Jump to content
Guest zag

лети джанти и тежестите на тях

Recommended Posts

Guest zag

Здравейте колеги,в събота си смених железните джанти с зимните гуми и съответно сложих алуминиевите с летните гуми. Тогава не се усетих какво се случва, но два дни по късно забелязах, че по летите джанти има 1кв.см. много яко ужулени участъци точно на местата където са били тежестите на джантите. После се сетих че "гумаджията" не нацелваше от първия път правилното място на тежестите и на няколко пъти ги местеше докато ги нацели където трябва да бъдат като всеки път блъскаше яко с един чук по тежестите/джантите. И резултата е от прекрасни лети джанти, който така много ме кефеха доста ужулени на места джанти. Чак ми е жал. Карам Civic 1.6/125коня,97год англичанка и колата си дойде с оригиналните за този модел джанти. Въпроса ми е как мога да поправя джантите и да си ги направя пак лъскави и хубави?И още неще се сетих. Днес се загледах по много коли и на 90% от тях не видях по летите джанти да има тежести. Къде ги слагат? Някъде отвътре? Аз ли съм най-големия карък, че ми ги праснаха отвън и то с ковашкия чук. И за тези джанти не трябва ли да се ползват по меки тежести, за да не нараняват самата джанта?Помагайте защото не съм много наясно по въпроса и ми се иска да отида при този гумаджия и да му кажа че не е прав! :dunno:

Редактирано от zag

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

За баланс на алуминиеви джанти се използват самозалепващи се тежести.Когато се балансира дадена джанта се поставят тежести и отвъншната и отвътрешната страна.Но вместо стандартните за външната страна се използват самозалепващи се тежести който се поставят почти по средата на джантата.Ако е много наложително тогава се лепи от видимата страна.По принцип са по скъпи от стандартните и някой си карат и със тежести за метални джанти.Ако са ти добри джантите ходи му реви да ти сложи самозалепващи,а тия да ги разкара от там.Но ако са като капаци за шахти няма смисъл.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest triegger

За баланс на алуминиеви джанти се използват самозалепващи се тежести.

Когато се балансира дадена джанта се поставят тежести и отвъншната и отвътрешната страна.Но вместо стандартните за външната страна се използват самозалепващи се тежести който се поставят почти по средата на джантата.

Ако е много наложително тогава се лепи от видимата страна.

По принцип са по скъпи от стандартните и някой си карат и със тежести за метални джанти.

Ако са ти добри джантите ходи му реви да ти сложи самозалепващи,а тия да ги разкара от там.Но ако са като капаци за шахти няма смисъл.

<{POST_SNAPBACK}>

Пич иди и го пребий този гумаджия.След това иди да ти сложат самозалепващи тежести от вътрешната страна на джантите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

Баланса на джантата, както каза Hronos, е от двете страни. Вътрешна и външна. Профила на стандартния баланс е за метална джанта, с лека дъга, която прилепва идеално. За летите джанти са въпросните самозалепващи. Струват стотинки по-скъпо, но после с вода се измива остатъка от лепило/ако се местят/.Джантата кожеш са опиташ да я полираш.Ао е боядисана е по-добре на професионалист да я водиш. Иначе хващаш някоя фина шкурка ... и действаш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

пре..... :blink: ходи го норитаи този клоун :) този е някъкъв тъпак :P как може да ти съсипе така джантите ;) другия път гледаи каде си правиш гумите ;) и какви тежести ти слагат ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

на мен пък като ми слагали джантите, нали ги мажат с нещо черно, и то текло по джантите. Мислех, че на мивката ще се измие, ама така си стои, с нокът не мога да го махна ... мундарска работа!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chukov

Иди на www.avtogumi.com и в секциата полезно има "Баланс"Там пише за баланса на лятите джанти .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zag

Благодаря Ви на всички за мненията, ориентирах се достъчно добре. За пореден път си научих урока да не ходя в кварталната гумаджийница, а в някоя по специализирана фирма. Магнуме явно и двамата сега трябва да хващаме шкурката и после боята, че мойте джанти бяха като нови и ще се захвана да си ги оправя.Thank you people ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...