Jump to content
Guest kmm

Висока скорост на 1-ва без газ

Recommended Posts

Guest kmm

Колата ми (Civic D15Z6) ускорява и се движи с висока скорост на 1-ва без газ. Не говоря за нормалното движение! Набира си здраво :) .. (и ако скоро реши да сменя сама на 2-ра няма да се учудя ;) ) Трябва само леко да отлепи и "литва" напред ... вдигам крака от педалите и си пътуваме с порядъчна скорост... Щеше да е весело, ако не се налагаше понякога да се движим и под 10-15км/час (примерно). По тесните улици сме само на спирачка; 300 м. по паркинга я прибирам на спирачка... Да не говорим за паркирането... голяма мъка :P Един познат доста точно описа проблема "държи се все едно й е дръпнат смукача"Качихме я на стенд. Майстора вика "всичко е наред, те тези коли така си правят като им е студен двигателя". За около 6км. градско как не успя да загрее достатъчно... Ако е така, какво ще правя зимата? Ще ми трябва вместо паркинг писта за приземяване.. :blink: Знам какво е на студен двигател да вдига оборотите, не е това ;) Вика "те, високооборотните коли, на ниски скорости се управляват трудно, ще й свикнеш..." Е, колкото и да ми е злонравна колицата, не мога да повярвам, че е нормално на 1-ва да я управлявам само със спирачката!?! Не било от Ламбдата (аз, като един виден специалист й бях сложила тази диагноза ;) ) Имало някаква вероятност да е от свещите (макар, че не са ми правили друг проблем) - днес ще ги сменя. Та питането ми е: Кажете, ако имате идея, къде да търся проблема... или и вие ще ме посъветвате да "й свикна"? ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

да и свикнеш :blink: е тва е съвет пак ходи при тоз майстордоскоро имах d15z6 и няма такова нещо в ниските бавно набира с подаване на газ не сама(тва се отразява на разхода мноо гот :) )за сажаление с диагноза не мога да ти помогна но ходи някъде другаде(при омбре ако можеш)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest cls

...

Вика "те, високооборотните коли, на ниски скорости се управляват трудно, ще й свикнеш..." 

...

<{POST_SNAPBACK}>

Това са пълни глупости.На празен ход трябва да си работи с ~900 оборота.

При мен прави същото,само че съм си виновен аз.

Почиствах си жилото на газта и като съм го сложил съм го натегнал малко повече.

Сега като бутна леко педала отдолу-нагоре и си заспива пак на под 1000(незнам колко точно).

Идеята ми е че може нещо да ти е клеясало жилото да се връща трудно и

затова да ти задържа по-високи обороти.

Пък може и нещо по-сериозно да е - просто идея давам.

Иди да ти погледнат празния ход (ама при някой читав майстор)

може само с една настройка да минеш знам ли :blink:

Успех!

Редактирано от cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest civic1.5
:blink: Фене жилото на гаста когато двигателя не ти е запален трябва да има6 луфт от порядака на 1-1.5см ако не така го оправи за друго не се сещам, :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

:P Фене жилото на гаста когато двигателя не ти е запален трябва да има6 луфт от порядака на 1-1.5см ако не така го оправи за друго не се сещам,  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

какво жило на гаста неразбрах само ;):blink:;);):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

:blink: Фене жилото на гаста когато двигателя не ти е запален трябва да има6 луфт от порядака на 1-1.5см ако не така го оправи за друго не се сещам, :)

<{POST_SNAPBACK}>

добра идея

само че аз препоръчвам да го направи, когато автомобила е загрял добре, и няма товари. като се включи климатика примерно или големи консуматори, автоматично се подава малко газ

какво жило на гаста неразбрах само

вдигни капака на двигателя, и накарай някой да дава газ, ще видиш кое се мърда, една "макара" на която е захванато жилото на газта. жилото има резба и се застопорява с 2 гайки, може да се удължава/скъсява хода му. и трябва да има малък луф при отпуснат педал на газта

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zmeq

Това не е нормално аз имах сащата хонда на газ , аз ти препорачвам да си видиш термостата дали работи защото ако е прецакан колата неможе да си дистигне нормалната температура и работи затов на смукач постоянно,а това ако е така е много лошо и за двигателя и затова постоянно ти даржи високите обороти моята имаше този проблем като я купих 1 месец я карах така ,а и разхода се вдига смених термостата и всичко е ок.Аиде пиши какво е станало

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kmm

но ходи някъде другаде(при омбре ако можеш)

<{POST_SNAPBACK}>

Де да можех :blink: , но няма как да отскоча до София скоро. Не че е далече, но...

Щеше да хубаво да си имаме един Омбре и в Пловдив :P . Търсих из постовете, но съгражданите ми нещо не споменават за местен майстор с подобен авторитет. Дали не може Омбре от време на време да си планира командировки в страната...? :)

<{POST_SNAPBACK}>

Точно идеи ми трябват. Всичко, което кажете, може да ми е полезно. Че ми омръзна, от разбирачите около мен, вместо съвет да получавам репликата "...ми така е, като си купи такава кола (Хонда)" (щото ако си бях купила "по-нормална" нямало да имам такива грижи....)

Благодаря на всички за отговорите! Ще кажа като се преборя ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

но ходи някъде другаде(при омбре ако можеш)

<{POST_SNAPBACK}>

Де да можех ;) , но няма как да отскоча до София скоро. Не че е далече, но...

Щеше да хубаво да си имаме един Омбре и в Пловдив ;) . Търсих из постовете, но съгражданите ми нещо не споменават за местен майстор с подобен авторитет. Дали не може Омбре от време на време да си планира командировки в страната...? :P

<{POST_SNAPBACK}>

Точно идеи ми трябват. Всичко, което кажете, може да ми е полезно. Че ми омръзна, от разбирачите около мен, вместо съвет да получавам репликата "...ми така е, като си купи такава кола (Хонда)" (щото ако си бях купила "по-нормална" нямало да имам такива грижи....)

Благодаря на всички за отговорите! Ще кажа като се преборя ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Не съм майстор :P но ако искаш мога да погледна какви са ти симтомите и ако наистина няма нещо клеясало или нещо такова ще ти кажа къде да отидеш , за да ти помогнат :P 08999 63 672 , звънни да се срещнем

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kmm

Не съм майстор ;) но ако искаш мога да погледна какви са ти симтомите и ако наистина няма нещо клеясало или нещо такова ще ти кажа къде да отидеш , за да ти помогнат ;) 08999 63 672 , звънни да се срещнем

<{POST_SNAPBACK}>

10х за предложението! Имам известен напредък по проблема и утре ще ходя на 1-2 места, но ако не решим загадката, с удоволствие ще ти звънна да дадеш едно рамо. ;)

М/у другото, няма грижи с газта. Работата изглежда е в това, че някой лъже копютъра.. :P , остава да видим кой е

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kmm

О.К. сме вече! :) Нови свещи и разликата е ооогромна! Това със свещите изглеждаше най-малко вероятно, но... факт.и .. дааа... не съм си била измисляла... :cool: От цялата работа има един положителен резултат - май си намерих добър майстор за колицата. Дано не греша и да си го навестявам с удоволствие, но възможно най-рядко в бъдеще :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen
:rolleyes: на ул."Иван Рилски" от 2-3г има една маца със синя 1.5 6-та, дали не си ти? Понеже в този район сме няколко съклубари вече :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kmm

:cool: на ул."Иван Рилски" от 2-3г има една маца със синя 1.5 6-та, дали не си ти? Понеже в този район сме няколко съклубари вече :D

<{POST_SNAPBACK}>

и моята е синя 1.5 6-та, но сме заедно само от 2 седмици (и сега се опознаваме :D )

странно, че съм пропуснала тази... точно 6-та и то синя :D ... а мислех, че вече знам наизуст всички хонди в града :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iceman1234

Ами браво, че се е оправило само със свещи, а и честита машина! Е, след като вече си с Хонда, а и си в клуба - заповядай на срещите - по традиция първата неделя от месеца от 1 часа на полигона на гребната. При извънредни събития, като събирането на Калояново - ще се уточняваме предварително във форума! Айде, че Майната се чуства самотен само с неговата 6-ца по срещите!!!:cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest kmm

Айде, че Майната се чуства самотен само с неговата 6-ца по срещите!!!  :balloon:

<{POST_SNAPBACK}>

Щом 6-тиците са толкова дефицитни, може и да се престраша някой път да дойда :drunk:

Още веднъж 10х момчета и за поканата, и за подкрепата! !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...