Jump to content
Guest iondrive

Съвет за купуване на Хонда

Recommended Posts

Guest iondrive

Здравейте, наш'те ще си взимат друга кола и семейно сме се спряли на 2 Хонди - и двете Сивик, и двете от 97ма, едната е 1.4iS 90(МБ2 - 5 врати) кс другата е 1.5i VTEC-E(МБ3 - 5 врати - тя е по-скъпа с около 1000 лева) която е или 114 или 115 к.с. на различните места различно излиза.Въпросите са ми към тези от вас, които имат такива да споделят накратко какъв разход при каква скорост средно дават съответно двете извънградско, и в София колко може да се очаква да харчи? Има ли проблеми с корозията Сивик-а, защото едната има няколко петънца тук-там. Имат ли Сивик-овете склонност да ръждясват?Последно - в Бултрако(сервиза) казват, че газовата прецаквала изходните клапани, а в магазина казват, че се чупи главата и струва 3000 лв. Има ли такова нещо или като цяло от газова с-ма ще има проблеми само около самата газова(профилактики, мембрани, ...), или има реална възможност двигателят да се повреди сериозно.Предварително благодаря на всички, отделили време да оставят впечатленияП.П. 1000 лева разлика оправдана ли е за 1.5i варианта?Още веднъж благодаря

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

Здравейте,

наш'те ще си взимат друга кола и семейно сме се спряли на 2 Хонди - и двете Сивик, и двете от 97ма, едната е 1.4iS 90(МБ2 - 5 врати) кс другата е 1.5i VTEC-E(МБ3 - 5 врати - тя е по-скъпа с около 1000 лева) която е или 114 или 115 к.с. на различните места различно излиза.

Въпросите са ми към тези от вас, които имат такива да споделят накратко какъв разход при каква скорост средно дават съответно двете извънградско, и в София колко може да се очаква да харчи?

Има ли проблеми с корозията Сивик-а, защото едната има няколко петънца тук-там. Имат ли Сивик-овете склонност да ръждясват?

Последно - в Бултрако(сервиза) казват, че газовата прецаквала изходните клапани, а в магазина казват, че се чупи главата и струва 3000 лв. Има ли такова нещо или като цяло от газова с-ма ще има проблеми само около самата газова(профилактики, мембрани, ...), или има реална възможност двигателят да се повреди сериозно.

Предварително благодаря на всички, отделили време да оставят впечатления

П.П. 1000 лева разлика оправдана ли е за 1.5i варианта?

Още веднъж благодаря

<{POST_SNAPBACK}>

за газовата не мога да ти кажа нищо....иначе колата е доволна аз не се оплаквам....на мене ми дава разход (МА8 1.4 90коня) извънградско 5.5 и градско около 7-8 ама града не е като софия такаче незнам за столицата....тва ще каже някой колега.....а доколкото разликата в цените ....ми от много неша ти зависи ...екстрите ,оборудването състоянието и така натаатък....по отношение на корозията ...ми всяка кола корозира нема начин....иначе моята е 96 година и нема никаде ръжа :cool::D ....ако ви харесват колите не се замисляите а се присъединяваите към големото семейство на Хонда ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest K1r1L

разликата между 1.4 и 1.5 в цената е оправдана защото единия е Втек а другия не е. + това едно 1.5 е помощен ...а както знаеш по мощните коли са и по скъпи. по мощен автомобил - разхода на гориво... мисля 4е е около 0.5 листра на 100км разликата единия от дргия но колегите които имта такива:cool: да кажатаз ли4но сам за 1.5 втека

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Всеки двигател конструиран да работи с гориво бензин, като му се сложи газова уредба се увеличава износването му, но и всеки един агрегат е конструиран с някакви резерви, а относно избора аз също ти препоръчвам 1.5 не защото е VTEC, а защото е VTEC-E, а доколкото съм схванал това е най-икономичния VTEC след i-VTEC.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone

по принцип и аз несам фен на газта защото скапва мотор,помпи и др.А до колкото знам разликата м/у 2та мотора като разход не е голяма.Моята е d16a8[122кс]и ми дава около 10-11при рачкане.Затова мисля,че 1.5V-TEC e по добрия вариант. :lol::lol: упех в избора

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rebel

Най-важно е техническото състояние, иначе при равни други показатели : 1.5 -по-мощен и малко по-икономичен. Карам 1,5 VTEC-E, но 90к.с (МА9). и показва над 1л по-малко разход градско от 1.4iS!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iondrive

Благодаря ви на всички отговорили. Явно везните клонят към 1.5 VTEC-E. По това, което сте написали, мога ли да считам, че ще гори в София не повече от 9-9.5?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Благодаря ви на всички отговорили. Явно везните клонят към 1.5 VTEC-E. По това, което сте написали, мога ли да считам, че ще гори в София не повече от 9-9.5?

<{POST_SNAPBACK}>

Това за разхода е много индивидуално, ако не набиеш в пика на пика може и 500 да ти харчи, но щом другите колеги казват, че под 10 не падат, ти можеш да ги направиш за под 9.5, а ако джиткаш повече през нощта и когато няма много интензивен трафик може и под 9 да паднеш. Всичко е до крака и заобикалящата атмосфера :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

моята е 1.4iS 90ps 3 врати хечбек, в Пловдив ми гори под 7/100, бяга много повече от VTEC-E, а 1.5VTEC 114ps същият хечбек ми взе половин кола на 400м,на следващата дръпка като си махнах мръсния филтър, свалих още половин секунда :unsure: според мен този двигател 1.4iS е ужасно добра комбинация между икономичност и динамика,а не е толкова капризен към бензина както VTEC-E, то всеки си хвали неговото по принцип,но с това мога да съм ти полезен :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

моята е 1.4iS 90ps 3 врати хечбек, в Пловдив ми гори под 7/100, бяга много повече от VTEC-E, а 1.5VTEC 114ps същият хечбек ми взе половин кола на 400м,на следващата дръпка като си махнах мръсния филтър, свалих още половин секунда :unsure: според мен този двигател 1.4iS е ужасно добра комбинация между икономичност и динамика,а не е толкова капризен към бензина както VTEC-E, то всеки си хвали неговото по принцип,но с това мога да съм ти полезен :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

1.5 в-тек 114кс ми даваше 6.5-8.5 градско :ph34r: (десния крак ми тежи :blink: ) и върви и е по-икономичен от 1.4is :blink: такъв модел(японка) много ще те радва и е чудесен компромис между разход и динамика Редактирано от tinki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ~P[e]Tko~

Тук май единствената по сериозна икономия която можеш да направиш при тези две коли са данъците :ph34r: до 100 кончета плащаш 18 кинта а над 100 кончета 1XX имаи изпредвид и тази сметка Успех с евентуалната ти покупка! :unsure:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iondrive

Благодаря ви още веднъж за отделеното време, за да отговорите. До края на другата седмица ще дам инфо какво сме избрали. Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iondrive

Ето и резултатът от цялата работа. След като МБ2 се оказа МА9 (д15z3 - 90к.с.) и имаше шум на дизелова кола ;) и още куп други 'дизелови' хонди, в крайна сметка истинско МБ3 d15z8 2000 год(произведена 1999). Т'ва хонда е сериозна работа, направо не виждам защо някой трябва да си вземе БМВ ;) Айде Поздрави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Тогава на нас ни остава само да ти честитим и със здраве и безаварии да си я карате!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetoslavned

Честито да си е караш със здраве и без аварийно. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iondrive

Мерси на всички. Сега бяхме малко на test drive и излиза, че хондата става хонда след 4000 оборота :D) Много се накефих. Направо се чудя как да се сдобия с някоя Type - R след известен брой години :D)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Мерси на всички. Сега бяхме малко на test drive и излиза, че хондата става хонда след 4000 оборота :D) Много се накефих. Направо се чудя как да се сдобия с някоя Type - R  след известен брой години :D)

<{POST_SNAPBACK}>

скачаш на голямо :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...