Felix 13 #1 Публикувано 28 Ноември, 2010 Наскоро възникна спор между мен и едно момче. Този спор уж се реши но остана една висяща тема, на която не можах да си отговоря, нито пък той успя да ми обясни. Ето за какво става на въпрос:На даден автомобил пише, че достига максималната си мощност от (примерно) 100 конски сили при 4200 оборота. Ако карам на 1-ва скорост и премина въпросните 4200 оборота, автомобила продължава да ускорява. На какво се дължи това, след като е преминала максималната си мощност? Това момче се опита да ме пребори като казва , че е от инерцията , но не мисля че е от нея , защото съм виждал как след тези обороти по баир нагоре, автомобилите продължават да ускоряват до червено. А и нали след преминаването на тази граница, мощността започва да пада !? Моля който е сигурен в отговора си , да пише !!! Благодаря много! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #2 Отговорено 28 Ноември, 2010 Според теб след максимална мощност не трябва да ускорява ли тоя автомобил? Искаш ли малко да четеш - ЦЪК - и после пак да питаш! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Felix 13 #3 Отговорено 28 Ноември, 2010 Според теб след максимална мощност не трябва да ускорява ли тоя автомобил? Искаш ли малко да четеш - ЦЪК - и после пак да питаш! Мерси много ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове