Dimiter 106 #1 Публикувано 7 Декември, 2010 Здравейте, днес категоризираха баща ми с 52% инвалидност и ме попита дали сега ще може да си лепне безплатна винетка на хондето.Тъй като и аз не знам, реших да попитам вас П.с.: Четох доста из нета, но информацията която намерих беше от стари дати (2007-2008). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #2 Отговорено 7 Декември, 2010 Да аз така карах хондата 6 години с такава винетка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dimiter 106 #3 Отговорено 7 Декември, 2010 Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Torque 0 #4 Отговорено 8 Декември, 2010 А с инвалидното право как стоят нещата. В смисъл защото не мога да разбера когато колата се води на инвалид дали плаща някакъв данък за МПС.Питал съм инвалиди с коли и ми казват, че не се заплащал данък. Обаче съм питал в кметството тук на нашия квартал и ми беше отговорено, че когато колата е придобита след брака, тя се водела на двамата. И дори колата ако е на името на инвалида пак се дължало половината данък от другия, защото била семейна собственост. Имате ли някакво мнение по въпроса каква е тази работа и кой крив кой прав? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
west bam 107 #5 Отговорено 9 Декември, 2010 Не се плаща данък Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Malano4e 0 #6 Отговорено 9 Декември, 2010 (Редактирано) когато колата е придобита след брака, тя се водела на двамата. И дори колата ако е на името на инвалида пак се дължало половината данък от другия, защото била семейна собственост. това е истината.данъка се дели на 2- частта на инвалида се опрощава а другия съпруг си плаща неговите 50%. Тука идва и пародията- съпругът който не е инвалид,по талон няма кола,не може да я продаде или да я бракува или нещо друго без съгласието на инвалида,а плаща данък. Редактирано 9 Декември, 2010 от Malano4e Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове