Jump to content
Guest VTEC Inside

Дайте мнение за масла

Recommended Posts

Guest VTEC Inside

Значи от shell helix минах на motul 6100 и лампата на маслото взе да гасне по бавно. Дайте мнение за Мотул и също така ако не е добро кое е по добро :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

По-добри масла от Мotul в БГ няма или са едно,две.Това че лампата ти гасне по-бавно е от масления филтър :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

По-добри масла от Мotul в БГ няма или са едно,две.Това че лампата ти гасне по-бавно е от масления филтър :D

<{POST_SNAPBACK}>

И аз знам че мотул е хубаво и затова взех такова ;) Също така и аз си помислих да не е от филтъра и го смених, но не с нов а един приятел ми даде един който беше работил няколко стотин км и с него наистина ми се струва че стана малко по-добре, но може и по-добре. Можеш ли да дадеш мнение за работата на двигателя, че нещо ме плашат с лагери :D И да ми препоръчаш място от където да си взема качествен филтър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

пробвал сам всякакви масла вкл. и мотул и парвата хонда която продадох и сега втората , но за мен най доброто е кастрол gtx магнетик .старата ми гореше малко масло слажих кастрола и заспа пробвай няма да сажеляваш

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Добре де , не знаете ли , че маслен филтър се сменя с всяка смяна на масло ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Тоалетна хартия и маслен филтър не се ползват 2ра употреба.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GT 4G

Тоалетна хартия и маслен филтър не се ползват 2ра употреба.

<{POST_SNAPBACK}>

;) ;):thumbs1:;);););)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest MIYAMOTO

Можеш ли да дадеш мнение за работата на двигателя, че нещо ме плашат с лагери ;) И да ми препоръчаш място от където да си взема качествен филтър.

<{POST_SNAPBACK}>

Мнение мога да дам,а лагерите най добре ще ги разбереш в какво състояние са като свалиш картера и ги извадиш.За маслен филтър......ами те са доста ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Не знам какво ви плашат лагерите ;) аз нямах нито един от симптомите , но след свалянето им ( или по - точно тяхното им падане ;) ) се видя че са тръгнали да си отиват !!! за моя сивик струваха 40 лв , ако не се лъжа ;) Като че ли имам чувството , че се плашите да си отворите двигятеля ли , не знам ;) но разберете , че има неща които е редно да се сменят , не знам какво си мислите за колите но след състезанието на писта Дракон , всеобщо мнение е че Хондите горят яко масалце !!! което не е нормално за един двигател на Хонда ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Не знам какво ви плашат лагерите  ;)  аз нямах нито един от симптомите , но след свалянето им ( или по - точно тяхното им падане ;) ) се видя че са тръгнали да си отиват !!! за моя сивик струваха 40 лв , ако не се лъжа ;)

Като че ли имам чувството , че се плашите да си отворите двигятеля ли , не знам  ;)  но разберете , че има неща които е редно да се сменят , не знам какво си мислите за колите но след състезанието на писта Дракон , всеобщо мнение е че Хондите горят яко масалце !!! което не е нормално за един двигател на Хонда  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Ами ще горят,като не си знаят километрите ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Добре де , не знаете ли , че маслен филтър се сменя с всяка смяна на масло  :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

Хахаха Тино мерси за ценния съвет :dry: Извинявам се за неточното изказване. Имах предвид, че след като смених филтъра с НОВ при смяната на маслото и лампата гаснеше бавничко го смених повторно и тогава с втора ръка само за проба да видя разликата. Та това с лагерите мисля да ги ревизирам скоро и ще се види как са и без това и други работи има за правене като съединител например - Дракона го довърши :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Добре де , не знаете ли , че маслен филтър се сменя с всяка смяна на масло  :dry:

<{POST_SNAPBACK}>

Хахаха Тино мерси за ценния съвет ;) Извинявам се за неточното изказване. Имах предвид, че след като смених филтъра с НОВ при смяната на маслото и лампата гаснеше бавничко го смених повторно и тогава с втора ръка само за проба да видя разликата. Та това с лагерите мисля да ги ревизирам скоро и ще се види как са и без това и други работи има за правене като съединител например - Дракона го довърши ;)

<{POST_SNAPBACK}>

:blink::lol::(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest honda bassmbass

само мотул момчета аз карам с 8100 и нямам никакви проблеми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Относно маслата ,по важно е да го сменяте на време и с какъв вискозитет е то ,за повечето двигатели на Хонда дават пълна синтетика а като поостарее мотора полу синтетика а каква марка ще е маслото вече си е въпрос на избор. ;)Едно е сигорно никога не слагайте БГ масло или Шелл .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Относно маслата ,по важно е да го сменяте на време и с какъв вискозитет е то ,за повечето двигатели на Хонда дават пълна синтетика а като поостарее мотора полу синтетика а каква марка ще е маслото вече си е въпрос на избор. ;)Едно е сигорно никога не слагайте БГ масло или Шелл .

<{POST_SNAPBACK}>

Защо не Шел? Предното ми беше Шел. То и аз мисля, че навременната смяна е по-важна ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest blackw

Тази седмица смених маслото с Мотул 6100 в Проспид. Не виждам никаква разлика във вървежа. Предишното незнам какво е било. Момчетата са дистрибутори на Мотул и при тях ми излезе към 14 лева на литър.Адресът на сервиза го има на страницата им. Малко е трудничко за намиране. Ако някой се засили да ходи там ще се пробвам да направя картаhttp://www.prospeed.bg/

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doggy

Относно маслата ,по важно е да го сменяте на време и с какъв вискозитет е то ,за повечето двигатели на Хонда дават пълна синтетика а като поостарее мотора полу синтетика а каква марка ще е маслото вече си е въпрос на избор. :DЕдно е сигорно никога не слагайте БГ масло или Шелл .

<{POST_SNAPBACK}>

пич тази кола пееше с полусинтетиката на Шелл(синята туба)не мисля че е лошо масло,накарал сам и брат ми да си сложи Шел на Б4-ката и няма никакьв проблем нито зиме нито лете :D просто аз мисля че има масла и масла-все хубави,ама има коли има и капризани коли,пича като си сложи Мотул 6100 всичко си беше наред,ама сега след 3000-4000км.маслото е черно,двигателя е измит и е определено по шумен,не упреквам маслото ама може този двигател-а20а3(американско изпьлнение)щото е малко по усилен,да е капризен откьм масла,айде някой по компетентен да се включи ако не знаем нещо :D

:D Димо аз се прибрах бе мой че ми свьрши бенза май :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Accord6

Някой ползвал ли е масло Мeguin? Отскоро това масло се е появило в БГ и няколко човека усърдно ми го препоръчват. 5W-40 се продава на цена 87лв/5литра. Като им разгледах каталога, имат доста сертификати, но основно от Mercedes, BMW, Porsche, Audi i WV. Звучи интересно, но дали предимствата му не са за немски коли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

според мене е много добро, понеже им е доста широка гамата на предлаганите напълно синтетични масла. Явно сериозно работят в тази посока, за разлика от много по-известни марки, които почти не предлагат избор при пълната синтетика. И като се има в предвид, че е неизвестна в БГ марка, което предполага пълна липса на интерес при фалшификаторите, освен това цената, която е направо ниска, след като тази година на два пъти вдигнаха цените на маслата с общо около 25%, веднага бих си купил, ако се продава в Пловдив!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Accord6

Малко се поразрушках из нет-а и подразбрах, че се произвеждат на едно и също място с маслото "лики моли". По форумите имат известни притеснения за молибденовата добавка, която ползват. Положителното е, че някои двигатели които са харчели масло с мегуин са спрели да харчат. Това ме навежда на мисълта, че маслото е подходящи за изтощени мотори, но моя все още има хляб - няма още 100хил. км. Да не стане така, че молибдена да задръсти някои по-малки каналчета :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...