Jump to content
Guest RENZO

Амортисьори за Шатъл

Recommended Posts

Guest RENZO

Та значи ситуацията е следнаа:Преди време счупих торсион (десен) както и да е смених го но по интересно ми беше как така се счупи... В крайна сметка стигнах до извода, че причината е причината е изпуснал амортисьор (което е факт) в резултат на което торсиона работи на много по голямо усукване и затова се е счупил (поправете ме ако нещо не съм на прав път).Та понеже торсионите не са особено евтини (240 лв./бр в Бултрако или 150 втора употреба при късмет) реших да сменя амотрисьорите (предни, задни + пружини) Колата е Хонда Сивк Шатъл '86 - 4WDИнтересуваме:1. Какво бихте препоръчали като производител и от къде ?2. Имат ли амортисьорите взаимо заменяемост с други Хонди?3. Имат ли пружините взаимо заменяемост с други автомобили? (задна дясна пружина ми е счупена и затова искам да сменя и двете)4. Заслужава ли си варианта - пълнене за задните. Всякъкви мнения и предложения ще ми бъдат от полза.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

случвало ми се е по магистралата да забележа някоя кола както си кара направо на равен хубав път, едната и гума да се топа, играе с 10см нагоре-надолу. Но на колата това не се отразява, върви си направо.Това означава, че в този ъгъл няма амортесьор, който да спре това движение.Сега представи си, че не е с пружини, а с торсион тази кола. И този торсион става луд, толкова много (и бързо) да подскача - и се чупи.Има сервизи, които пълнят амортесьори. Ако структурата им не е много амортезирана.Аз лично бих препоръчал амортесьори Билщайн - високо качество, приемлива цена, приятна возия но колата е стегната по завоите.За взаимозаменяемост се съмнявам - доста по-тежка кола е шатъла. Въпреки че има окачването на CRX-a

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

Хора, даите някъква идея от куде да си взема амортисьори. Приверих къде ли не и отговора е НЯМА... :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BasiDi

Хора, даите някъква идея от куде да си взема амортисьори. Приверих къде ли не и отговора е НЯМА... :blink:

<{POST_SNAPBACK}>

Има сравнително смислени и съответно - сравнително евтини амортисьори на Токико, Билщайн също е добър избор. Всъщност, всичко опира до цена. И е много, ама наистина много важно амортисьорите да не са произведени в Турця!

Не знам от къде си, в Стара Загора има всякакви, в София и Пловдив - също. До каква цена те устройват?

Торсиона що се чупи не знам, предполагам, че е от претоварване, щото моята е с оригиналните амортисьори, които са в пълна изправност, но левия (!) торсион е сменян. Чупил съм торсион на CRX, но то си беше моя грешка - минах от няколко места по Родопите и Стара Планина, през които и джипка трудно минава, та не му се сърдя :)

BTW, торсионите са 2 или 3 различни дължини и са леви и десни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

От София съм, но не ми е проблем да ги взема и от Силистра ако трябва, защото пътувам доста често из България ВЪПРОСА Е ДА НАМЕРЯ КЪДЕ ГИ ИМА. Цена от около 150-180 лв/брой ме устройва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

вПловдив в една морга има такъв Шатъл, може да се пита ако ти вършат работа 2-ра ръка

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

Да не е една оранжава без преден капак,маска и калник на входа на Пловдив с/у сервиза на Агри-М ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

май оранжава е, или поне нещо подобно, на Голямоконарско шосе, като влизаш от магистралата в дясно, това е морга само за японски автомобили, ако те интересува повече, ще ти дам телефон, но ми е долу в колата :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest RENZO

Благодаря, ще ми е от полза. Ако можеш дай ми телефон в моргата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

всъщност може и нова тема да пусна по този въпрос, понеже докато си търсих мигач за дайхатсуто, че го гепиха :D открих тази морга, имат и ще доставят части за сивик 5-та генерация, дори обещаха отстъпки за членове на хонда - клуба :D тел. 0878811001, 0878811002, 0878811003

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...