Jump to content
ananascho

Питане за хонда сивик 5

Recommended Posts

Искам да си взема такава хондичка, спрял съм се на двигател 1.5 90 конски сили. Въпроса ми е кой от двата е за предпочитане - моно или пълна и съответно + и - и на двата.Благодаря предварително !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи за какво ти трябва. Моно варианта може да се преправи на пълна и ще върви сравнително добре. Другият вариант се среща сравнително рядко, и се нарича Икономичен Втек (VTEC-E) - колата е с дълги скорости, и е предвидена за икономично каране. Не, че и него не можеш да барникаш, но е малко по-трудно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

d15b2 mono и d15z1 икономияния витек пълен инжекцион. До колкото ми е известно, най-голямото предимство на икономика е, че до 2500 оборота работи на 12 клапана и съответно гори много по-малко. Този двигател може да се пипа много и показва добри постижения, имаме един колега във форума с такъв, пише се alex нещо си, не знам какво е правил по тая кола, но на дръпка с мен ме направи крив - аз съм с д15б2 моното, не пипан.От своя страна моното много лесно минава към пълна инжекция, слага му се витек глава и пр. и става нещо доста добре въррящо :) като цяло двигателят е много издръжлив, изфорсиран и си е много доволно мощен за 90те си коня дори и без да се пипа. Сам си прецени, аз бих предпочел моното да правя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

също така може пък от д15б2 да направиш колата д15б7 това става със слагането на смукателен колектор и отново колата става пълна инжекция а също така този колектор го дават да вдигне 11 конски сили на колата един вид колата става 101 коня.И аз съм се спрял на д15б2 дават го мн надежден двигател но мн трудно се намира здрав такъв двигател повярвай ми аз все още не съм си го намерил.Обикалях много и всяка една кола която съм гледал има проблеми по двигателя главно с течовете. :P Поздрави и успехи в търсенето.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...