Jump to content
Guest Vmax

Honda 4 Gen. vs. Golf 2 GTI 16V

Recommended Posts

Guest Vmax

Здрасти,искам да си купя кола,но съм раздвоен м/у двете коли,значи работя в един авто сервиз където е на почит измежду персонала му,така наречения Голф 2 шестнайска :),лошото е че мога да отделя някаде около 3000 лева,знам че и за тия пари и двете коли,ще са меко казано в окаиано състояние,но се надявам,че ще си я постегна лeка по лека.И от там идват въпроси като цена на части(колко често ще се сменят) и други такива,на 21 съм,а не бъкам от $ взимам по 350-400 лева на месец и незнам,кое ще е по-добрия избор,знам че съм попаднал в осарника точно на хонда и че не можете да сте безпристрастни на 100%,но някой,ако е карал и подържал подобен КР или ПЛ и след това е минал на Хонда,че ония са си направо наркомани (моите колеги) на тема Голф.От доста време ми се иска да си взема Хонда 1-во милсех да е 5 ген. но тогава нещата стояха по-друг начин можех да взема повече пари,а сега разчитам единствено само на мен.А и ако е хонда незнам към кой мотор да се ориентирам,но със сигурност ще е 1.5 или 1.6,защото искам поне малко от малко да понавървява колата,а и повече клоня към хондата,защото слушам,че са икономични,не много,но в рамките на нормалното,за вървящи 1.5 и 1.6.Също така незнам колко мотора са снабдени с V-TEC изобщо 4ген.Можеби ще си кажете че незнам какво искам и съм супер не ориентиран,но това е положението.Дядо ми е инвалид 1-ва група,тъй че може и на инвалид да се запише колата,ако е нов внос и ако разбирасе ми препоръчаите някоя която влиза в рамките на закона,като Б15А2 или там както беше този 1.5 90-сетте коня.Ще съм много благодарен на всеки който отговори на поне 1 от всичките ми въпроси. ;)

Редактирано от Vmax

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest frisko

Няма кво да му мислиш толкова - за 3000 ще си намериш 4-та генерация в доста добро сьстояние , а за голфа просто - без коментар :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

ми брато аз си взех моита 4генерация д15б2 90коня за 2бона и съм много доволен ;) пък и частите са на прилични цени :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dragi4

KR-а върви доста пове4е от 1,5 на Сивика,но май предимствата на Голфа са до тука :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vmax

KR-а върви доста пове4е от 1,5 на Сивика,но май предимствата на Голфа са до тука  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Аз не държа да е 1.5,даже предпочитам да е 1.6 и веднага щом я по притегна,ще я пипна с мръсни ръце :) ,примерно колектори 4-2-1,пълна инжекция,ако не е и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

по-добре пипни една Д15Б2 с мръсните кунки, тури и една пълна инжекция, па тогава да ти хвалят изпърдяните кр2!!! А щом имаж инвалид, скачай направо на 5-та, поръчай отвън ще ти намерят за тия пари :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

А щом имаж инвалид, скачай направо на 5-та, поръчай отвън ще ти намерят за тия пари

:) Има и друг вариант....ако искаш мноо да върви и много да друса....за 3 кинта ше си намериш някой поизгнил "картинг"/CRX-2ген/...за предпочитане с мотор Д16А9-130к.с.....ше бъде със забележки...но пък ти имаш възможност да си го стегнеш сам! ;)п.с...голфовете ше ги лапа на закуска ;) Редактирано от roadracer

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stoilp

абе мани тея голфони продухани...тва е каруцата на планетата, ебаси дървотокато си фен на хондите взимай една по - вървежна и не му мислии недей да пестиш пари, че после ще ги дадеш пак..........ама двойно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vmax

KR-а върви доста пове4е от 1,5 на Сивика,но май предимствата на Голфа са до тука  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Аз не държа да е 1.5,даже предпочитам да е 1.6 и веднага щом я по притегна,ще я пипна с мръсни ръце :) ,примерно колектори 4-2-1,пълна инжекция,ако не е и т.н.

<{POST_SNAPBACK}>

Лошото е,че нямам пари в кеш ще събера около 1000 лева и другите 2 на лизинг,а на дали ще се намери някои да ме чака за другите 2 с нов внос,а ако е 4-та почти сум сигурен,че ще е под 3к и няма да имам проблеми,абе незнам,това ще ми е 1-та кола къпена лично от мен и незнам наистина как да процедирам,а без кола е шит,тука от 3-4 месеца сум без кола и си е е... мама..та ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

не си копувай CRX за тези пари че береш много ядове. лично мнение :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

явно не си наясно какво да правиш, дано ти помогна малко:щом си на заплата, ако си и на трудов договор, нямаш проблем да изтеглиш заем от да речем 2000лв. Това е по-изгодно като лихва от лизинг и по-дългосрочно се изплаща, което предполага и по-ниски месечни вноски. Например ако вземеш 2000лв за 4 години, ще плащаш до 50лв на месец, което няма да те срине. Смятай сам нататък, просто ти давам посока :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vmax

Ами незнам,след толкова безпристрастни отговори в полза на хондата ;),сега остава да си избера с какъв мотор да е,моля някой който му се занимава да напише с кой мотори се окомплектова Сивик 4 ген.;кои са най-разпространени в БГ,защото си правя справка с интернет и на всякаде пишат различни и невиждани неща.Кои си заслужават от цялата предлагана гама и как мога да проверя на място когато оглеждам кола,как да не взема някоя 1.3 вместо 1.6 примерно,там по буквите на моторите и каде да ги търся самите ТЯХ.Ще съм много благодарен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Ами незнам,след толкова безпристрастни отговори в полза на хондата ;),сега остава да си избера с какъв мотор да е,моля някой който му се занимава да напише с кой мотори се окомплектова Сивик 4 ген.;кои са най-разпространени в БГ,защото си правя справка с интернет и на всякаде пишат различни и невиждани неща.Кои си заслужават от цялата предлагана гама и как мога да проверя на място когато оглеждам кола,как да не взема някоя 1.3 вместо 1.6 примерно,там по буквите на моторите и каде да ги търся самите ТЯХ.Ще съм много благодарен.

<{POST_SNAPBACK}>

Я влез тук-WWW.HONDA4G.com има всичко за този модел на Хонда Сивик ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

Пич, откъде си бе?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vmax

Пич, откъде си бе?

<{POST_SNAPBACK}>

София,защо :wacko: ,вече съм решил почти 100% да е Хонда 4ген. но незнам с кой мотор иска ми се да бяга повечко,но тия 1.6 не се срещат често,да не говорим за Vtec-a :D .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kmm

Технически компетентно мнение не мога да ти дам, но ще се включа, защото знам как се чувстваш - тази треска ме тресе здраво през последните 3-4 месеца ;) .Изслушах десетки съвети за това, да не си купувам точно Хонда и се наложи, да се подкова здраво с теория за да се преборя :wacko: Предлагаха ми няколко "по-нормални" ;) коли, сред които, разбира се, фигурираше и Голф.. :D Радвам се, че не ги послушах разбирачите и знам, че никога няма да съжалявам за избора си!Все пак, помисли за 5 ген. Още повече, щом искаш да я "пипнеш"... Когато си търсих моята, ми предложиха да ми внесат 5 "в много прилично състояние" за 3200 (без мито). Maina 6th gen е прав за кредита, поинтересувай се! Има и вариант под 40лв/месец за 2000...Питаш за частите. Ако си сравнил цените, вече знаеш, че частите на Хонда са по-скъпи, това е вярно. Но задачката: цена/дълготрайност (разход на гориво и т.н.) дава категорично решение. Както се шегува един мой познат "Защо са по-скъпи частите на Хонда? Защото търсенето им на пазара е по-малко..." ;)Е, това е по отношение разумността на избора ти. А ако искаш мания... какво има да се чудиш въобще ?!? :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GT 4G

Ето ти линк към доста от двигателите на Хонда (технически бъпроси на този саит!) http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=2527Най-разпространения двигател е Д15Б2 90 коня, ако потърсиш повече може да попаднеш и на D16А6 110 коня! Зависи какво искаш и какви възможности имаш. Ако искаш V-Tec потърси в купува-продава в този саит и може да си намериш читав, иначе другаде може да те излъжат!Ако искаш да страдаш от бъбреци и да ти изпадат зъбите на млади години си вземи Голф, има перфектна возия :wacko:

Редактирано от GT 4G

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

взимай Хонда и не му мисли:wacko:И НАПИШИ ОТ КАДЕ СИ:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Колегите имат предвид да напишеш от къде си в профила си.Дали ще караш хонда го решаваш ти, но ако е хонда, вземи си 1.51. ниама да намериш нормална хонда 1.6 за тея пари2. не подценявай 1.5 :wacko: малко по малко можеш да качиш бая кончета ( в моя случай около 40 :D )3. 4 или 5 .... това не е от голямо значение. много по важно е състоянието и както ти каза вече Дидоне-то... неговата е в много прилично състояние, а я взе за 2200 и то с газова ( която е крайно време да махне :D )4. ако ще е хонда, зареди се с търпение и търси 1.5 или 1.6 ( втек няма да намериш), мойто лично мнение е че 4ген е по-добър вариянт.УСПЕХ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vmax

Колегите имат предвид да напишеш от къде си в профила си.

Дали ще караш хонда го решаваш ти, но ако е хонда, вземи си 1.5

1. ниама да намериш нормална хонда 1.6 за тея пари

2. не подценявай 1.5 ;) малко по малко можеш да качиш бая кончета ( в моя случай около 40 ;) )

3. 4 или 5 .... това не е от голямо значение. много по важно е състоянието и както ти каза вече Дидоне-то... неговата е в много прилично състояние, а я взе за 2200 и то с газова ( която е крайно време да махне  ;) )

4. ако ще е хонда, зареди се с търпение и търси 1.5 или 1.6 ( втек няма да намериш), мойто лично мнение е че 4ген е по-добър вариянт.

УСПЕХ!

<{POST_SNAPBACK}>

Да ще го допълня това местожителство,че не съм обърнал внимание ;),преди време когато имах възможност си търсех 5-та ген.Бях ти писал на icq-то да ме посъветваш с какъв мотор да е и т.н.,но това няма такова значение сега,тогава парите не ги давах,аз и трябваше да карам това което ми купят,но сега нещата стоят по друг начин и смята да е Хонда колата,е 1.5 няма да е самолет,но ако разбирасе с ваша помощ,може да я накараме да тръгне малко повечко,някаде из форума си спомням,че с твоя помощ мисля Демона се подвизава веч с пълан инжекцион,ако се сдобия с Д15Б2,ще моля за съдеиствие пък каквотот стане ;) и мисля да е 4-ка,защото за тия пари 5-ца,ще е с доста повече забележки за толко малко пари.А за заема треа да видя,но лошото е че не съм на договор.Абе здраве да е ще го ;) мисля. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Колегите имат предвид да напишеш от къде си в профила си.

Дали ще караш хонда го решаваш ти, но ако е хонда, вземи си 1.5

1. ниама да намериш нормална хонда 1.6 за тея пари

2. не подценявай 1.5 ;) малко по малко можеш да качиш бая кончета ( в моя случай около 40 ;) )

3. 4 или 5 .... това не е от голямо значение. много по важно е състоянието и както ти каза вече Дидоне-то... неговата е в много прилично състояние, а я взе за 2200 и то с газова ( която е крайно време да махне  ;) )

4. ако ще е хонда, зареди се с търпение и търси 1.5 или 1.6 ( втек няма да намериш), мойто лично мнение е че 4ген е по-добър вариянт.

УСПЕХ!

<{POST_SNAPBACK}>

Да ще го допълня това местожителство,че не съм обърнал внимание ;),преди време когато имах възможност си търсех 5-та ген.Бях ти писал на icq-то да ме посъветваш с какъв мотор да е и т.н.,но това няма такова значение сега,тогава парите не ги давах,аз и трябваше да карам това което ми купят,но сега нещата стоят по друг начин и смята да е Хонда колата,е 1.5 няма да е самолет,но ако разбирасе с ваша помощ,може да я накараме да тръгне малко повечко,някаде из форума си спомням,че с твоя помощ мисля Демона се подвизава веч с пълан инжекцион,ако се сдобия с Д15Б2,ще моля за съдеиствие пък каквотот стане ;) и мисля да е 4-ка,защото за тия пари 5-ца,ще е с доста повече забележки за толко малко пари.А за заема треа да видя,но лошото е че не съм на договор.Абе здраве да е ще го ;) мисля. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

абе гледам в мобилето се продава една 4 г. за 3000 бона червена с лети джанти. била с инжекция и какво ли не;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ognyan

Гледам, в сервиз работиш, ако ставаш и за тенекеджия може да спазарим моята. На външен вид обаче по тенекиите е кофти положението. Ако си мераклия може да уговорим нещо, че на пари може и да ти пасне...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Vmax

Гледам, в сервиз работиш, ако ставаш и за тенекеджия може да спазарим моята. На външен вид обаче по тенекиите е кофти положението. Ако си мераклия може да уговорим нещо, че на пари може и да ти пасне...

<{POST_SNAPBACK}>

Лошото е че от тенекиите не разбирам,а ако е много зле,треа да се търси маистор да я чукне тук таме :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...