Jump to content
Guest ADH-Honda

Масло - вискозитет и марка

Recommended Posts

Guest ADH-Honda

Препоръчайте моля, какво масло да сипя на новото старо кошле ? За тези които не знаят - Сивик '92-а, D15B2 (пробег... пише 145000, ама със сигурност не е толкова :P ).

По принцип, маслото е сменяно преди 2 - 3 хиляди километра, като че ли колата няма консумация на масло. Но все пак - каква МАРКА и какъв ВИСКОЗИТЕТ да избера ? Какво да бъде - минерално или полусинтетика ?

Гледам че на лепенката при последната смяна при вид на маслото пише: "ML 10w40" (незнам дали "ML" е съкращение от "MOTUL" - това са само предположение, а и заправих да питам предишния собственик каква марка масло е бил сипвал; лепенката е на "VALVOLINE" по принцип, та може и "VALVOLINE" да е...), ако това има значение.

Дайте предложения. Старата Хонда се кара с жълт ШЕЛ 15W40 от 12 години вече и няма ядове, но все пак...

И евентуално - при смяната, да накарам ли в сервиза да ми направят профилактична "промивка" или нещо от сорта преди да се сипе новото масло - има ли нужда от подобни неща или са безсмислени ?

И последни два въпроса :P Мотора (D15B2) 3,2 литра масло ли побира или (че на EW2 е толкова) ? А скоростната кутия (5 степенна механичка) ?! Че направо и нейното масло да сменя (нали и там трябва да е отново моторно масло).

Мерси предварително :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Алекс, извинявай за иронията, точно ти не я заслужаваш, ама този въпрос вече ми звучи като да седнем в някоя кръчма и да ме питаш какво да вечеряш :P Колкото теми и въпроси се появиха тук, толкова и различни марки и вискозитети се препоръчаха :ph34r: Съвета ми е - яж от каквото си доволен и което ти харесва! :P Гледай само да е по-качествено и скъпо, че другото излиза още по-скъпо ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

доста теми се изписаха по темата :ph34r:http://forums.hondabg.com/index.php?showto...indpost&p=46780против Мотул никой не е казал нещо сериозно до сега, и аз съм много доволен от пълната им синтетика. полусинтетиката до 6000 км също беше много добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

доста теми се изписаха по темата :P

http://forums.hondabg.com/index.php?showto...indpost&p=46780

против Мотул никой не е казал нещо сериозно до сега, и аз съм много доволен от пълната им синтетика. полусинтетиката до 6000 км също беше много добре

<{POST_SNAPBACK}>

:ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chikiriki

Препоръчайте моля, какво масло да сипя на новото старо кошле ? За тези които не знаят - Сивик '92-а, D15B2 (пробег... пише 145000, ама със сигурност не е толкова  :P ).

По принцип, маслото е сменяно преди 2 - 3 хиляди километра, като че ли колата няма консумация на масло. Но все пак - каква МАРКА и какъв ВИСКОЗИТЕТ да избера ? Какво да бъде - минерално или полусинтетика ?

Гледам че на лепенката при последната смяна при вид на маслото пише: "ML 10w40" (незнам дали "ML" е съкращение от "MOTUL" - това са само предположение, а и заправих да питам предишния собственик каква марка масло е бил сипвал; лепенката е на "VALVOLINE" по принцип, та може и "VALVOLINE" да е...), ако това има значение.

Дайте предложения. Старата Хонда се кара с жълт ШЕЛ 15W40 от 12 години вече и няма ядове, но все пак...

И евентуално - при смяната, да накарам ли в сервиза да ми направят профилактична "промивка" или нещо от сорта преди да се сипе новото масло - има ли нужда от подобни неща или са безсмислени ?

И последни два въпроса  :P  Мотора (D15B2) 3,2 литра масло ли побира или (че на EW2 е толкова) ? А скоростната кутия (5 степенна механичка) ?!  Че направо и нейното масло да сменя (нали и там трябва да е отново моторно масло).

Мерси предварително  :ph34r:

<{POST_SNAPBACK}>

valvoline max life 10w40 Редактирано от chikiriki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

.........

против Мотул никой не е казал нещо сериозно до сега, и аз съм много доволен от пълната им синтетика. полусинтетиката до 6000 км също беше много добре

<{POST_SNAPBACK}>

Мотул е супер, спокойно слагай 4100 или 6100 срията с 10/40 вискозитет целогодишно :ph34r: Много натегнати автомобили се карат с Мотул, какво остава за един спокоен и невиждащ такова натоварване двигател :P Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:ph34r: и мотора си и колата си карам с Мотул 10W40 полу синтетика 6100 перфектно е поне е истинско а и щом мотора не изпищява на 14000 оборота мисли си :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

двигател - 3,3 лскоростна кутия - 1,8 лхидравлика на волана - 1 лАз сега съм на маторя с MOBIL Rally Formula 5W-50 ,мъ не те навивам -само за информация...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

chikiriki - мерси за пояснението ;) Казахте за казанчето за хидравликата - а там какво масло трябва да се сипва ? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

chikiriki - мерси за пояснението  ;)

Казахте за казанчето за хидравликата - а там какво масло трябва да се сипва ?  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Само оригинално на Хонда, не помня колко струваше......май около 30 лв. литъра и ще ти остане почти половин литър след смяната.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

chikiriki - мерси за пояснението  ;)

Казахте за казанчето за хидравликата - а там какво масло трябва да се сипва ?  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Търси само хидравлично масло на HONDA-аз моето го взех от Аутошоп Анастасов -Пловдив -малко е скъпичко-литъра отива 25 лева -ама не пести пари от това!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

chikiriki - мерси за пояснението  :worthy:

Казахте за казанчето за хидравликата - а там какво масло трябва да се сипва ?  :hondarulez:

<{POST_SNAPBACK}>

Търси само хидравлично масло на HONDA-аз моето го взех от Аутошоп Анастасов -Пловдив -малко е скъпичко-литъра отива 25 лева -ама не пести пари от това!

<{POST_SNAPBACK}>

Ако сложиш друго освен PSF-HONDA и.............майката на хидравликата.

За двигателя съм доволен от Мобил 10-40

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dragomirrr

на "хидравликата", където и викате иначе сервоусилвател на кормилната уредба само недей слагай хидравлично(мхл-32-примерно), иначе тип ATF 2 или ATF 3 на която и да е марка без никакъв проблем!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

ми да аз сложих кастрол и съм доволен олекна ми волана сигурно старото масло се е било пре.... а на мотора мобил 10w 40

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

От доста време карам колите си с AC Delco и съм много доволен.Отначалото сложих минерално,но не след дълго установих че за хондата не прави добър "филм" и минах на полусинтетика.Нямам никакви забележки засега-а вече е на около 10х км. ;) Но това е моето лично мнение.Всеки сондира мнение но в крайна сметка решава сам ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...