Jump to content
Guest Informer

Смяна на гуми

Recommended Posts

Guest Informer

След като прочетох ТОВА се замислих дали цените които са написани в нея са реални? Аз в София под 5 лева за смяна и баланс на гума не съм намирал. Навсякъде дерат кожи за нищо работа :shy:. Споделете опит, кой, къде, за колко и качествено ли пипат?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Нещо линк-а дето си го закачил не мога да го отворя, но както и да е. Миналата година в Радиал свалянето на зимните гуми и качването на летните, с баланс, на колата общо за четирите ми взеха 17-18 лева, при положение, че гуми от джанти не са сваляли (имам си отделни за зимата, отделни за лятото). Вече ако свалят гумата от джантата и на джантата се слага друга гума незнам колко може да излезне.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Informer

Тоя сайт наистина е много бавен, копирам историята тук:

Беднякът, който кара джип- Здрасти, обажда ти се гумаджията от при театър “София”. Намерих ти оригинална “Мишелин”, почти съвсем нова. Една трудно се намира, обикновено са чифт, ама имаш късмет.- Благодаря ти много! Тази нощ там ли си?- Да, заповядай.Същата нощ цъфнах там към 3 часа, веднага след работа. Буквално миг преди мен успя да се вреди огромен лъскав джип, аз пък изпреварих със също толкова две таксита. Докато мигна, и гумаджията - трийсетинагодишен, пъргав момък - се залови с джипа. Зимните гуми една след друга потъваха в багажника му, на мястото им идваха летни, чисто новички. Огледах джипа както мъжете оглеждат едиствено манекенки или луксозни возила - наистина, скъпа кола. Даже подставката за чаша на шофьора имаше вид като да е поне двеста лева. Добре живеят някои хора, казах си.За не повече от пет минути работата по джипа беше свършена. Собственикът му, едър мъжага, без бръсната глава или черни очила, но дебеловрат и с масивен златен ланец, се подпря на колата срещу гумаджията:- Колко?- Четири гуми по триста лева - хиляда и двеста. Плюс монтирането.- То колко е?- По лев и двайсет на гума, четири и осемдесет.- За пет минути работа? Голям скъпар си, бе!- Не са пет минути, човече. Ходил съм да ти купувам гумите все пак, и не ти взимам стотинка за разкарването.- Сигурно взимаш за тях комисиона!- За обикновените да, ама твоите са седемнайсетки Мишелин. Има ги на малко места в София, с никое нямам договорка за комисиона.- … И така да е, четири и осемдесет за пет минути са ти много. Дай смъкни на четири, де, не се цигани!- Шефът определя цените, не аз. Нямам как да ти пусна по-евтино…- Хайде, хайде, шефа ти нали не брои колко коли са минали? Четири и петдесет поне!Гумаджията поглежда към растящата опашка чакащи коли, нетърпеливите шофьори около тях, и въздъхва:- Добре.Онзи с джипа вади от джоба си огромна бала петдесетачки, далеч над една пачка, и брои парите. Старателно изчаква, докато гумаджията намери и събере търкулили се по пода на стаичката монети, за да му върне петдесетте стотинки ресто. След това джипът изревава, настъпен до дупка, и полита нанякъде в тъмното… Гумаджията избърсва потта от челото си, и избутва от стаичката една гума:- Ето я твоята. Да я слагам ли?Оглеждам я внимателно. Наистина е почти като нова, още мустачетата стоят отстрани. Грайферът е свалил не повече от милиметър-два от оригиналната дълбочина. Браво на момъка! Предишната ми гума беше скъсана жестоко, едва не катастрофирах. За два дни ми намери екстра гума.- Добре. А… има ли как да я сложим отпред, заедно с резервната, че и тя е почти нова? Сегашните предни да минат отзад, че са вече старички.- Става. Ще ти мина всичкото на цената на слагане на две гуми.Смайвам се на енергията на това момче. За пет минути всичко е оправено. Броя му парите за гумата, но преумората си прави шеги с ума ми - блокирал съм, и не мога да си спомня колко беше тарифата му за слагане на гума. Преди пет минути само я каза…- Слагането на гумите?- Два и четиридесет.Оглеждам съдържанието на портмонето си. Трийсет и пет лева, чак до началото на следващия месец. Тоя направо ме съсипа, и от работа, и финансово. Даже в блога си нямам кога да пиша, вечер след работа съм като пребит… Подавам му петте лева.- Чакай малко, да ти намеря стотинки отнякъде…- Не се бъркай. И за двата лева не се бъркай, няма проблем.- Чакай бе, човек! Два лева са си пари!- Спокойно. Аз не съм бедняк като оня с джипа.Гумаджията прихва така, че изпуска кръстачката. Оглежда очуканата ми, старичка кола, износените гуми втора ръка, после мен - сигурно още по-опърпан и уморен от колата. След което внезапно в погледа му проблясват искрици:- Абе… Ти се шегуваш, ама май наистина има нещо такова. Като се замисля…- Не се шегувам. Точно таковата нещо имам предвид. - Усещам как другите на опашката нетърпеливо пристъпват зад гърба ми. - Благодаря ти, и чао!- Чао…Докато сгради, светофари и знаци прелитат покрай мен, си мисля - колко щастлив съм, че не съм бедняк като онзи с джипа. Че не се броя и стискам за стотинките, или поне че го правя само когато мои хора имат нужда от тях. И най-вече, че нищо не ме принуждава да се пазаря до дупка за трийсет стотинки, когато карам джип за стотици хиляди - нито неща извън мен, нито нещо вътре в мен…Прави са хората - хубаво е да си богат!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

честно да ви кажа ,ако застрелям тоа дебелак с джипа - няма да ми тежи на съвестта- пожелавам му да се търкаля в калта скоро....ебати -тва не е човек а алчна демонизирана свиня...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

честно да ви кажа ,ако застрелям тоа дебелак с джипа - няма да ми тежи на съвестта- пожелавам му да се търкаля в калта скоро....ебати -тва не е човек а алчна демонизирана свиня...

Меко казано :tooth: А по темата, това са верните цени :guns: Това че тук-таме ги надуват (вероятно други бедняци :cool: ) е друга бира :ppp

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Сега вече схващам за какво става дума. Имахме един клиент който от Германия си вкарва Х5 есента и казва на шефа ми: "Незнам дали да ми правиш застраховка, защото зимата няма да го карам?", а шефа ми го пита защо, и той отвръща. че нямал пари за гуми. Така чеееее........ Друг пък слух са ми казвали, че хора си продавали апартаментите само и само да карат готини коли, а живеели в някакви мизерии по крайните квартали. Абе смахнати хора, какво да ги правиш. Така че не пожелавам на никого да изперква така, пожелавам на всеки му да има NSX, CR-V, или там каквото му е по душа, но винаги душата му да е свежа и чиста от простотии!Късмет на всички!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

Сега вече схващам за какво става дума. Имахме един клиент който от Германия си вкарва Х5 есента и казва на шефа ми: "Незнам дали да ми правиш застраховка, защото зимата няма да го карам?", а шефа ми го пита защо, и той отвръща. че нямал пари за гуми. Така чеееее........ Друг пък слух са ми казвали, че хора си продавали апартаментите само и само да карат готини коли, а живеели в някакви мизерии по крайните квартали. Абе смахнати хора, какво да ги правиш. Така че не пожелавам на никого да изперква така, пожелавам на всеки му да има NSX, CR-V, или там каквото му е по душа, но винаги душата му да е свежа и чиста от простотии!

Късмет на всички!!!

<{POST_SNAPBACK}>

тоа с джипа не е от тия дето нямат пари ,а от тия дето не зачитат другите хора - ако не уважава момчето ,което му помпи гумите или му мие колата, значи е лайно - тряаа да има уважение и добронамереност ...иначе сме животни Редактирано от F18 Hornet

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

Сега вече схващам за какво става дума. Имахме един клиент който от Германия си вкарва Х5 есента и казва на шефа ми: "Незнам дали да ми правиш застраховка, защото зимата няма да го карам?", а шефа ми го пита защо, и той отвръща. че нямал пари за гуми. Така чеееее........ Друг пък слух са ми казвали, че хора си продавали апартаментите само и само да карат готини коли, а живеели в някакви мизерии по крайните квартали. Абе смахнати хора, какво да ги правиш. Така че не пожелавам на никого да изперква така, пожелавам на всеки му да има NSX, CR-V, или там каквото му е по душа, но винаги душата му да е свежа и чиста от простотии!

Късмет на всички!!!

<{POST_SNAPBACK}>

тоа с джипа не е от тия дето нямат пари ,а от тия дето не зачитат другите хора - ако не уважава момчето ,което му помпи гумите или му мие колата, значи е лайно - тряаа да има уважение и добронамереност ...иначе сме животни

<{POST_SNAPBACK}>

това е точно тача :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Това не ми се вижда реално, става въпрос за тарифата на гумаджията! :rolleyes: 4 гуми за 4.50 звучи повече като добро пожелание, нещо като бензин за 1.60 :), тоест трябва да е било отдавна и вече да сме ги позабравили тези времена. Колкото до шофьора на джипа, май се е издразнил че за тея пари които плаща за гумите не му влиза безплатен монтаж, а му искат нещо отгоре, та най-вероятно затова се е изциганил, верно не му приляга, но едва ли е бил за 30стотинки!пп. За 4гуми със слагане гумата на джантата + 4 винтила(гумени) и баланс ми излезна 45лв в Аутогруп, но пък съм доволен! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest baTeTo

Здравейте сички аз да кажа че във моят град Монтаж+демонтаж+баланс=2.50-бройкатаАз съм от ТрояН :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest poliqka

абе трябва тук таме да има и един двама нормални хора все пак нали?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Informer

Това не ми се вижда реално, става въпрос за тарифата на гумаджията! ;) 4 гуми за 4.50 звучи повече като добро пожелание, нещо като бензин за 1.60 ;), тоест трябва да е било отдавна и вече да сме ги позабравили тези времена. Колкото до шофьора на джипа, май се е издразнил че за тея пари които плаща за гумите не му влиза безплатен монтаж, а му искат нещо отгоре, та най-вероятно затова се е изциганил, верно не му приляга, но едва ли е бил за 30стотинки!

пп. За 4гуми със слагане гумата на джантата + 4 винтила(гумени) и баланс ми излезна 45лв в Аутогруп, но пък съм доволен!  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

И аз в началото си помислих същото и погледнах кога е пусната историята и се оказа, че е преди няколко дни. Следователно е твърде възможно някъде там, около театър София да съществува тая утопична гумаджийница, рая на гумите където всичко е по цени от преди 10 години. Там времето е спряло и 4 гуми се сменят за някакви си 5 минути наше време... :cool:;):o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

И аз в началото си помислих същото и погледнах кога е пусната историята и се оказа, че е преди няколко дни. Следователно е твърде възможно някъде там, около театър София да съществува тая утопична гумаджийница, рая на гумите където всичко е по цени от преди 10 години. Там времето е спряло и 4 гуми се сменят за някакви си 5 минути наше време...  ;)  :o  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

То това звучи напълно невъзможно, а остава и хората там да са майстори. Тогава смятай за какви опашки и какви чудесии ще става дума. Аз онзи ден като си оправях мойте гуми, за парите които вече споменах ми се наложи с два дена предварително да си запиша час и да чакам на място поне 40мин, а там при този митичния гумаджият ако стават нещата за 5мин/5лв сигурно се води тетрадка и вече от април до юли би трябвало всичко да е заето! Ако някой се вреди при него нека се похвали! :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest johnyboy

То това звучи напълно невъзможно,

:cool: Аутогруп и Радиал = ЦУМ ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...