Jump to content
Guest desislavkt

Газова уредба

Recommended Posts

Guest desislavkt

Мисля да си слагам газова уредба на хондата (Concerto 1.5 моноинжекция с двуточково впръскване). Някой може ли да ми каже дали е необходима някаква допълнителна електроника (емулатор или нещо такова) или е достатъчно само релето което изключва дюзите, как е по-добре с плочка или пробиване на карбуратора?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Сложи съпротивления да затворят веригата на дюзите като ги прекъсне6 за да не влиза в авариен режим 6тото мени центровката.сложи 18ом 5 или 10 вата.А емулатор за ламбдата не е задължителен но 6те ти свети чека.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest desislavkt

Благодаря ти за отговора, но би ли ми обяснил точно къде се слагат тези съпротивления

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

мисля че мотора ти е като моя D15B2 моята е сивик седан . та сложих газ преди десетина дни и съм много доволен и от разхода и от вървенето без емулатор съм вярно свети чека ама няма провлеми . като изгася и превключа на бензин паля и грешката се чисти . занапред все пак съм поръчал джажата / емулатора / че да не дразни . ама ходих на сервиз за агу да ми я слагат щот мразя импровизацийте .... абе няма кво да мислиш - днес газ-0.84 а95-1.80

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

и аз вчера сложих на мойта газ и педната ми беше с газ но и двете без емулатор не искат да трагнат иначе и аз сам доволен 8 градско газ,а хондата е 1.5 моно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Пич слагай газ не се колебай и моята е с такъв мотор ,никакви проблеми.По добре си сложи плочка,а дли ще си сложиш емулатор или реле е без значение ,няма натрупване на грешки,така че избора си е твой. :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Pepe

Добре де хора,кажете колко ви струва такава газова+монтаж с емулатори и всички други джаджи и за колко време мислите, че ще избиете парите от газ?То верно, че бенза е 1.85 ама не мислите ли, че мотора на хонда е достатъчно икономичен?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Около 350-400лв ти е уредбата с поставяне - сам си сметни за колко време се избива. Разликата в цената вече е левче. Примерни разходи 8 бенз х 1,85 = 14,8.Газ 9,5л х 0,84 = 7,98лв/100км . Пак казвам - това са примерни разходи, но смятам са близки до средните за Д15Б2 градско каране.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

пичове като сте фенове на газта аз си продавам мойта газ :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest -=airman=-

пичове като сте фенове на газта аз си продавам мойта

Що така, бе, Дидоне, си махаш газта? Разликата в цената си е значителна...Аз принципно съм фен на чистите работи и щом японеца не е сложил газ - не слагам и аз. Тези дни станаха 2 годинки откакто си карам хондето и на всички въпроси на приятели за газ отговарям, че на здрава глава болест не ми трябва. Верно, по-евтино е, но който иска евтино- да се вози с градския транспорт.Ще видим, ако разликата в цените на бенза и газта се задържи така... може и да помисля за газ и аз - 15 000км/год, 7л/100 на бензин... не знам :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

Имам D16Z2, дойде с газовата уредба ... не мисля да я махам. Добра работа върши и излиза значително по-евтино. Не ме бодат парите в задника, че да карам на бензин. На всичкото отгоре газта е по-чисто гориво. Светва понякога "чек"а, но грешката не е фатална. Като си замине ламбда сондата няма да светва. :blink: Иди на майстор да сложи всичко както му е реда, защото после ще отидеш така или иначе за да ти я настройва. Това не важи ако ти самия си майстор де. :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

На д15б2 газовата уредба пасва много добре,моят Сивик го купих с агу и съм много доволен ;) Колата е доста икономична градско 8-10 извънградско 6л. х 0.84лв. сметнете го сами ;) ,колата си върви добре но често я карам на бензин инак нестава :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

Карам Акорд с газова слагана в Италия с емулатор и ламбда сонда контрол преди 1 година.Среден разход 10л.Върви супер но скоро направих един експеримент -сложих за 20лв бензин 100 октана от ОМВ.Такъв вървеж не само на бензин но и на газ отвори-страхотия.Явно 95 не е 95.Сигурно е прочистила отворите на инжекторите въпреки че са минати не повече от 20000хил на газ.Горещо Ви препоръчвам този метод.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest no1else

А аз ти препоръчвам от време на време да минаваш по някой километър на бензин...за да "продухаш" колицата...за да не те боли главица после. Моята е с само един емулатор и чека ми винаги свети. изглежда че освен за сондата ще ми трябва още един, че не ще да се лъже лесно япончето :whistle: за разхода.....240-260км извънградско с 20л газ/ 160-180 градско с същото количество (зависи колко ще се съм нервен и как ще карам)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:bg: Фене парвата ми 5ца доиде с газ от Италия за 2 години имам 67 000 км на нея, сещаш се за какво става на вапрос и нямах никакви кахари, сега си купих друга 5ца само4е с клима и на нея аз ли4но и сложих газта защото сам маняк и не исках да я дуп4ат разни паля4овци като газаджиите /поне в Русе са такива/ газожата е ловато пален комплект 4исто нов го намерих за 265лв. сложих я маняшки днес я пробвах изван града 190км/4 така и така бензина в България не е бензин защото оттана никога ама никога не отговаря на това което пишат и газта не е цвети но поне е по детонационно устои4ива от колкото какавто и да е бензин у нас :whistle: а това ме успокоява доста пове4е от колкото врели не кипели за и против газта тов е ли4ен избор ако йивеехме в нормална дарйава и аз щях да карам само на бензин :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

А аз ти препоръчвам от време на време да минаваш по някой километър на бензин...за да "продухаш" колицата...за да не те боли главица после. Моята е с само един емулатор и чека ми винаги свети. изглежда че освен за сондата ще ми трябва още един, че не ще да се лъже лесно япончето :whistle: за разхода.....240-260км извънградско с 20л газ/ 160-180 градско с същото количество (зависи колко ще се съм нервен и как ще карам)

<{POST_SNAPBACK}>

Колега това ми е трета кола на газ и ги знам тези неща.Но имах предвид точно този бензин -от другия няма такъв ефект.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest desislavkt
Отговорено (Редактирано)

Колега civic1.5 ти с какъв вид впръскване си, и би ли казал как прекъсваш сигнала към дюзите ако си с инжекция (плюса или минуса) и слагал ли си съпротивления?

Редактирано от desislavkt

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:whistle: Фене вадиш буксата на дюзите е с мултицета измерваш кои кабел колко волта за колко време ти дава и прекасваш този които дава постоянно 12волта купуваш си 2 релета нормално затворени /това е много важно/ защото като им подадеш импулс да се отворят и да прекаснат дюзите защото ако нещо се прецака било то клю4 или нещо друго да може автомати4но да премине на бензин и да се прибереш ако си на път :bg: старата кола беше с пло4ка на новата сам с прастен :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:D фене извинявам се ПРЕКАСВАШ ТОЗИ КАБЕЛ НА ДЮЗИТЕ КОИТО ПАРВО ПОКАЗВА 12В> А СЛЕД ТОВА НАПРЕЖЕНИЕТО ПАДА. ДЕИСТВАИ ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest desislavkt

Мерси пич, а слагал ли си допълнителни джаджи по дюзите като съпротивления, и симулатор за ламбдата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:) и старата от Италия доиде без сапротивления и симулатори които да лажат дюзите и на тази не сам сложил, този двигател не саздава проблеми като е на газ не се притесняваи ако имаше проблеми щях ли да правя и новата на газ, а тя е перфектна повярваи ми няма такава кола втора употреба ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_pr

на моита има съпротивления защото ако караш на гас и ч превключиш на бензин без дая гасиш работи на само до 3500 оборота сапротивленията се слагат защото компа проверява дюзите по сапротивление

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5

на моита има съпротивления защото ако караш на гас и ч превключиш на бензин  без дая гасиш работи на само до 3500 оборота сапротивленията се слагат защото компа проверява дюзите по сапротивление

<{POST_SNAPBACK}>

:thumbs:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...