Jump to content
Guest vmom

Пробелм с къси светлини

Recommended Posts

Guest vmom

Онзи ден ми се появи един много досаден проблем - спряха да ми работят и 2та фара на къси. Габаритите и дългите си работят, но на къси няма никой. Погледнах бушоните (има 4 общо бушона ляв/десен и къс/дълъг) но всичките дават на късо. Разглобих таблото и извадих щракалката за фаровете, но и тя прави правилно контакт и дава на късо купонзите както са показани в ръководството (проверих всичките комбинации и са така както са описани). Включвам на къси светлини и на клемата на левия фар (десния ми е блокиран от казанчето за течност за чистачките) има на 2 от 3те жици напрежение от 12 волта (може и да не мера правилните проводници въпреки, че влизат право във фара).Дайте някакви идеи какво отпред може да се е разкачило/изгоряло? Като цяло изключвам възможността да са изгорели и 2та фара едновременно.Дргу ваирант е да ми дадете тел/адрес на някой жичкаджия в София, който знае схемата и евентуално направо да го оправи за 5 минути? Предполагам, че не е сложно ама трябва да му е ясна схемата, така че моля ви само сериозни препоръки!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

А крушките погледна ли ги? :D Късите и дългите са в една крушка и това, че дългите ти светят не означава, че и късите ще са ок :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vmom

А крушките погледна ли ги?  :D  Късите и дългите са в една крушка и това, че дългите ти светят не означава, че и късите ще са ок  :D

<{POST_SNAPBACK}>

Нещо не мога въобще да те разбера, как хем ще са в една крушка, хем да е изгоряла и едните да светя, а другите не?!

Ако знаеш кои са жиците в клемата (с 3 проводника) зад фара за къси, мога да ги измеря за съпротивление (сиреч дали жичката в крушката е изгоряла).

Все пак да подчертая, че малко ме съмнява това и 2те крушки в един определен момент изведнъж да изгорят заедно (не че е невъзможно, просто търся по-логично обяснение)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

какъв ти е проблема да опънеш 2 жици в един стъклен балон? я виж ламповите усилватели, там е лудница от жички в един и същи балонможе и да ти звучи невероятно, но и на мен ми се е случвало едновременно да изгорят и 2те къси. може би проблем в релето да е дал кофти напрежение - не ги разбирам толкова жичките.свали крушката и измери между всеки 2 от 3те крака трябва да протича ток. ако само между 2 крака протича, значи са ти изгорели

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

свали крушката ...

<{POST_SNAPBACK}>

И като я сваляш НЕ ПИПАЙ с голи ръце стъкления балон! Щото след това вече със сигурност ще трябва да смениш крушките :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Snais

А крушките погледна ли ги?  :unsure:  Късите и дългите са в една крушка и това, че дългите ти светят не означава, че и късите ще са ок  :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

Нещо не мога въобще да те разбера, как хем ще са в една крушка, хем да е изгоряла и едните да светя, а другите не?!

Ако знаеш кои са жиците в клемата (с 3 проводника) зад фара за къси, мога да ги измеря за съпротивление (сиреч дали жичката в крушката е изгоряла).

Все пак да подчертая, че малко ме съмнява това и 2те крушки в един определен момент изведнъж да изгорят заедно (не че е невъзможно, просто търся по-логично обяснение)

<{POST_SNAPBACK}>

Да ти кажа твърде вероятно е да е от крушките защото точно преди 10 дена на мен така ми огаснаха стоповете отзад и двата а габарита работеше така ,че това е наи лесния варянт =)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

мисля, че тре да си намериш ново реле за късите светлини :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest vmom

Благодаря за всичките мнения които дадохте, но проблемът се оказа наистина в крушките, че бяха изгорели (странно как и 2те едновременно). Смених ги и сега всичко е на 6. Между другото не вярвах, че толкова лесно се вадят и слагат без нищо да се разглобява по колата, а само с дърпане на жиците

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Благодаря за всичките мнения които дадохте, но проблемът се оказа наистина в крушките, че бяха изгорели (странно как и 2те едновременно). Смених ги и сега всичко е на 6. Между другото не вярвах, че толкова лесно се вадят и слагат без нищо да се разглобява по колата, а само с дърпане на жиците

<{POST_SNAPBACK}>

то и маслото така се проверява, и течност за чистачките лесно се добавя ... това са консумативи, на всяка бензиностанция продават крушки

честито, проблема се оказа от лесните. обаче си провери зареждането да нямаш някакъв кофти ток да се процежда от време на време и да ти горят крушките.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

...но проблемът се оказа наистина в крушките...

<{POST_SNAPBACK}>

ши черпишшш !!! :balloon:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...