Jump to content
Lukov

Някой може ли да ми даде информация...

Recommended Posts

Здравейте, надявам се някой да ми помогне, трябва ми DYNO TEST на стоков Сивик EJ9 с D14A3/A4 някой може ли да помогне?Мой приятел разбрал как да мери мощноста в реално време (в движение) евтино и идеята ми е след като той измери моита кола да сравним с друга измерена на баш DYNO за да разберем каква е грешката с която мерим. Благодаря предварително! :( (после ще почерпя като трябва :) )

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че може да се съпоставят двете - методът на твоя приятел не може да не включва теглото, а при DYNO TEST (не че съм правил) си мисля, че теглото не влияе.Така, че сигурно ще е забавно да сравните, но е малко "ябълки и круши", освен, ако двеата автомобила са с еднакво тегло

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така и на Дино да качите двете коли, двата двигателя ще дадат различни показатели нищо, че са примерно D14. Ако мислите да го правите както трябва- замерваш с приятеля ти показанията на твоета кола и после 80лв за диното пак с твоета кола и сравнявате.

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне според мен (не че съм голям разбирач :worthy: ) би трябвало да влияе влияе теглото защото како и челно съпротивление... явно за това трябвало да се пише тегло и площа на предницата (това дето го спира въздуха най- много )....Другата седмица като видя как го прави може да пробваме с някоя от ваще коли да видим горе долу грешката каква е ....Тоя е мерил на майка си колата (Сеат и*иса) излязла 55 KW и 103NM (само че умника първо пипал дебитомера,и каза ,че малко по добре вървяла, и след няколко дена я мерил )по заводски данни колата е 52 KW ...дали тия 3 KW разлика са грешка или наиснита е от бутането на дебитомера....нямам идея ;)Поздрав :unsure:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм си играл с някакво приложение Dinolicious за iPhone.Там се въвежда теглото и после газ до дупка и това някак си мери през жироскопа ускорението и като спреш да ускоряваш показва мощността.Горе долу е близо колкото да се кефиш и е толкова горедолу, че да няма никакво значение освен като играчка.

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...