Diyan_Petrov 2 #1 Публикувано 1 Октомври, 2010 Здравейте, до преди малко сменях маслото на скоростната кутия, всичко си стана ок. Това което ме притеснява, е че беше доста омаслено около скоростната кутия. Имам в предвид не малко зацапано и покрито с прах и пепел, а масло което си е все едно сега хвърлено. Количеството което източих от кутията беше по преценка около 2 литра толкова и налях. Сега се чудя от къде идва това масло. Ако имате някаква идея или сте имали подобен проблем моля споделете от какво е или може би какво е. Благодаря Ви предварително. Колата е Civic hatchback 1,5 93г. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #2 Отговорено 1 Октомври, 2010 Или картера или от скоростаната кутия. Ако е светло маслото и е отдолу на ск кутия, залагам на семерингите на вътрешните карета по 8-10 лв парчето са. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Diyan_Petrov 2 #3 Отговорено 1 Октомври, 2010 Благодаря за бързия отговор. За теч от картера не е защото огледах хубаво и не е от там. За теч от скоростната кутия не съм сигурен. Но наистина маслото беше светло и отдолу на скоростната кутия, от това си правя извода да проверя тези семеринги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Diyan_Petrov 2 #4 Отговорено 2 Октомври, 2010 Здаравейте,след като вчера ме насочихте към евнтуален проблем от семеринги на вътрешните карета. Искам да Ви помоля да споделите труден ли е ремонта, има ли някаква тънкост или чалъм при смяната им? Всяка една информация би била полезна стига да е във връзка с ремонта. Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #5 Отговорено 2 Октомври, 2010 (Редактирано) Нищо сложно. Просто трябва да поразглобиш малко по предното окачване за да може да извадиш карето. Семерините се вадят като пъхнеш една права отверка под тях и напънеш.Излизат супер лесно. Новите като цяло се набиват лесно , просто трябва да гледаш дали влиза на право. За да не я натрапиш примерно едно пънче подложи и по него с чука. Загледай колко са вкарани старите на вътре, защото нищо не ги ограничава и може новите да ги вкараш много. Редактирано 2 Октомври, 2010 от teror1sta Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Diyan_Petrov 2 #6 Отговорено 8 Октомври, 2010 Искам да помоля ако някой колега има някаква допълнителна информация за тези семеринги на вътрешните карета да сподели. Имам в предвид нещо като номер или размери . Защото днес ходих в повече от 5 магазина за авточасти в Русе и още докато им кажа за какво иде реч вдигат раце и викат ооооо не знаем трябват размери или ги смакни и ги донеси.Благодаря предварително Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
teror1sta 43 #7 Отговорено 8 Октомври, 2010 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=40389 Toва е човека. При него няма такива варианти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vex 13 #8 Отговорено 8 Октомври, 2010 Аз съм си взимал тези семеринги от официален представител (Бултрако), единия е на цена от 22-25 лева оригинални. Звънни и по ВИН номер ще ти кажат цена, без да търсиш размери. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове