Jump to content
Guest mi6o

Въпрос за летни гуми?

Recommended Posts

Guest mi6o

Въпроса ми е следния - какви гуми да сложа на 14 " алуминиеви джанти.В момента съм със зимни 195/70х14В събота ходих в гуми-центъра на Зоопарка и ми казаха, че този размер е много тежък и ми препоръчаха за летни гуми 185/65х14 или 195/60х14 - Марангони или Фулда, но нямаха в наличност... тази събота мисля да обиколя центровете за гуми и да ги сменя, но не знам с какви?Препоръчайте, моля Ви размер и марка.Благодаря.П.С. Проверих по каталог какво дава производителя като препоръчителен размер - 185/70R14 - това ли е най-доброто - по-широки /195/ не е ли по-добре?

Редактирано от mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Маторя къв е ?Аз карам 1.3 с 185/60/14 на лети джанти...на пътя е много стабилна но идват малко тежки за тоя мотор :P ..мисля че това е максимума за 1.3/1.5 мотор... :P нагоре от тоя размер губиш ускорение и разхода скача !Лично мнение !

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

за Акордия ли стаа въпрос?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mi6o

<{POST_SNAPBACK}>

Civic 5 врати, 1,4 - 90 кончета Редактирано от mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

<{POST_SNAPBACK}>

Civic 5 врати, 1,4 - 90 кончета

<{POST_SNAPBACK}>

195/60R14за лятото става, но са по-скъпи от 185/65R14- ти си прецени :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Дали ще е 195/60 или 185/65 разликата е 3,25 мм, или по-точно малко над половин сантиметър ти е по-висока колата със 195. Твоите конски сили, на това малко купе могат да търкалят и 205/50 R15, аз за лятото ти препоръчвам 195. Марка:.......... всеки ще ти каже от каквото той е доволен. Само мога да те предупредя да не си купуваш TOYO, гумата е перфектна, но не и за нашите мръсни пътища, защото в нея количеството на пластмаса е по-високо. Лично за мен си купи гума като Michelin или Vredestein, за Bridgestone нямам информация, казват че е най-добрата гума, но и за TOYO-то се говори същото, а аз определено смятам какво е най-доброто за нашите пътища и условия, а не какво се купува и предпочита. Marangoni (Hieron) не са лоши гуми, но само за едно лято, на 2-рото особено на 3-тото АБС-а си........ маиката от тракане. В зависимост от парите които имаш ти препоръчвам Michelin Pilot, Vredestein Sportrac 2 или Hi-Trac, Marangoni само Zeta Linea може би си заслужава. Аз лично на баща ми ще купя Sportrac 2. Е това е от мен, малко го поразтеглих, но........Късмет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

Въпроса ми е следния - какви гуми да сложа на 14 " алуминиеви джанти.

YOKOHAMA A539 в краен случай FULDA CARAT ATTIROза твоята кола не бих се фърлял на широки валяци/както и на моята междувпрочем/ 175/65/14 или малко по-гъзарско 185/60/14P.S.а за размерите ,които споменаха преждеговорещите - височки са за твоята кола мисла :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest svetlio

Със странен размер гуми караш зимата - по-широки от тези, с които явно ще караш лятото :cool: По принцип се прави обратното, но сигурно си имаш причина за това :D

Относно размера - можеш да сложиш и по-широки от оригиналните лятото. Има калкулатори за изчисляване на оптималния размер(който си написал - 185/70/14). При теб се получава това, като се спазва допустимата разлика: 195/65 R14(разлика -5мм; показание на скоростомера 101 км/ч)

Тези размери, които са ти препоръчали във Фулда не знам как са преценили, че точно те са най-подходящи за твоята кола! Не, че не стават, но ако искаш да си максимално близко до фабричния диаметър на гумата трябва да избереш друг размер. Поиграй си малко тук, за да ти стане максимално ясно ;) За марката всичко е относително. Всеки ще ти каже различно, убеден съм. Ако парите не са проблем мисля, че и ти няма да имаш проблем в избора си. Успех ;)

Само мога да те предупредя да не си купуваш TOYO, гумата е перфектна, но не и за нашите мръсни пътища, защото в нея количеството на пластмаса е по-високо.

...

но и за TOYO-то се говори същото, а аз определено смятам какво е най-доброто за нашите пътища и условия, а не какво се купува и предпочита.

<{POST_SNAPBACK}>

Колега, това къде го прочете/разбра?! Интересно ми е, защото карам с такива и мисля, че за цената си са просто перфектни :P С Мишлен изобщо не ги сравнявам, защото най-малкото не са в един ценови клас. Че винаги има по-добро това е ясно :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Със странен размер гуми караш зимата - по-широки от тези, с които явно ще караш лятото :cool: По принцип се прави обратното, но сигурно си имаш причина за това :D

Относно размера - можеш да сложиш и по-широки от оригиналните лятото. Има калкулатори за изчисляване на оптималния размер(който си написал - 185/70/14). При теб се получава това, като се спазва допустимата разлика: 195/65 R14(разлика -5мм; показание на скоростомера 101 км/ч)

Тези размери, които са ти препоръчали във Фулда не знам как са преценили, че точно те са най-подходящи за твоята кола! Не, че не стават, но ако искаш да си максимално близко до фабричния диаметър на гумата трябва да избереш друг размер. Поиграй си малко тук, за да ти стане максимално ясно ;) За марката всичко е относително. Всеки ще ти каже различно, убеден съм. Ако парите не са проблем мисля, че и ти няма да имаш проблем в избора си. Успех ;)

Само мога да те предупредя да не си купуваш TOYO, гумата е перфектна, но не и за нашите мръсни пътища, защото в нея количеството на пластмаса е по-високо.

...

но и за TOYO-то се говори същото, а аз определено смятам какво е най-доброто за нашите пътища и условия, а не какво се купува и предпочита.

<{POST_SNAPBACK}>

Колега, това къде го прочете/разбра?! Интересно ми е, защото карам с такива и мисля, че за цената си са просто перфектни :P С Мишлен изобщо не ги сравнявам, защото най-малкото не са в един ценови клас. Че винаги има по-добро това е ясно :P

<{POST_SNAPBACK}>

"Експертите" от Диана ми го казаха, а и един близък ми каза същото, незнам той откъде е научил това. А ти щом казваш, че си доволен от твоите гуми, може и аз да съм в грешка. Днес друг ми казва, че с Мишелин бил залепвал за пътя, преди няколко дни друг каза за Бриджстоун, че го лепяли........

Май накарая ще се окажа прав, че всеки ще препоръча каквото кара и го задоволява, а аз стигам до извода, че гумата или трябва да е от най-висок клас на малко по-"евтин" производител, или пред последен от скъпите, ако разбира се проблема е в парите.

Късмет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

toyo-тата ми на Калояново бързо прегряха и пищяха жално, а колата се носеше постоянно. докато са студени пък са доста твърди и не могат да захапят добре - на 1вия завой се завъртях!иначе на хладните пътища сега държат добре, по-добре от йокохамата 539, по-бързо загряват и на средна температура са добре. ще видим лятото на горещ път как ще са, но предполагам, че ще са по-злес йокохамата не съм карал на калояново, че да сравнявам. може би йокомата ще е най-добрата гума за писта. но за път/завойчета/градско според мен по-добра гума от потенцата няма! миналото лято като карах с йокохамата отпред и потенцата отзад, предницата изпускаше много преди задницата.докато сега с тойото колата е на кантар, може предницата може задницата да изпусне, зависи. ако возя Ребела, може и 4те да изпуснат :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

" "Експертите" от Диана ми го казаха "Ами ще ти го кажат естественo, нали те не продават Toyo.Аз съм си доволен от Toyo-то. Особено последния модел зимни е гума която имах чувството че се държи на и сухо и мокро като летните. На сняг също е без забележки.Но говоря за нормално каране, за състезателно не мога да кажа мнение.(Опа, извинете темата била за летни гуми.)

Редактирано от Ивайло Петков

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chukov

185/65R14 е твоят размер

YOKOHAMA A539

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rebel

toyo-тата ми на Калояново бързо прегряха и пищяха жално, а колата се носеше постоянно. докато са студени пък са доста твърди и не могат да захапят добре - на 1вия завой се завъртях!

иначе на хладните пътища сега държат добре, по-добре от йокохамата 539, по-бързо загряват и на средна температура са добре. ще видим лятото на горещ път как ще са, но предполагам, че ще са по-зле

с йокохамата не съм карал на калояново, че да сравнявам. може би йокомата ще е най-добрата гума за писта. но за път/завойчета/градско според мен по-добра гума от потенцата няма! миналото лято като карах с йокохамата отпред и потенцата отзад, предницата изпускаше много преди задницата.

докато сега с тойото колата е на кантар, може предницата може задницата да изпусне, зависи. ако возя Ребела, може и 4те да изпуснат :lol:

<{POST_SNAPBACK}>

E, срещу скромна почерпка може да се качвам в колите ви за тестове на гуми :lol:

По темата: карам същия хечбег и бих те посъветвал, ако не можеш да си позволиш "Потенца" или "Пилот" да обърнеш внимание и на високия клас Пирели (карам P6000 - 185/65/14). За по-спортен маниер на шофиране не ти препоръчвам Тойо - карал съм 2 сезона - нищожно износване, но не "държат" :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest arsen

Аз съм с мишелин energy 175/70/13 и съм много доволен.Гумите са с мека структура и прилепват много добре към пътя.И зимата се държаха добре.Взех ги от Ауто груп .Магазина се намира на ул Асен Йорданов 5.Много добро обслужване предлагат и други марки гуми.Цената беше 130 лева на гума.Имат и 1 година гаранция.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Грешка :unsure: Защо не мога да си изтрия безсмисления пост?

Редактирано от Honda-Z

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mi6o

Благодаря на всички за изказаните мнение и предложения.Хм, сложна работа се оказа... доста се рових в нета и звънях по сервизи - или няма търсения размер или марката/цената не ме устройва...След като се ориентирах ето на какво се спирам:YOKOHAMA A539, VREDESTEIN, FULDA Atiro, BRIDGESTONEАко можете - помогнете в избора?Благодаря.

Редактирано от mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

Благодаря на всички за изказаните мнение и предложения.

Хм, сложна работа се оказа... доста се рових в нета и звънях по сервизи - или няма търсения размер или марката/цената не ме устройва...

След като се ориентирах ето на какво се спирам:

YOKOHAMA A539, VREDESTEIN, FULDA Atiro, BRIDGESTONE

Ако можете - помогнете в избора?

Благодаря.

<{POST_SNAPBACK}>

Имах четири нови Вредщайн Куатрак 2 на старите ми джанти -195/50/15.......

:blink: не останах доволен -никога повече не бих си взел-лично мнение.

Един съвет -карай винаги със смяна на зимни и летни гуми-аз трябваше бая пари за нови гуми да дам ,за да го разбера,че НЕ съществуват свестни всесезонни.а ..... и не си купувай евтинджоси /разни сръбски,тайвански ,индонезийски и тем подобни/ -спирачния им път е отвратителен!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Dominic

Колега, Мишо...Виждам, че искаш да избереш летни гуми, но предполагам всяко мнение ти е ценно, затова да ти кажа и при мен как е:Купих VREDESTЕIN QUATRAC всесезонни, вече минах цяла година - за сега съм доволен и от снега и лятото.Как ги избрах... първо видях какъв да е размера, за да няма разлика от оригиналните 13 цола с които бях.Има един сайт WWW.AVTOGUMI.COM - там въведи стария размер и новия, за да видиш дали ще имаш разлика в километража.Старите ми бяха 175/70/13 цола, а новите 185/60/14 цола. Разликата е 2км/ч.Цялата работа е, че са по нископрофилни гумите, по-широки, по-големи джанти, ноооо... нямам проблеми с дупки и бомбички по гумите. Наистина може да се сложат и по-нископрофилни гуми с големи джанти, но преценявай предварително риска (Изборът си е само твой).От новите гуми съм доволен, както вече ти споменах, и цената е приблизително 110лв. на гума.Успех :blink:

Редактирано от Dominic

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest koki

Благодаря на всички за изказаните мнение и предложения.

Хм, сложна работа се оказа... доста се рових в нета и звънях по сервизи - или няма търсения размер или марката/цената не ме устройва...

След като се ориентирах ето на какво се спирам:

YOKOHAMA A539, VREDESTEIN, FULDA Atiro, BRIDGESTONE

Ако можете - помогнете в избора?

Благодаря.

<{POST_SNAPBACK}>

Две лета карах с А539 .Изключително добра гума.С нея колата е много стабилна по завоите което се дължи на факта че е от по-меки съставки , а оттук идва по-бързото износване и неголямата издържливост на дупки,но според мен е добър избор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Аз пък забучих две BRIDGESTONE Потенци 2-ра ръка за 80 кинта двете ...още имат "мустачета".....и след новото/старо "Марангони" направо си почувствах предницата като залепена на пътя ....еднствения минус е че шумят :blink: ...но как се държи тая "кочина" със 110-120 по завойте :D ...голем кеф ! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Аз съм твърдо за Vredestein Sportrac 2, вярно е че ще ми струват 650 лв (4 бр.), но попрочетох малко и по другите форуми, а и познат ми каза, че Bridgestone са добри гуми (според тях са перфектни).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

вземи си bfgodrige и не се занимавай повече . гумите са перфектни.ако пък искаш по скъпи то твойте гуми според мен са Мишелин :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest iSpider

Миналата седмица сложих Fulda Carat Atiro 185/60/R14, нямам много впечатления, но като ги гледам са по-меки, което ще предполага добро сцепление по нашите мръсни и кални пътища (особено като капне малко дъжд), но и ще се износват по-бързо. В Мотоексперт ги взех за по 99 лв. бройката (имаше някакво намаление на този размер) и предвид цената - не ми пука дори да изкарат само 2 лета (не карам много - 6-7 хил. км за сезона).Гледах разни немски тестове за тези гуми - лошите страни бяха основно бързото износване и по-малко - шума. Останалото си беше ОК, дори някъде пишеше че ADAC ги препоръчва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chukov

Защо бе2 лета е съвсем нормален експлоатационен срокСлед това вече се изпича и каучука и гумата си губи свойствата

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BasiDi

Последно се бях спрял на Bridgestone Potenza 205/50/15 на 136hp. пред вид 90-то коня, 195-ци, ще залепнат перфектно. А пред вид невероятно калпавата ни пътна мрежа, търси гуми със удебелен страничен борд, дори и да не са Бриджстонки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Последно се бях спрял на Bridgestone Potenza 205/50/15 на 136hp. пред вид 90-то коня, 195-ци, ще залепнат перфектно.  А пред вид невероятно калпавата ни пътна мрежа, търси гуми със удебелен страничен борд, дори и да не са Бриджстонки.

<{POST_SNAPBACK}>

Много добър избор, само дето 205/50/15 са 208 лв., а 195/50/15 ще са ниски и джантите стават квадратни, много гумаджии препоръчват 195/55/15, но м/у 195/55/15 и 205/50/15 разликата не е много голяма, а м/у 195/55/15 и 195/50/15 разликата е около 60 лева. А и май колегата търси 14-ки. Ама и тука има едно НО, разликата м/у 185/65/14 и 195/50/15 е пак около 40 лв по-евтино в полза на 15-ките. Лелеееееееееееееееееее, напулнихме му главата на момчето и ще започне като мен да ходи по улиците и да гледа колите с какво са обути.

Според мен колега (mi6o) крайното ми предложение е виж от Vredestein-a и Bridgestone-a, кое ти се нрави повече, после си виж различните размери които са ти възможни, прецени как караш и кое е добре за колата, джантите и т.н., после виж цените и извлечи най-доброто. Аз лично от миналата година се каня на Vredestein Sportrac 2, сега ти като пусна темата започнах да гледам гуми (Michelin, Bridgestone, Continental, Kumho, Vredestein, Marangoni) спрях се на Vredestein и Marangoni, но немците победиха понеже зимата съм много доволен от техните гуми. Писна ми от всичко, казах на баща ми какви гуми съм му избрал, казах му цената, той каза: "Няма проблем, другият месец имаш парите оправяй се!"

Късмет!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Винаги съм купувал нови гуми, но след като почти новите ми мишлен (на един сезон) се оказаха с балони от дупките се замислям сериозно за 2ра ръка :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dido_dimov

Незнам ... :D започва да ми става смешно.Колега, има още 5 или 6 марки гуми на българския пазар, които не бяха споменати от никого. Ако изчакаш още млако и тях ще споменат. Ако се почувстваш малко объркан от многото цифри, които се споменават, не се чуди. Всеки се чувства така.Парите са си твои и ти решаваш за какво ще ги размениш. Твоята кола ще е с тези гуми и ти ще ги сменяш ако нещо се случи с тях. Другото, което е, че от късмета си неможеш да избягаш. Като е решила да се пука - ще се спука без да пита.Прецени как караш и сложи съответния клас гуми. И най-скъпите гуми да сложиш - колата ще си остане същата. Ти също.Производителя е казал какви трябва да бъдат - личния ми съвет е твоя избор да не се различава много от препоръката. Успех. :DКолега bobo21 ... на старите гуми не им ли стават балони от дупките?

Редактирано от dido_dimov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest arsen

Днес си взех 2 гуми мишелин energy от автоцентър диана.Много съм доволен колата заспа на пътя.Там са и по евтини от другите места.Преди взех 2 за 130 всяка а сега ми струваха по 111 всяка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

:D

Днес си взех 2 гуми мишелин energy от автоцентър диана.Много съм доволен колата заспа на пътя.Там са и по евтини от другите места.Преди взех 2 за 130 всяка а сега ми струваха по 111 всяка.

<{POST_SNAPBACK}>

да не би да са Енерджи Е3В, или само Енерджи без индекс, щото последното Енерджи Е3А с асиметрична шарка е от 3г на пазара и струва около 150лв/бр, а другите са модел от вече 10г? Говоря за 14" :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mi6o

Благодаря на всички за препоръките.В крайна сметка w събота сложих Yokohama A539 - 195/65 R14 89H :D Вчера покарах малко - колкото да загрея леко гумите и да ги видя как са - първите ми впечатления са че добре лягат на пътя и са тихи... не разбирам много от гуми, но ми харесаха.Чао и успех на всички.Re: Dancing_niki:За баща ти каза какви гуми си купил, но защо не каза на майка ти за Прелюда какво си взел... :D

Редактирано от mi6o

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

Re: Dancing_niki:

За баща ти каза какви гуми си купил, но защо не каза на майка ти за Прелюда какво си взел...  :D

<{POST_SNAPBACK}>

За нея глася титаниев охлюв :D

а на теб с новите ти гуми ти пожелавам много безаварийни километри ;)

Редактирано от dancing_niki

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chukov

Благодаря на всички за препоръките.

В крайна сметка w събота сложих Yokohama A539 - 195/65 R14 89H  :D

Вчера покарах малко - колкото да загрея леко гумите и да ги видя как са - първите ми впечатления са че добре лягат на пътя и са тихи... не разбирам много от гуми, но ми харесаха.

Чао и успех на всички.

Re: Dancing_niki:

За баща ти каза какви гуми си купил, но защо не каза на майка ти за Прелюда какво си взел...  :D

<{POST_SNAPBACK}>

И аз съм със същите само че 195 60 R14 гумите са перфектни. Пробвах ги и в дъжда. И знаеш ли кое им е хубавото. На повечето гуми след определени километри така или иначе по-голямата част от протектора се изтрива и по-плитките кналчета, които оформят дизайна на блоковете се изтриват и основно остават надлъжните канали, докато на А539 шарката като форма на каналите се запазва до пълното изтриване, защото напречните канали са дълбоки колкото надлъжните.

Много хубаво се изхвърля водата под гумата.

А иначе А539 е шумна гума по принцип, но това го преглътвам за сметка на стабилността на колата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mi6o

И аз съм със същите само че 195 60 R14 гумите са перфектни. Пробвах ги и в дъжда. И знаеш ли кое им е хубавото. На повечето гуми след определени километри така или иначе по-голямата част от протектора се изтрива и по-плитките кналчета, които оформят дизайна на блоковете се изтриват и основно остават надлъжните канали, докато на А539 шарката като форма на каналите се запазва до пълното изтриване, защото напречните канали са дълбоки колкото надлъжните.

Много хубаво се изхвърля водата под гумата.

А иначе А539 е шумна гума по принцип, но това го преглътвам за сметка на стабилността на колата.

<{POST_SNAPBACK}>

Шумна е, но сравнено с зимните Bridgestone, с които карах до сега е направо като памук :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Diado Mraz

Ето един доста интересен линк с оценки. Избираш подходящия размер и за всяка гума има стойности за спиране на сухо/мокро/шум/износване...ГумиАз си купих в неделя Bridgestone Turanza ER 300 185/60 R14 82H и смятам, че напълно си отговарят на харектеристиките описани в сайта. За съжаление са малко по-шумни от това което очаквах, но иначе спират много добре на мокро и на сухо :DЗабележете, че за различен размер гума един и същи модел дава различни резултати. :D

Редактирано от Diado Mraz

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest chukov

Забележете, че за различен размер гума един и същи модел дава различни резултати.  :D

<{POST_SNAPBACK}>

Не се учудвай

по принцип тестовете са дълбоко спонсорирани

Знае се в коя държава кой размер е най-масов и в него се натиска здраво

Например в България най-масови са 13 и 14 цола или в частност 165/70R13 и 175/70 или 185/65 или 185/60 на 14 цола

В Европа най-масови са 15, а вече и 16 и 17 цоловите.

Знае се кои автомобили са най-продавани, респективно размерите на гумите за тях и там се набляга най-много на тестовете.

В едни зимни тестове видях Bridgestone Blizzak като най-добри, в други ги видях на 10 място след Vredestain, които има мноого хляб да ядат до като стигнат Blizzak

Редактирано от chukov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...