Lyubomir Lipchev 0 #1 Публикувано 1 Декември, 2010 Здравейте! От скоро имам хонда акорд '96 (5та серия седан). Забелязвам от няколко дни ,че алармата ми се активира от самосебе си , няма нищо подозрително около колата. Това се случва в произволни интервали , независимо от времето на деня (когато колата е в покой разбира се ). Отидох при един алармаджия и той направо ми каза че трябва да си сменя алармата , че тая дето ми е сложена постоянно самостоятелно се включвала и дори понякога отключвала колата сама. Дистанционното ми се състои от 2 бутона - горния с едно катинарче , а долния с буква "F" . Моля , ако някой се е сблъсквал с такъв проблем ,дайте съвет, или ако някой има подобна аларма да ме посъветва как да я изключа тъй като нямам ръководство за нея. Благодаря на всички предварително ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lyubomir Lipchev 0 #2 Отговорено 2 Декември, 2010 Само да добавя че днес открих в нета и какъв е модела на алармата ми -> Flipper SM 200 . Ако някой може да ми даде някакво упътване моля ! благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #3 Отговорено 2 Декември, 2010 (Редактирано) Провери контакторите на бутони по капаци, врати и т.н. преди да променяш аларми и да те лъжат "майстори"!...Това за фабричната аларма - ако е монтирана от друг - може и да е прав онзи. Редактирано 2 Декември, 2010 от sebulba Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Lyubomir Lipchev 0 #4 Отговорено 3 Декември, 2010 днес ходих на няколко алармаджии и се установи че алармата ми е заводска , свързана към клаксона . никой не можа да открие повреда , всичко изглежда да работи абсолютно нормално. единствено на шофиорската врата е леко разхлабена ключалката , но ходих и на ключар и той каза че няма как това да доведе до активиране на аларма по никакъв начин. някой някакви идеи ? мерси предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #5 Отговорено 3 Декември, 2010 Активирането става от бутончетата / или не знам как се казват точно /, свързани с плафона - врати, на багажника, на предния капак, обемен датчик в купето - ако имаш...Вие какво проверявахте? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
инсталок - ключар 0 #6 Отговорено 20 Декември, 2010 Не знам дали си си разрешил проблема с алармата, но определено не е фабрична... Не се знай кой и как я е слагал. Не съм най-големия специалист по допълнителни аларми, но има вероятност да се оправи проблема с настройка на чувствителността. Някои аларми имат тази опция... Има и един така наречен "Tilt Sensor". Той също може да създава проблеми. Най-вероятната причина обаче е акумулатора...когато падне напрежението, в следствие на студеното време например, е напълно възможно да се активира алармата. Та, след толкова много приказки - провери си акумулатора....Чао, и късмет Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове