Jump to content
Guest dgy

двигател и масло

Recommended Posts

Guest dgy

колеги имам малко странен проблем. Първата ми регистрация на автомобила се води януари 1996г. Колата е хонда сивик vtec, а номера на двигателя е D16Y2. Според вас колата 95 или 96 г е производство? Как да разбера какво масло да сложа на скоростната кутия - 10w/40 или HONDA MTF. И може би по-важния въпрос - на колко километра трябва да го сменям? :D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

номера на двг ти го пише в талона, на челна страница на форума има Вин декодер, вкарай го там, а по другите въпроси е много писано тези дни,ь почети малко, само за маслото в скоростите ще отговоря - сменя се на 40000км :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Преди време в една тема бях прочел, че в скоростите се препоръчва да се слага масло само от производителя, а ако не ме лъже паметта на някои модели маслото в двигателя и в скоростите е едно и също и се сменя с двигателното. Ама кат не разбирам толкова много. Абе пак стана голямо обяснение. При положение, че ще си сменяш маслото в трансмисията на толкова много километри си сложи на Хонда масло.Късмет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

За Хонда ,го дават двигателно и не по гъсто от 10w40!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dgy

благодаря на всички. Работата е ясна за трансмисията ще се търси MTF ако не ще се сипва 10W/30.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

благодаря на всички. Работата е ясна за трансмисията ще се търси MTF ако не ще се сипва 10W/30.

<{POST_SNAPBACK}>

имаше тема за маслото в скоростната кутия някъде ......

звъни на Омбре да ти каже щот при него имаше същата хондела като твойта за ремонт щот беше сипвано грешно

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ikurtev

ако намериш HONDA MTF кажи къде, че аз нещо не намирам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest no1else

Сега като чета тая тема реших да погледна аз какво масло слойих на моята скоростна кутия. Намерих бележката и оооо ужас MotulGear 75W80. Когато ходих да го купувам човека гледа по каталога за Сивик и там си пишеше това масло което съм купил !!!:angry: Тея имат някакъв интерес да ни трошат колите или що ? А от известно време ми хърка и задната. Вече 6-ти месец май карам с това масло в скоростната :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...