Jump to content
Guest Snais

кофти масло?

Recommended Posts

Guest Snais

Как да разбера кога е кофти маслото?освен определените км. по -шумна ли става ... кога сменяте вие маслото, на колко км?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Как да разбера кога е кофти маслото?

освен определените км.   по -шумна ли става ... кога сменяте вие маслото, на колко км?

<{POST_SNAPBACK}>

Става по-черно на ръчката на пробката :blink:

Не е вече толкова бистро както в началото, но трябва да гледаш редовно масла доакто свикнеш да го познаваш, а не знам кой друг освен майсторите, които го гледат всеки ден :)

За шума на двигателя не мога да ти кажа,... че си губи смазочните свойства маслото - губи ги, но дали става по-шумна....

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

аз не че съм разбирач, ама мойто го сменям на 6000 може и до 8-10000 км. обаче независимо с какво масло съм аз го сменям тогава. сега съм с МОТУЛ 10 на 40 полусинтетика и съм доволен цвета му е добър :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

За смяната на маслото е много странна работа, на родителите ми колите го сменям на 10000 км, онзи ден чета една сервизна книжка за Сивик 92-95, там пише 10000 мили или 15000 километра. Най-използваната практика според мен в БГ е на 10000 КМ. А за цвета зависи от маслото, защото има масла на Кастрол, които са черни още в тубата :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

ако не направиш промивка :lol: още след смяната може да ти почернее :blink: та по цвета е подвеждащо :) попринцип си губи своиствата на смазване с времето :bg: при пипане не е мазно а е като вода :) тогава е вече за смяна :) моито го смених на 21хил. км. и още не се беше втечнило :lol::):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Snais

Ясно аз питам защото не съм в час да кажа и нещо друго тоест то си е въпрос предишното масло на колата беше мн чисто сега сменях преди 2000 км в ХЕЕД масло незнам какво са ми сложили маи Моторехс ама е по тъмно от преди още на 1000 км си промени цвета от какво може да е това преебано нещо по двигателя или просто от маслото ?? Питам защото пък ми казаха че в БГ било нормално да ти черни маслото защото освен за смазване маслото и почиствало =))) ,а бензина бил кофти и за това така .. ? та за това питам аз ...

Редактирано от Snais

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Ясно аз питам защото не съм в час да кажа и нещо друго тоест то си е въпрос предишното масло на колата беше мн чисто сега сменях преди 2000 км в ХЕЕД масло незнам какво са ми сложили маи Моторехс ама е по тъмно от преди още на 1000 км си промени цвета от какво може да е това преебано нещо по двигателя или просто от маслото ?? Питам защото пък ми казаха че в БГ било нормално да ти черни маслото защото освен за смазване маслото и почиствало =))) ,а бензина бил кофти и за това така .. ? та за това питам аз ...

<{POST_SNAPBACK}>

Незнам какво му е на маслото ти, но НЕ ходи повече в ХЕЕД, и аз много ги хвалех преди мой много близки познати да ми кажат, че слагат рециклирани части там, а и може да са ти сложили наливен Моторекс. Предишния май се водеше там нещо като технически в момента работи в един сервиз зад Юнитреид-Х, ако все пак държиш на ХЕЕД, то този е много по-напред от тях, а на всичкото отгоре 2-3-ма от ХЕЕД отдавна са се махнали от там и сега работят с въпросния човек. Все пак тези хора за които ти говоря се занимават повече с коли от групата VAG. Човека по твоите въпроси е Омбре.

Ако двигателя ти е прецакан колата ти няма да върви. А за да си спокоен за колата си отиваш в раздел сервизи и магазини, зимаш координатите на Омбре и си готов.

Късмет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Snais

ми не бих казал че колата ми не върви просто питах зашо може да черни маслото .Мерси за информацията =))) попринцип ,а относно ХЕЕД вече никога няма да ида при тях както и никога няма да си сложа бензин от Лукойл =))) а за частите незнам ама с маслото се подиграха с мен мисля а взеха една торба пари =)) Мерси мн за информацията пак :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

<{POST_SNAPBACK}>

ами съвсем правилно са ти казали,всичко е точно така и свестните масла потъмняват защото миат двигателя, освен това на Лукойл бензина си е един от малкото свестни, които се продават в БГ :D Другата свястна верига е ЕКО с гръцки бензин, ама ти си знаеш....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Snais

<{POST_SNAPBACK}>

ами съвсем правилно са ти казали,всичко е точно така и свестните масла потъмняват защото миат двигателя, освен това на Лукойл бензина си е един от малкото свестни, които се продават в БГ :D Другата свястна верига е ЕКО с гръцки бензин, ама ти си знаеш....

<{POST_SNAPBACK}>

Виж аз това го казвам защото последния път с Лукоил с 13 литра минах 100 км извън градско =))) ,а с ОМВ 450 км с 30 литра аз по това съдя като и сипа да мина определени км отгоре на всичко с Лукоил колата ми беше толкова спъната сеедно съм дръпнал ръчната така че за това имам такова мнение за Лукоил =))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

По въпроса как да различим маслата мога да кажа следното:Лично аз бях свидетел как един и същи двигател гори над 1л/1000км масло менте и не гори нито капка истинско масло.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Snais

По въпроса как да различим маслата мога да кажа следното:

Лично аз бях свидетел как един и същи двигател гори над 1л/1000км масло менте и не гори нито капка истинско масло.

<{POST_SNAPBACK}>

ми относно горенето мойта не е барала масло ама просто питам защото четох тук някъде в форума че един го сменя на 5 един на 6 др на 10 хиляди км та за това ми беше въпроса:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest peterk

Колега, кога да сменяш маслото най-вече зависи от начина на каране. Ако караш повече извън градско са ми казвали, че може да го сменям на 10 максимум 12к, а ако карам градско на около 8к. Ако не караш колата много, дори и да не направиш 8-12к е препоръчително да сменяш маслото всяка година...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest darius

Виж аз това го казвам защото последния път с Лукоил с 13 литра минах 100 км извън градско =))) ,а с ОМВ 450 км с 30 литра аз по това съдя като и сипа да мина определени км отгоре на всичко с Лукоил колата ми беше толкова спъната сеедно съм дръпнал ръчната така че за това имам такова мнение за Лукоил =))

<{POST_SNAPBACK}>

Според мен не си засякъл правилно разхода.Такива отклонения са много нереални.Зареждай само в истински Лукоил,щото има и такива които ползват техен лиценз или нещо такова.В Несебър Н95 преди 2дни беше 1.76лв,а в Бургас 1.69лв.Много ми стана интересно и питах,та ми отговориха че несебърската е под аренда....

А бензина догоре,караш около 100км и допълваш на същата колонка ако може или поне на същата бензиностанция. Например 12л*100/130км=9.23л/100км.....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bvo

Колега, кога да сменяш маслото най-вече зависи от начина на каране. Ако караш повече извън градско са ми казвали, че може да го сменям на 10 максимум 12к, а ако карам градско на около 8к.

Ако не караш колата много, дори и да не направиш 8-12к е препоръчително да сменяш маслото всяка година...

<{POST_SNAPBACK}>

Ами, аз мойта англичанка и връткам около 10 000 км. на месец, някой път по-вече, но по-малко не ми се е случвало!!!

Маслото (5w30, марка няма да казвам, всеки има разни предпочитания) го сменям както ми дойде, един път на 12 000 км., един път на 15 000 км., и до 20 000 км. съм стигал!!!

Ако карам само градско и не излизам навън, на 6 000 км сменям!!!

Ако за една година имаш 1000 км. пак си сменяй масалцето 1 път на годинката!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mit.mil

освен определените км.  по -шумна ли става ... кога сменяте вие маслото, на колко км?

<{POST_SNAPBACK}>

Az karam s 10w/40 polusintet i go smenqm na 10k km. ne potamnqva na cqlo (moje i za6toto q karam rqdko na benzin) i ne hva6ta nagar, dvig. ot vatre e kato nov - mislq 4e za tova e "vinovno" masloto. Hubavoto maslo trqbva ne samo da ne pravi nagar, no dori i da po4istva star takav :D , az pone taka sam 4uval.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

освен определените км.   по -шумна ли става ... кога сменяте вие маслото, на колко км?

<{POST_SNAPBACK}>

Az karam s 10w/40 polusintet i go smenqm na 10k km. ne potamnqva na cqlo (moje i za6toto q karam rqdko na benzin) i ne hva6ta nagar, dvig. ot vatre e kato nov - mislq 4e za tova e "vinovno" masloto. Hubavoto maslo trqbva ne samo da ne pravi nagar, no dori i da po4istva star takav ;) , az pone taka sam 4uval.

<{POST_SNAPBACK}>

И като почисти стария такъв хубавото масло с характеристики на прочистване след 1000 километър пак е потъмняло :D като искате да разберете кво ви е маслото или промийте преди това или дайте на някой майстор който разбира да ви изчисти двигателя отвътре , като преди това го е разглобил :D;)

П.П.Има си сумати теми за маслата и т.н. мисля , че отговор на въпроса си колегата получи отдавна !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...