Jump to content
degman

Питане за Prelude 4ws и реглаж

Recommended Posts

Значи колата е Прелюд 4ген. с 4WS, лампата гасне, задните гуми завиват т.е. системата работи, но отивам да ми правят реглаж и волана ми е изместен или наляво или надясно. Не може да го центрират. Нямам никакви разбити накрайници. Проблема явно е че като е вдигната цялата кола и се хване едната задна гума и се опита да се завърти има хлабина явно някъде вътре в рейката и оттам е проблема. Ако може колеги с такива коли да споделят дали имат изместване във волана, или дали са се сблъсквали с нещо подобно. Момчето от сервиза ми каза, че мога да карам така без проблеми, но мен лекичко ме дразни това изместване. Чудя се обаче дали и тежките 17"-ки не оказват влияние и като дойде зимата да отида пак на реглаж с 15"-ките дали няма да успеят да го оправят или рейката подлежи задължително на ремонт някакъв. Мерси предварително :huh:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, пич ама не трябваше с 4WS да ходиш на реглаж, къде да е. Аз съм патил от проблем, като твоя. За да се регулира, задния мост се застопорява в централно положение, посредством специален болт. Чак тогава се прави реглажа. Иначе е невъзможно да стане. Нагласи 30 кинта и бягай в Бултрако. А луфта на рейката при загасен автомобил е нормален, въобще не се притеснявай. Ако обаче караш с неработещ WS, заради този луфт след 70-80 км/ч става страшничко. :D Успех!

Редактирано от войводата/cls

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересно, за пръв път чувам за този болт. Сигурен ли си обаче за цената на реглажа там, защото да не се окаже повече(двойно примерно)? Аз се съмнявах да не би да има проблем в системата(рейката) някакъв и оттам да идва това нещо с волана. Иначе може би ще отида скоро време и ще пиша какво е станало. Там е работата че с друг такъв Прелюд не е имало проблеми с волана на същото място където ходих. Явно са го уцелили точно. И мерси за отговора :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано изображение

Ето схема, синия е въпросния болт. И да са повишили цената, по - добре отиди в Бултрако, защото в серизната книга има доста дебел раздел, касаещ точно реглажа на 4WS :huh: .

Редактирано от ZAPPA

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...