Jump to content
Super_Lubo0o0o

Помогнете на един новак :)

Recommended Posts

Извинявам се предварително ако мястото темата ми не е за тук.И така на скоро брат ми реши да ми подари неговият Сивик които е много запазен и читав.Това е 1-ят ми личен автомобил но бих искал малко да променя силата му под капака.Колата е;Honda Civic 98 година 1.4si 90к.с. 16 вентила.Искам да разбера има ли смисъл на този двигател да се хвърлят средства да се слага Турбо и ако се сложи долу горе колко ще се промени мошноста.Благодаря ви предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравеи,като за начало започни от тук ---> http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=50747После мини от тук ---> http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=1121Поздрави и Успех с начинанието !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега.И аз в началото като почнах да пиша по форумите и на мен ми се въртяха всякакви схеми за доработки. Честно да ти кажа, дори се чудех дали да не сложа и турбина на мотора на село. Ама така е всеки младеж като мен в главата ти е само мощности, дръпки, турбини и т.н. Сега след 3 години стаж зад волана почнах да се чудя как да реализирам икономия.Та като цяло, няма невъзможни неща. Обаче според мен 1.4 не са най-добрата основа на която може да се надгражда. Ако искаш големи мощности то трябва да хвърлиш един куп пари за да стане нещо по-така. Но като надуваш много с турбината то трябва да почнеш да сменяш и карантията, може и да не сменяш но това значи, че във всеки момент можеш да очакваш колата да роди. Съединителя пък е първото нещо което трябва да подсилиш.Ако пък искаш турбина само заради съскането на турбо колата то тогава можеш лесно да минеш и с под 1000 лева. Обаче всичко трябва да е втора употреба. Обаче там е, че мощността няма да е много по-голяма.Със същите пари обаче можеш да си вземеш по голям агрегат. И тогава като основа няма да имаш 1.4 с 90 коня ами примерно 1.6 със 160 коня. А като за начало са предостатъчни. А като ти омалеят конете и имаш пари доработка, тогава ще надграждаш обаче не от 90 коня ами почваш от 160 коня.Аз смятам, че ще е най-добре, ако си си скътал лев и наистина ти трябва мощност вземи се поогледай за някой B16A2 или пък за някой B18C4 и ще останеш много по доволен от резултата. !!! !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,и аз съм новак в отбора. Дето се казва барабар Петко с мъжете, та и аз така :lol: Имам Хонда сивик хедж 94, 1,3.Искам да започна с някои подобрения:1.Пълно пребоядисване,изчукване, вежди и т.н.2.Светлини - Angel eyes, за задните се чудя.Предните светлини са под всякаква критика.3.Ако е възможно поставяне на серво и климатик.4.Лети джанти - нямам идея колко големи могат да бъдат и дали трябва да се сменя спирачната система и окачването.5.Евентуално по-късно смяна с по-големия двигател на същия модел.Не ми се смейте, но не съм от жените които си ремонтират колите и може да задавам идиотски въпроси,но ще ме извините:yes: Това са плановете ми и не знам от къде да започна.Посъветвайте ме.Тъй като ако с мъжа започнем този проект ще отнеме години, мисля да се доверя на някой майстор.Моля дайте ми съвет,ако някой има добър майстор за пребоядисване да пише . Ще съм ви много благодарна :)Поздрави

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Покарай малко, да мине време и сам ще прецениш музика ли ще и слагаш, турбо ли, светещи прскалки и така, недей бърза , колкто и да си мераклия, щото мераците се променят и после да не седи ей тей колата и да е 300 коня или музиката ти да седи на 1, а на 10 да събаря блока.Покарай си я така, прецени кво те кефи,може и нишо да не те кефи и да си вземеш лодка :lol:, но не бързай, турбота ала бала недей бърза :yes:.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата много добре ти го каза, покарай и виж от какво имаш нужда. Ако имаш нужда от мощност налей в нов мотор.Ако пък искаш лятото, като ходиш на моренце да ти е студено в колата, сложи си климатик. Ако пък искаш по улицата колицата да изглежда готина, слагай очите и хубави джанти :lol: Всичко е въпрос на необходимост и средства! :P

Редактирано от PIKap

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Искам да започна с някои подобрения:

1.Пълно пребоядисване,изчукване, вежди и т.н. Потърси колегата REDPOWER Виждал съм негова работа, изглеждаше перфектно.

2.Светлини - Angel eyes, за задните се чудя.Предните светлини са под всякаква критика. - Да, сивиците са със кофти фарове. Съветвам те да смениш само тях и да не пипаш оригиналните :P

3.Ако е възможно поставяне на серво и климатик. - Климатик се слага сравнително лесно...виж хидравликата е друга бира. Не, че не е възможно да се сложи, но трябва да си намериш читав комплект. Сменя се цялото магаре заедно с рейката. Хидравличните рейки са проблем на Хондите. Ако не ти е крайно наложително не сменяй твоята.

4.Лети джанти - нямам идея колко големи могат да бъдат и дали трябва да се сменя спирачната система и окачването. - Ако можеш да си позволиш да купиш спирачки от по-големият модел (разбирай 1.6) които са на 262 милиметра, би било супер - ще спираш по-добре. За да направиш такава интервенция се купува цял комплект - дискове, апарати, шенкели. Ако не се състезаваш бих те посъветвал да направиш друго - купи си апарати + дискове от кола 1.5 Ще станат на твоите шенкели и ще се монтират лесно, за малко пари ще подобриш спирането. Просто на 1.3 са най-куците спирачки...направено е уж с цел икономия.

5.Евентуално по-късно смяна с по-големия двигател на същия модел. - Хечовете имат няколко варианта на мотор - 1.5 90кс (2 различни вида) 1.6 125кс и 1.6 160кс. Работата е там, че всички те са инжекцион/моноинжекцион, а 1.3 е карбуратор. За да смениш мотора, ще се наложи да се смени резервоара, помпата за бензина, бензиновите пътища...Филма е доста голям и като цяло иска усилия. Откъде знам ли? Еми всичките неща, които ти написах са правени по моята кола. Резултата ме кефи, но на каква цена?! Трябва да решиш, дали колата ще остава в семейството или ще я продаваш след година. Направиш ли всичко от изброените неща ще имаш цял проект. Пипаните коли обикновено НЕ се продават, или се продават на голяма загуба :lol:

 

Успех!

 

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти chris_barnes,

след празниците се заемам, че много се мотам вече :ph34r:

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега възможно е да се сложи турбо на твоя мотор ако не се сменят буталата и биелите може да се кара спокойно на 0.6 а разликата във вървенето ще е осезателна макар и на малко налягане.Имаше правен такъв мотор 1.4 с турбо караше се на налягане от порядъка на 0.6 - 0.7 вървеше доста и не създаваше проблеми,само трябва да се подбере подходяща турбина.Радвам се ако съм бил полезен:blink:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...