chickenLegs 0 #1 Публикувано 8 Септември, 2010 Здрасти на всички. Името ми Мартин и съм на 19 години. Нов съм в форума то и в шофирането. От няколко месеца имам Сивик 1.4 90 коня 98 гоидна - първа кола ми е това. Искам да питам някой може ли да ми каже нещо за следните два проблема.Първия е че скоростите леко заяждат. Отначало бяха доста зле та смених маслото с това на Хонда и стана по-добре. Обаче пак не влизат гладко. Обаче като тръгвам ако колата е под наклон и примерно се движи с 1-2 км в час първа влиза суперлеко. Ама от място заяжда. И с другите е така ако уцеля точната скорост, иначе заяждат. А задната освен че много шуми като я вкарвам (и много боли сигурно ) и някой път не влиза и като дам газ само се чува едно стържене. Еми това е проблема със скоростите. А да, сетих се че не съм сменял течноста или обезвъздушавал помпичките на съединителя - дали може да е от тях? И съеднителя отделя високо но четох по форума че е нормално.Другото е че като натисна силно спирачките и педала рита обратно - това сигурно е АБСа ама нормално ли е да се усеща толкова силно. Оня ден пробвахме на една Вектра и там педала съвсем леко се връща. А и като спирам по рязко и се чува едно тракане от предна лява гума. В купето не се чува но като има ехо - примерно мантинела от лявата ми страна - се чува че трака нещо. После като пусна спирачките продължава да трака (почти съм сигурен че на всеки оборот на колелото по едно тракване се чува) извеснто време - примерно 20-30 сек. Дисковете са малко криви ама не мисля че е от тях - може би нещо по апарата. Не знам не разбирам много ама ше се науча Е това е има и други работи ама тия са ми най важни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hector el 2 #2 Отговорено 8 Септември, 2010 и аз имам проблема с скоростите дано колегата не се сърди че пиша в темата му. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivelin85 116 #3 Отговорено 8 Септември, 2010 Здравей колега и при мен спирачният педал биеше като смених задните накладки и проблема се реши(едната челюст беше износена повече от другата и от там е идвало биенето)провери ги и ти.За скоростите доста хора се оплакват,че задната трудно влиза и при мен е така незнам и аз на какво се дължи мога само да гадая.Маслото нищо не каза какво е?по принцип като е гъсто трудно влизат скоростите.А това за дисковете ти направо ме хварли в размисли''Дисковете са малко криви ама не мисля че е от тях''-как прецени че са криви? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chickenLegs 0 #4 Отговорено 8 Септември, 2010 Задните накладки са почти нови Текстар. Дисковете имах предвид че са набраздени - грешно съм се изразил. Като ги пипна и са на вълнички. Ама викаш от задните е било при теб - то може и от предните да е при мен. Аз мислех че ще е нещо свързано с тракането но ще видя утре. Като ги гледах през джантата изглеждаха с още доста животец ама ако трябва ще се сменя кво да правя.... А маслото е това за скорости на Хонда сменено в Бултрако. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #5 Отговорено 8 Септември, 2010 До колкото знам скоростите могат да се регулират така,че да влизат по добре.Попитай в някой сервиз.Един приятел ходи да му реголират неговите (Голф 3) и останах супер изненадан каква разлика имаше,скоростния лост се го местеше буквално с 1 пръст на ръката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ShEfA 70 #6 Отговорено 9 Септември, 2010 (Редактирано) Относно скоростите - синхронизатори и/или съединител. Задната скорост е снабдена с "предпазител". Не може да влезне от раз, и то е измислено така съвсем нарочно - за да не вкараш от 3-та - задна, да кажем. Затова трябва да "освободите" предпазителя, като преди да вкарате задна да вкарате първа и да пуснете съединителя точно толкова, колкото колата да потрепери и да се предвижи 1см. напред. След това задната ще влезне като в масло. Ако така случайно не стане, включвате на неутрална и пускате съединителя и пак го натискате, след това вече вкарвате задната.Не мога да бъда компетентен по въпроса с тракането, съжалявам. Редактирано 9 Септември, 2010 от ShEfA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове