Jump to content
Guest Maina 6th gen

Технически преглед и катализатор

Recommended Posts

Guest Maina 6th gen

Колеги, понеже темата набира скорост по доста други форуми, нека и тук да поближем рани :blink: Затягат мерките по пунктовете за ГТП. Как мислите - ще се наложи ли да жертваме по някое конче, като си монтираме предвидливо запазените катили, или ще си останат в мазите като ненужни изрязани апандесити :D Споделяйте лични впечатления, за да ходиме подготвени за лошото :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Мои приятели вече са имали проблеми, други пък - не.В моя квартал има един пункт за преглед, където никога не е имало проблеми, проверяват спирачките и само те предупреждават коя не ти работи, за да не се пребиеш :blink:Но колкото до тези безплатните прегледи, които са като бонус към гражданската застраховка, вече един познат е имал проблеми с изгорелите газове, като минал на определения за безплатни прегледи пункт и са го върнали. В следствие на което, е минал като си е платил прегледа, но на пункт, на който си ходи по принцип.Т.е. явно не навсякъде проверяват изгорелите газове. Просто трябва да случиш на пункт.Моят катализатор също е свален и скоро трябва да минавам на преглед, като стане, ще пиша веднага :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Просто като дойде време, по-добре ходи с още една кола и при свой човек! Ти ако сложиш предполагам после веднага ще го махнеш, то за един ден трябва да сложиш катал, после да махаш и пак в мазето и си е по-голяма разправия, а засега положението не е така стегнато, че да се стига до там! :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest peterk

Според мен е карйно време да се въведе контрол над ГТП пунктовете, като знам какви коли се движат по пътищата ме хваща страх. Повечето или пушат като стар икарус или половината системи не са им в ред включително и спирачките....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Доста гробници се движат по улиците ,така че контролът се затяга,но доста бавно!!!:blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gena_g

Аз си минах на преглед без никакъв проблем, а и аз съм без катализатор :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Didko

Аз си минах на преглед без никакъв проблем, а и аз съм без катализатор :D

<{POST_SNAPBACK}>

Аз също, но в пункт на ДЗИ и прегледа ми беше FREE към застраховката.

Искам да отворя една скоба и да попитам как стоят нещата, ако си си махнал катализатора и караш на газ. Нали уж било по-екологично, т.е. да не им се съберат очите като видят показанията? :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

преглед не се минава на газ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

майната е прав - преди няколко дена опитах да прекарам колата на нашия докато беше на газ, но уви .. не стана та се наложи да прехвърля на бензинп.с. да не забравите да си носите и паспортчетата на газовото / ако евентуално имате поставено / :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Как не се минава на газ.На баща ми колата няма резервоар за бензин,няма бензинова хранителна система изобщо.Така я купих от Холандия и вече трета година си я кара и си минава на преглед.Просто с оригинална газова уредба и никави други варианти.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

преглед не се минава на газ

<{POST_SNAPBACK}>

Зависи от пункта на който минаваш на преглед. Минава се и още как! :blink: Пишат я че е с газова уредба и я замерват на газ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

аз я минавам без изобщо да я вкарвам в гаража им :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Gandalf

Моя ГТП беше безплатен към гражданската в Армеец. Ходих в "Диана" наоколовръстното, там пичовете почнах да ми мерят изгорелите газове, бяха малко над допустимото, само казаха - бе с тия Хонди що така и след 10мин. си ми дадоха талончета, стикерчета и т.н. и по живо , по здраво.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Martinez

В Дружба 2 има един автоцентър където има и ГТП - две години минавах там със стария Акорд на газ, дори нямах паспорт за уредбата повече от 2 години - само ми казваха къде да отида да ми я заверят и айдеее :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rust

И аз мислех за пускането на тая тема. Нещата наистина се затягат. От няколко месеца (не запомних датата) вече се мерят газовете и на колите с инжекцион.Освен това за да минеш трябва към листа с прегледа да има и прикрепена бележка с това което е показало. Абсурдно е да се мине без катализатор.Лошото е че дори да имате катализатор , ако той е примерно на едно 100 000км .... минаването става значително по-трудно или иначе казано си е чист късмет ако още филтрира достатъчно... а за жалост всички знаем колко струва нов катализатор :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

не е абсурдно да се мине без катализатор, БГ нормите не са чак толкова строги

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ventil

При ГТП има доста голяма конкуренция така че кадето плащаш минаваш лесно,кадет не плащаш може да се заядат. Но пак отидиш ли в КАТ става лошо, по-добре да си платиш на фирма за да мине колицата без проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest no1else

Докато може да се мине преглед на толкова много места едва ли липсата на катализатор ще бъде пробем. Да не говорим че на много места прегледа може да го минеш само с документите на колата и двайсетучи в тях. Мойта също е с махнат катил, но на хората им беше много по интересно що ми е такъв въздушния филтър (спортен) и защо скоростната ми кутия не е от страната на шофоьора....тааа така минах :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...