Jump to content
Guest lud fen

лампата на маслото

Recommended Posts

Guest lud fen

Здравейте всички ! Четох доста от форума но като моя проблем не видях . Понякога лампата на маслото при студен двигател остава да свети и изгасва при форс. към 3500-4000 об. Някаква идея ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

Здравейте всички ! Четох доста от форума но като моя проблем не видях . Понякога лампата на маслото при студен двигател остава да свети и изгасва при форс. към 3500-4000 об. Някаква идея ?

<{POST_SNAPBACK}>

лагерите на коляновия вал основните

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

сериозно ли ? виждал ли си и преди такова нещо. Понякога всичко си е наред но понякога .....а като си угасне повече няма проблем . колата си дърпа добре

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

сериозно ли ? виждал ли си и преди такова нещо. Понякога всичко си е наред но понякога .....а като си угасне повече няма проблем . колата си дърпа добре

<{POST_SNAPBACK}>

сериозно !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

е как веднъж са заминали пък после не са ? те или са добре или не ! няма тракане на мотора . правих следния експеримент - при студен двигател и при светеща лампа на маслото развих датчика за налягане на маслото - мито нищо не излиза; при студен двигател и при изгаснала лампа на тихи обороти над 3 атмосфери налягана с уреда :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Смени си Масления филтър с по качествен и ще се оправят нещата.Аз на два пъти попадам на подобен проблем от маслени филтри.Като запаля на студен двг.свети лампата над 10сек.Сменям филтъра с друга марка и никакви проблеми.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

може и да е нещо от датчика

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Моите лагери без да ми светка лампата бяха тръгнали да се изнасят !!! т.е. като ги свалихме си личеше как след 20 000 км щеше да пуфне ;)

Редактирано от Tino

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doof

Hronos е прав смени си масления филтър аз го имах същия проблем преди но за всеки случаи провери и датчика на маслото

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

твърде възможно е да е от филтъра както казаха колегите по-горе ...Да не ти е BOSCH масления филтър ?ако да фърляй в боклука и сложи хубав. И да не се окаже от това проблема все ще си направил нещо хубаво !!!

Редактирано от Rust

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

колеги ясно филтър и датчик ама като развия датчика при светеща лампа не излиза грам масло от дупката защо ли !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Защото няма налягане при светеща лампа.Сменяй филтъра и ако не се оправи ходи на сервиз.Може и маслената помпа да ти прави проблемите.И не я пали много много така като свети лампата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

да ама аз не знам кога ще остане да свети и кога не . ще пробвам с промиване на маслената система а ???

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Пробвай да стигнеш до някой сервиз,да не стане късно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

вариантите са доста, и трябва да се отхвърлят 1 по 1 лагерите като се износят на студен мотор маслото минава през тях и се стича в картера а като загрее се разширяват и да кажем държи налягане, филтара също на мен ми е спирал втек-а от него, обратен клапан на маслената помпа, маслената помпа, макар че не мисля че е тя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

за да е от филтъра проблема, трябва филтъра да е запушен или спукан. И в двата случая, лампата за маслото няма да изгасва.вярно е, че във филтъра има клапанче, което спира маслото да не се стича обратно в картера като не работи двигателя. и ако не работи това клапанче или го няма, като запалиш по-дълго време свети лампата. но за 5 секунди загасва.освен това клапанче понякога да работи в обратната посока и да не спира маслото КЪМ двигателя ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lud fen

филтъра е на 1000км filtron ама и със стария си светеше. беше замърсена сондата но я промих и има едно клапанче на маслената помпа което беше доста зацапано и заяжда май понякога . то служи за изпразване на помпата или ... :wacko:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ZnipeR

филтъра е на 1000км filtron ама и със стария си светеше. беше замърсена сондата но я промих и има едно клапанче на маслената помпа което беше доста зацапано и заяжда май понякога . то служи за изпразване на помпата или ... :wacko:

<{POST_SNAPBACK}>

в предишния ми пост ти казах възможните неща, щом с 2 филтъра прави едно и също следва да не е от там, ако от 1 пост беше дал тази информация щехме да ти кажем точно откъде е, щом знаеш че това клапанче се ебава и стои на маслената помпа нема друго кво да кажа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...