Jump to content
Guest grizli

Колко ви е разхода?

Recommended Posts

Guest grizli

Намерих тук в Германия една добра Хондичка на едно приятелче и понеже ще се прибирам смятам да му я докарам до БГ. Значи Хондата е Сивик 1,4 90 к.с. 95-та англичанка седан и е доста запазена. Понеже човекът не разполага с много средства и иска да има надеждна и икономична кола ми зададе въпросът: " а колко гори тази кола"? Аз не успях да му отговоря. Търсих из нета и във форума и не успях нищо конкретно да открия. За руските сайтове просто не ми се говори, защото пишат каквото си искат. И на други места търсих, но все различни данни.Може ли собствениците на този модел и двигател на Хонда да споделят какъв им е разхода градско, извънградско на бензин и евентуално на газ, понеже колкото и да го разубеждавах той ми каза, че каквото и да си вземе ще му сложи АГУ.Прилагам и обявата, за да е по-ясно за какво става на въпрос. Ето ТУК

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gax

Последното замерване в събота ми показа 6,17л/100 км - смесено/градско и извънградко/ бензин. Колата е същата, но `96. Пускал съм и климатика 3-4 пъти. Но не я юркам.Зимата стигаше до 7,5/100.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Ехооооо :cool: Колеги, моля ви за малко инфо :tooth::ppp:guns: Никой ли няма Хонда с подобен двигател, за да каже горе-долу за какъв разход става на въпрос? Колата съм я резервирал до утре и ми е спешно да знам дали да ходя да я вземам или не! Вижте какво открих ТУК!Разхода който е даден реален ли е или е завишен, понеже на други места срещам, че са дадени по-ниски стойности?С благодарност към всички които проявят интерес към темата и споделят нещо :wub:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

колата е доба, но ако и сложи газово :tooth::ppp ша има дертове :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Последното замерване в събота ми показа 6,17л/100 км - смесено/градско и извънградко/ бензин. Колата е същата, но `96. Пускал съм и климатика 3-4 пъти. Но не я юркам.

Зимата стигаше до 7,5/100.

<{POST_SNAPBACK}>

Докато съм пущал предният пост видях в последствие, че си ми отговорил. Благодаря

:ppp Значи във френския сайт който съм дал лъжат? :tooth: То и на мен ми се видя доста особено, това 6,7 при 90км/ч. Като пример мога да дам това, че скоро карах една Toyota RAV 4 129к.с. и разхода беше 6,5-7/100 извън града със средна скорост около 90км/ч.

Ще се радвам и други колеги да се включат по темата :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

колата е доба, но ако и сложи газово  :ppp  :cool: ша има дертове :guns:

<{POST_SNAPBACK}>

То и аз това му разправям. Ама като види как върви като :tooth: и не му гори много може и да се откаже от газа. Поне аз ще го навивам в тази насока, но тогава все пак колата ще си е негова и ще прави каквото си иска :wub:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Моята е с такъв двигател.Има газово и градско гори твардо 10/100, извънградско като карам с 100-120 гори около 8/100 пак газ.На бензин не сам я засичал.Моята е комби и този разход може да е малко нагоре, заради по-тежкото купе.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest grizli

Моята е с такъв двигател.Има газово и градско гори твардо 10/100, извънградско като карам с 100-120 гори около 8/100 пак газ.На бензин не сам я засичал.Моята е комби и този разход може да е малко нагоре, заради по-тежкото купе.

<{POST_SNAPBACK}>

Определено по-тежкото купе си оказва влияние върху разхода, но не е само това. До колкото ми е известно при комбитата скоростите и предавателните числа са по-различни от тези на хечбека и седана.

Газовата ти уредба обикновена ли е или газов инжекцион?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

Honda Civic 'англичанка' 5 врати d14a7 (75 к.с.)Бензин 95.Извънградско: (но не на магистрала) засичал съм я веднъж 5.8/100.Градско: съм засичал 2 пъти 11/100 и днес - 9.8/100.Градското е засечено твърдо на градско в София с доста задръствания.При него е по-вероятно да се разминава с каталожните данни, защото има както се казва 'и 2 и 200'.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest J&D

Преди седмица по маршрут Ямбол-Варна-Ямбол (през Слънчев бряг) със съпругата до мен ( :rolleyes: т.е. при скорост 90-110) - 5,73 л./100 км. Автомобiл с 5 врати (фастбек ли е?), двигател D14A8, 90 k.c.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mi6o

Моя CIVIC е 1,4i-16V, 90 к.с., двигател - D14Z6, 7 gen. /2002г./, 5 врати.На извънградско /4 човека+багаж/ - спокойно каране /90-100/ - 6.4 л/100 км.На извънградско /2 човека+багаж/ - по магистрала /130-150/ - 6.8 л/100 км.Смесено /градско в пика+извънградско-магистрала/ - 7,8 л/100 км.Градско /в София, в час-пик/ - около 8,8-9.0 л/100 км.Горните данни са изчислени при 1000 км. пробег, без климатик.Понеже почна да става топло, не знам какво ще покаже с климатик.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:unsure: фенове току що ми сварши газта на колата и я засякох от празна бутилка слагам 7лв. повтарям 7лв. а не 7литра и изминах 123км гратско само гратско като последния ден я карах 30 км. с вкл. климатик 4е жената нещо ще ражда наследник, кои каквото иска да говори но аз сам щастлив от разхода е вярно не сам юркал с никого само им махвам на паля4овците дет си мислят 4е колите им варвят. Газта сам си я слагал сам щот до сега не сам намерил маистор които да ме кефи как "пипа" а Хондата не е кола която се бута от знаини и не знаини маистори, та това е за разхода а и да не стана банален днес видях един познат които има сащата Хонда и газта си я сложил по на4ин които ми е трудно да асимелирам. то са допалнителни марку4ета клапан4ета вакуми и т.н.т. аиде 4е втраснах на Форума :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone22

30лв. газ 37 литра 410 км на магистрала 300 скорост 120-160км другите 110 градско в София с сите му задрьствания и светофари :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

:hondarulez: фенове току що ми сварши газта на колата и я засякох от празна бутилка слагам 7лв. повтарям 7лв. а не 7литра и изминах 123км гратско само гратско като последния ден я карах 30 км. с вкл. климатик 4е жената нещо ще ражда наследник, кои каквото иска да говори но аз сам щастлив от разхода е вярно не сам юркал с никого само им махвам на паля4овците дет си мислят 4е колите им варвят. Газта сам си я слагал сам щот до сега не сам намерил маистор които да ме кефи как "пипа" а Хондата не е кола която се бута от знаини и не знаини маистори, та това е за разхода а и да не стана банален днес видях един познат които има сащата Хонда и газта си я сложил по на4ин които ми е трудно да асимелирам. то са допалнителни марку4ета клапан4ета вакуми и т.н.т. аиде 4е втраснах на Форума ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Минаваш точно 23 км повече отколкото аз минавам със сивика ми градско в софия , но на бензин :thumbs1: пак 1.5 :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...