Jump to content
mEtaka

Носачи на Прелюд 4 ген- Проблем

Recommended Posts

Здравейте колеги, от доста време ми тропаше "дупето" на колата- смених биалетки- с оригинални, тампони на реактивната щанга /стабилизаращата/ и амортесьори. Но проблема остана.Оказа се в крайна сметка, че шарнирите на задните горни носачи са ми разбити. Да отбележа, че пародията се състоеше от това да установим от къде тропа. Та въпросът ми към вас е: В Бултрако ми съобщиха цена от около 700 лева на бройка - просто нищо нормално няма в тези хора. Втора употреба носачите варират около 50 лева, като все пак си е втора употреба. Някой правил ли е упражнението да избие само шарнира и да го смени с друг такъв от Хонда или от друга марка- ако пасва от друга марка моля споделете каква. Оставям темата отворена тъй, като и дори да няма отговори ще пиша как върви и какво се прави за да стане работата. Все пак се съмнявам само при мен да е така работата. :)

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм сменял задни горни шарнири,сваля се носача,избива се на преса и пак така се слага.Мериш шарнира с шублера,в моя случай беше 33мм,на х23 май са по дебели, и гас до магазина.Купих си шарнири на "Ас метал" и вече 30к км. не тропа! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря колега. Дано темата е полезна и за други. Като примеря ще пиша на Н23 за какво иде реч. Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм сменял задни горни шарнири,сваля се носача,избива се на преса и пак така се слага.Мериш шарнира с шублера,в моя случай беше 33мм,на х23 май са по дебели, и гас до магазина.Купих си шарнири на "Ас метал" и вече 30к км. не тропа! :D

Здравей колегаИнтересува ме в коя част от конуса мериш диаметъра .И всъщност какви шарнири намери,з а Прелюд или такива които стават.И на каква цена ги намери,ч е съм се видял в чудо от цени.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега като питаш се сетих,че шарнири за прелюд не намерих,затова и бях с шублера.Помня че взех от акорд 5-та ген.!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та да кажа и аз. Аз вземах шарнири от Хонда Сивик 4 и 5 ген. за горните им предни носачи. Така, че колеги да знаете ако някой има този проблем.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги аз съм с H23 и май имам същия проблем. От доста време ми похлопва нещо отзад. Вдигали сме колата на крик и майстора нищо не установи ... носачи, биалетки .... уж всичко здраво ама като си карам и при най малките дупки се чува едно хлопане. С едно момче пак с Prelude 4 само че 2000 кубика се засякохме и се оказа че той имал същия проблем и той ми каза че причината била в чашките на амортесьорите. Те се разбивали и от тях идва тоя дразнещ шум. Но сега като чета тази тема започвам да се чудя дали е от тях ... какво мислите колеги ? Някой да е сменял такива "чашки" ако изобщо така се наричат ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен беше колебанието за амортисьорите, НО едно приятелче нямаше този проблем с хлопането и за зла участ си удари колата. Вземах неговите амортесьори като си мислех, че вече проблема с хлопането ще ми се разреши, но уви то си остана. На крик колега нищо не можеш да направиш, защото като вдигнеш колелото окачването увисва и болта се заклинва и няма никакъв луфт. Пробвай на подемник, който е за стенд /незнам как му викат/ за да може окачването да е поело тежеста на колата и да покаже има ли или няма луфт. Има хубави болтове при Мони от М&S Auto, той даже знае кои са вече и без проблем ще ти ги достави. Ако сменяш тези шарнири наблегни на това, че те имат посока и не трябва да се обърква защото ще ги счупиш в момента в който минеш през първата по-голяма дупка. Смяната става на преса за около 5 мин работа- избиваш и набиваш. После чувството да стъпа, като котка тази "Яхта" е страхтно. :rolleyes:;) ;) :wub:

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...