ilias 210 #1 Публикувано 2 Декември, 2010 Здравейте искам да ви помоля за помощ!Това е кучето Сара - цък, там е описана и историята й.Накратко, тя е била домашен любимец, но стопаните и са решили да я "освободят". На улицата тя е разкъсана от питбул. Тя има рани на задния ляв крак- тях ветеринарите успяват да зашият, но тази на предния ляв крак не успяват, защото и липсва кожата, сухожилията са и отвън.Аз и жена ми решихме да вземем кучето при нас в Германия и да се погрижим за него. Жената, която го е намерила се е погрижила то да получи ветеринарна помощ, паспорт ваксини и лекарства, намерила е и транспорт до тук, единствения проблем е липсата на клетка за транспорта. За жалост клетките са ужасно скъпи (цените им започват от 160 лева(дистрибуторска цена) и нагоре) и закупуването на такава клетка при положение, че ще се ползва един единствен път е безсмислено и предпочитам да дам парите не за клетката, а за лечението на кучето.Молбата ми е към някой който има такава клетка за голямо куче и не му е нужна в момента да ми услужи с нея за превоза на кучето.Клетката ще бъде върната! Кучето се намира в Благоевград.Благодаря ви предварително! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #2 Отговорено 2 Декември, 2010 аз имам голяма клетка, ама се монтира върху телича на колата и си мисля че няма да свърши работа особено за дълъг път.ако си в разград защо не идеш да барчето където се събират ловците/ мисля че имаше и ловен магазин там/ и да не питаш някой колега ловец. ама не съм го посещавал тва место отдавна и не знам дали още се събират.между другото за колко време мислиш да я върнеш, моога да питам един колега дали ими свободна, макар че често пътува и му трябват клетките. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #3 Отговорено 2 Декември, 2010 Утре ще разпитам тук в Севлиево. Имам няколко познати, които може да ми свършат работа. Хубаво е да си оставиш телефон някакъв, ако евентуално има резултат. Или поне да напишеш с какво ще я транспортираш и кога. И как ще се върне ест. клетката /съжелявам ако това прозвучи грубо/. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #4 Отговорено 2 Декември, 2010 аз имам голяма клетка, ама се монтира върху телича на колата и си мисля че няма да свърши работа особено за дълъг път.ако си в разград защо не идеш да барчето където се събират ловците/ мисля че имаше и ловен магазин там/ и да не питаш някой колега ловец. ама не съм го посещавал тва место отдавна и не знам дали още се събират.между другото за колко време мислиш да я върнеш, моога да питам един колега дали ими свободна, макар че често пътува и му трябват клетките.Благодаря за съвета! Утре ще пратя баща ми да разпита, аз не съм в България в момента. Ако не е проблем попитай колегата си за клетката, ще се опитам да я върна до месец, а ако се разглобява мога и по бързо да я върна. Имам приятели, които ще летят за България по коледа и мога да я пратя по тях ако се разглобява, а ако не ще потърся по автобус или друг начин.Знам че е доста пришпорено, но ще се радвам да говориш с колегата си още утре и да ми дадеш отговор дали е съгласен или не. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #5 Отговорено 2 Декември, 2010 Утре ще разпитам тук в Севлиево. Имам няколко познати, които може да ми свършат работа. Хубаво е да си оставиш телефон някакъв, ако евентуално има резултат. Или поне да напишеш с какво ще я транспортираш и кога. И как ще се върне ест. клетката /съжелявам ако това прозвучи грубо/.Кучето е планирано да тръгне в понеделник и затова ни трябва спешно клетка. Кучето ще пътува с кола, заради състоянието му не може да лети.За контакт ми пишете на лични, аз съм извън България и не искам да набутвам никого с телефонни сметки. Ако клетката е разглобяема мога да я пратя обратно по приятели които ще летят за България около 20-22.12.2010. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #6 Отговорено 2 Декември, 2010 Проучих нещата и мога да пратя клетката обратно по DHL още същата седмица. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #7 Отговорено 2 Декември, 2010 Имам подобна на тази кутия, но се води за котка: не знам дали ще ти свърши работа този размер. Но с каквото мога съм готов да помагам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #8 Отговорено 2 Декември, 2010 Благодаря за предложението, кутията е желателно да е поне 80см дължина, 60см.ширина и 60см. височина. За да може кучето да лежи спокойно поради състоянието си. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kitu 30 #9 Отговорено 3 Декември, 2010 явно ще е малка, но ще поразпитам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chooby 13 #10 Отговорено 3 Декември, 2010 съжалявам за напразната надежда от мен , но моя приятел заминава за гърция с три кучета и няма свободна клетка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #11 Отговорено 3 Декември, 2010 Не се притеснявай Благодаря за положените усилия! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #12 Отговорено 4 Декември, 2010 Благодаря на всички, които са положили усилия да помогнат!Клетка е намерена! В понеделник кучето пътува насам и във вторник вече трябва да е при нас Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kick 46 #13 Отговорено 5 Декември, 2010 с нетърпение ще чакаме да кажеш как се справя кучето с вас и как вие с него и как се възстановява поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #14 Отговорено 5 Декември, 2010 Благодаря, във вторник (при положение че няма закъснения по пътя) ще я заведем при ветеринарът ни и ще видим какво лечение ще препоръча. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MYA 0 #15 Отговорено 5 Декември, 2010 Браво, много благородно от Ваша страна, много малко са хората, които биха направили такова нещо. Успех с кученцето, да Ви радва много и дано се оправи бързо. Ще очаквам добри новини Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ilias 210 #16 Отговорено 8 Декември, 2010 Кучето е вече при нас, пристигна късно снощи.Вече започна лечение, няколко пъти в седмицата ще я водим на ветеринар за да я маже и превързва.Който иска да проследи историята на Сара може да го направи тук:http://www.facebook.com/album.php?aid=32601&id=108482009173242а който има желание да помогне на друго животно може да го направи тук:http://www.facebook.com/album.php?aid=32601&id=108482009173242#!/BulgarianAnimalLiberation 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове