Jump to content
аделина

Ремонт на динамо хонда акорд,2005,дизел

Recommended Posts

От вчера имам хонда акорд,2005,дизел. Днес на диагностика се оказа, че има проблем в динамото. Пада до 12, а КАТО СЕ ВКЛЮЧАТ фаровете се вдига на 14 V. Това в сервиза ми го показаха и ми казаха, че ремонтът ще струва около 400 лв. Това ли е цената? И един друг проблем има-от централното заключване не се задейства ключалката на шофьорската врата-нито се заключва, нито се отключва, само тя. Моля за някакви съвети!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На акумулатора нормалното напрежение /според състоянето му/ в покой е 12.6 V - 13.2 V. Като се запали колата трябва да е 13.8 V до 14.2 V - без значение какви консуматори са включени.Динамото вероятно е технически здраво /без да съм го видял на живо - хвърлях боб !!! / , предположението ми е реле-регулатора към него или четките на самото динамо , като цената на двата компонента със монтажа и бирата не е повече от 100 лв. За заключването на шофьорската врата - куплунга се е извадил или машинката му е изгоряла - проверява се на място. Двете повреди /по описанието , което си дала първото не е повреда , а нормално състояние за стар акумулатор / нямат нищо общо една с друга.Ако си от София - обади се - ще ги погледна.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

доколкото зная алтернатора на дизеловата хонда 2003-2008ма (7ма генерация) е с електромагнитен куплунг,ако си от варна звъни на миамото -той е в час

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...