Jump to content

Recommended Posts

Купих си фарове от колегата Diyan_Petrov. Ето цитати от обявата му:"Фаровете са в добро техническо състояние.""Нямат някакви сериозни пукнатини или драскотини с нормални следи от употреба.""Купих ги скоро от една автоморга, но така и не можах да свикна с новия вид, който придават.""Само за информация ползвал съм ги около 2 седмици."Фаровете пристигнаха днес. Първото нещо, което ми направи впечатление, че са ужасно мръсни отвътре. По тях има изпочупени щипки и крепежни елементи. Викам аз съм си виновен, някои от дефектите се виждат и по снимките. Оказа се, че липсват 3 от 4те маншона, предпазващи фаровете от проникване на вода и боклуци. Видимо на пръв поглед беше, че фаровете са отваряни. Все пак ги пробвах, светнаха и двата и реших да си ги възстановя, а не да се разправям. Взех един сешуар и по изпитания начин отворих фаровете. Не беше трудно, защото след предното разглабяне, лепилото не беше подменяно, стъклата си бяха полуотлепени. За съжаление се оказа и че корпусът на единия фар е счупен вътре и се наложи да го лепя, както и захвата на единия ринг на Angel eyes-а. След като почистих всичко, огледах за други нередности и се оказа, че механизмите за регулиране и на двата фара са се разглобили и с известно усилие сглобих и тях. Не ми е ясно как са ползвани 2 седмици тези фарове при положение, че не бяха регулирани и нямаше така възможност това да се направи. Равносметката е че си платих като за здрави фарове, а се оказа, че трябва да ги разлепям, да лепя счупени елементи, да сглабям машинки за регулиране. Сега ми остава да почистя старото лепило, да залепя стъклата и да намеря начин да си ги монтирам към колата, защото както казах липсват крепежни елементи, както и не на последно място-да намеря решение за липсващите маншони. Ако не се бях наел да ги ремонтирам или пък бях със схванати ръце, сега щях да си имам фарове за 185лв., които да ми красят стаята, защото, реално бяха нефункциониращи. Целият труд да тук ми отне около 6 часа. Сами преценете доколко е лоялен продавачът.

Редактирано от ВладоВТ

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега много кофти наистина(страна не вземам),чесно да ти кажа и аз бях надъхан за фаровете но се отказах само заради това изречение "Нямат някакви сериозни пукнатини или драскотини с нормални следи от употреба." и до там,надявам се всичко да се реши без много разправий

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета затова си има опции да си отворите и прегледате стоката преди да я платите,не го забравяйте ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така си е. Ако бях огледал стоката по-подробно можеше и да я върна, но пак щях да съм вътре с 15лв. Тук не става въпрос за опциите на куриерите, а за коректността на конкретния човек. Важното е, че фаровете, вече са възстановени и ще влязат в употреба. Въпросът е принципен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще се разровя Събота и Неделя по мазата, май имах маншони от такива фарове.Ако ги намеря ще ти ги подаря:lol:Подсети ме все пак, че не ми е едно на главата.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам купувча на фаровете ми е пуснал тема, която малко или много ме обижда. С този отговор не се заяждам или най-малкото искам да обидя някого, просто ще изкажа нещета така както са от моята гледна точка.

 

"Първото нещо, което ми направи впечатление, че са ужасно мръсни отвътре" - колега за всеки човек мръсно е много относително. Не мога да се съглася с теб поради факта, че са били прашни да се каже чак "ужасно мръсни" е много преувеличено. Все пак това са фарове 2-ра употреба даже в случая 3-та. Мисля, че в обявата съм направил доста снимки и човек може сам да прецени колко са "ужасно мръсни" - и то отвътре.

 

"По тях има изпочупени щипки и крепежни елементи" - а с каква цел според Вас съм постнал толкова снимки в обявата!! Аз ще Ви кажа за да може всеки да прецени малко или много в какво състояние са. На снимките от обявата прекалено добре се вижда какво има и какво няма. Отделно нещо е човек колко време е отделил да се вгледал в тях. Също така не видяхте ли и това в обявата "За повече информация или снимки моля свържете се".

Вие нито допълнителни снимки, нито допълнителна техническа информация сте ме питали от което аз си вадя изводи, че нямате въпроси и обявата е достатъчно изчерпателна.

 

"Оказа се, че липсват 3 от 4те маншона, предпазващи фаровете от проникване на вода и боклуци" - сега искам да попитам Вас и всички в форума къде в обявата има снимка на фаровете с 4-ри маншона? Да вярно, е че фаровете са с един маншон, но и аз така ги купих. Ако забелязвате дори в обявата съм махнал и единствения маншон, за това да не се заблуди някой сличайно, че може би са с маншони.

 

"Видимо на пръв поглед беше, че фаровете са отваряни" - фаровете са от скоро в мен аз лично не съм ги отварял или правил опити. Отделен е въпроса колко ми вярвате ако сте честен пред себе си и колегите тук в форума бихте потвърдили, че няма следи от прясно разлепяне. Може би преди мен някой се е опитвал или ги е отварял, но това не съм аз.

 

"За съжаление се оказа и че корпусът на единия фар е счупен вътре" - така аз фаровете както писах преди малко не съм ги отварял и това, че сте ги отворили и е имало нещо счупено на корпуса ОТВЪТРЕ което не съм го видял или изобщо не е било възможно да се забележи преди разглобяването смятам нямам вина. Както съм писал в обявата "Фаровете са в добро техническо състояние" което не означава ОТЛИЧНО. Да извинява колегата Мариянов, че и него намесвам, но човека е прочел обявата не му е харесало конкретното изречение и се е отказал. Така можехте да направите и Вие.

 

"механизмите за регулиране и на двата фара са се разглобили и с известно усилие сглобих и тях. Не ми е ясно как са ползвани 2 седмици тези фарове при положение, че не бяха регулирани и нямаше така възможност това да се направи" - както казах фаровете ги ползвах малко време. За което те не светеха нито по-силно или по-слабо от сегашните ми фарове. Аз разлика не видях на мен друго не ми допадаше, но това е друг въпрос.

 

"Равносметката е че си платих като за здрави фарове" - фаровете не са НОВИ първо и второ искам да ми покажеш обява където ще ти продадат фаровете за 170лв. при положение, че едни такива вървят оклоло 480лв. нови. Но българина е свикнал когато даде 5лв. за нещо което струва 100лв.

и то не е като ново да се нахвърли и веднага обвини, който и да било. Независимо, че продавача е напълно готов да съдейства с допълнителна информация и снимки.

 

Фаровете не струват 185лв., а Ви ги продадох за 170лв. дори и нови да ги бяхте купили пак щяхте да си платите куриера. Ако сте искал по евтина доставка да бяхте избрали БГ Пощи, но Вие сам посочихте Еконт. Както казаха колегите ако сте се съмнявали можеше да ги пусна с опция отвори преди да платиш.

 

Не е правилно когато човек изказва мнение за някого на когото най-малко преди това не се е обадил да изяснят въпроса лично.

 

Поздрави:lol:

  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам темата да се запази в този вид. Има и двете страни. Нека да не влизаме в повече излишни спорове и караници. Колегата misho има ЛС.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...