Jump to content
Guest Ивайло Петков

Карам на ниски обороти

Recommended Posts

Guest Ивайло Петков

Имам Civic (D14A7 1.4, 75 к.с.)Прочетох в друга тема за оборотите и инжекторите.Имам склонност да карам на 2000 до 3000 оборота.Доколкото разбирам не е много добре.Този преднамерено икономичен двигател до какви обороти мога да го цедя без да го претоварвам и на какви да го карам при нормални обстоятелства.Червената зона почва от 7000 без малко. Мога ли да я достигам без да имам угризения че си натоварвам двигателя излишно?Все пак уредите са донякъде еднакви за различните мотори и наз граница да не е малко височка за този точно мотор.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

Относно уредите на японците можеш да имаш пълно доверие. Колкото ти е езписано на оборотомера(без червения сектор) можеш да си натискаш ако не ти е жал! :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Founder

Хондите са високо оборотни машинки :cool:не се притеснявай , че примерно си влезнал на 5000-6000 оборота :(ръчкай си я на воля - нали за тва са направени :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

И аз мисля, че няма от какво да се претесняваш, може само икономичноста да ти спадне драстично :cool: , иначе изобщо не се замисляй, той даже на по-високите обороти двигателят на хонда работи по-добре! :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dimodi

Къде го чете това, че аз търсих, ама не можах да го намеря ?

Прочетох в друга тема за оборотите и инжекторите.Имам склонност да карам на 2000 до 3000 оборота.Доколкото разбирам не е много добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ивайло Петков

В темата "Разход на гориво"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

карай смело - тази кола не се плаши от високи, а от ниски обороти! Над 3г я гязя моята и усещам, че все по-добре върви и явно и на нея и харесва :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gena_g

Имам склонност да карам на 2000 до 3000 оборота.

Доколкото разбирам не е много добре.

<{POST_SNAPBACK}>

Няма такива работи, даже тогава ти е най-икономична.

Аз се опитвам да сменям предавките на 2500-3000 оборота, но не е много лесно, нещо се ме сърби дясното краче :);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest da6kata

и според мен както казаха колегите е по-добре на по-високи предавки е по икономична японките(хондите)са коли с мн добри двигатели и високооборотни в сравнение с др и за тфа си я натискай без проблем даже гледах едно българско клипче на хемус един със crx си караше през цялото време в червената зона на оборотомера и не пускаше газта хора като тея мн ги оважавам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

натискаи спокоино ;) това е ХОНДА :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found