Jump to content
Guest greenwather

въпрос за големина на джанти

Recommended Posts

Guest greenwather

питането ми е следното :какво ще се промени ? Дали ще харчи повече , дали по бавно ще набирам ? Споделете с мен ,че нищо неразбирам :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

ако сложиш 175/30R16 ще гори по-малко, ще набира по-бързосамо че няма такива гуми. а и да има как ще друсат, и джантите ще станат на мекици за нула време

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest DjSprite

Определено ще хар4и пове4е и ще набира по бавно ...ще сложиш и по широки гуми естествено ...по стабилна и по красива ... но едното за сметка на другото :tooth: ...а и самите гуми са по скъпи :ppp

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Ами зависи от мощността на колата. Ето примерно на колегата Darcosi му превъртаха гумите след някакви обороти, защото бяха стандартните на сивика. Иначе реално е по-красиво с по-широки гуми. Принципно, ако са по-меки от нормалното знам че увеличават изразходваното гориво с 1-2% а ако са препомпани се износват. И по простата логика можеш да се сетиш, че по-пироки гуми БИ трябвало да мачкат кинти повече.Един малък офтопик: Днес те видях пред един сервиз в Красно село. :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

В www.avtogumi.com има калкулатор за размера,пишеш стария,после новия и то дава каква разлика ще има. :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

В www.avtogumi.com има калкулатор за размера,пишеш стария,после новия и то дава каква разлика ще има. :tooth:

<{POST_SNAPBACK}>

баси нема да ги сменям ще си остана на 15ки

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Ами зависи от мощността на колата. Ето примерно на колегата Darcosi му превъртаха гумите след някакви обороти, защото бяха стандартните на сивика.

Иначе реално е по-красиво с по-широки гуми. Принципно, ако са по-меки от нормалното знам че увеличават изразходваното гориво с 1-2% а ако са препомпани се износват. И по простата логика можеш да се сетиш, че по-пироки гуми БИ трябвало да мачкат кинти повече.

Един малък офтопик: Днес те видях пред един сервиз в Красно село. :tooth:

<{POST_SNAPBACK}>

дека бре?

сиреч каде бе? да не е на т.каблешков и бул. България?>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Определено и аз подкрепям мнението на Шефа, но ако са ти в повече конските сили си заслужава да сложиш по-големи и широки. Представи си драгстер от топ фюел с ниски гуми. Така че повече кончета, повече джанти, повече пари иииии.........

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

ако сложиш 175/30R16 ще гори по-малко, ще набира по-бързо

само че няма такива гуми. а и да има как ще друсат, и джантите ще станат на мекици за нула време

<{POST_SNAPBACK}>

;)

По принцип няма на пазара, но за размера сигурно може да се намери при повече желание. Миналата седмица видях един мерцедес слк от най-новите с извитата форма, на задните имаше 20-ки, а отпред бяха или 16 или 17 с много страна и тънка гума. Беше или 175 или макс 195, седяха му като взети от колело, но си личеше че човека нарочно го е направил така, нямам представа защо! ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...