирано от Ceko

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NONE

А би ли казал, колко ти струваше удоволствието, че и мен май ме чака същото :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ceko

А би ли казал, колко ти струваше удоволствието, че и мен май ме чака същото :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

сегментите за 110лв ги взех, за труда според майстора 150-250 горе долу

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...