Jump to content
Guest shestia

Мито, ДДС или каквото се плаща?!

Recommended Posts

Guest shestia

Здравейте, дали някой е наясно как седят нещата ако си поръчаш нещо от ebay или друг онлайн магазин в САЩ?! Въпроса ми е на границата какво се плаща и ако се обадиш да уговориш на кой адрес да се получи стоката, как седи въпроса с митото и като цяло каква точно е процедурата?! :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

ами аз като си поръчвах от EBAY си дадох адреса ии нещата ми дойдоха в пощата като колетчета...получаваш известие и отваш и си го взимаш....иначе до 50евро стойност на продукта не се плаща мито...еми тва е :cool: п.п. тва е за EBAY за други онлайн магазини незнам

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia
Отговорено (Редактирано)

Аз съм решил евентуално оттам джанти да си взема, магазина не е онлайн точно и не поддържа доставка, но съм си намерил отделна фирма, която може да ми ги докара до България. Въпроса е като пристигнат на границата да не стане някакъв проблем и от 4 да получа 2 или нещо такова, а също ще е добре да знам и колко още ще трябва да заделя, та да съм наясно с крайната цена?! :cool:

Редактирано от shestia

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Аз съм решил евентуално оттам джанти да си взема, магазина не е онлайн точно и не поддържа доставка, но съм си намерил отделна фирма, която може да ми ги докара до България. Въпроса е като пристигнат на границата да не стане някакъв проблем и от 4 да получа 2 или нещо такова, а също ще е добре да знам и колко още ще трябва да заделя, та да съм наясно с крайната цена?! :(

<{POST_SNAPBACK}>

още много кинти трябва да заделиш.и стоката не се обмитява не до 50 евро а до 100 евра :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

Аз съм решил евентуално оттам джанти да си взема, магазина не е онлайн точно и не поддържа доставка, но съм си намерил отделна фирма, която може да ми ги докара до България. Въпроса е като пристигнат на границата да не стане някакъв проблем и от 4 да получа 2 или нещо такова, а също ще е добре да знам и колко още ще трябва да заделя, та да съм наясно с крайната цена?! :cool:

<{POST_SNAPBACK}>

още много кинти трябва да заделиш.и стоката не се обмитява не до 50 евро а до 100 евра :(

<{POST_SNAPBACK}>

Ееее тоя бащата ше го трепа....на мене ми каза че е до 50 евро... и аз са ограничавам злобно....поне вече знам...едно мерси от мен :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

<{POST_SNAPBACK}>

още много кинти трябва да заделиш.и стоката не се обмитява не до 50 евро а до 100 евра :(

<{POST_SNAPBACK}>

А ако се вкарат на четири доставки на различни адреси по едно колело до 100 евро, тогава значи става нали?! :(

По принцип имаш ли представа над 100 евро какъв процент идва или нещо ориентировачно?!?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

принципно може но ще те обият с доставки.цените са люти :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Ок, мерси за полезната информация! :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

за джанти май ще е доста солена доставката поне аз като проверяввах беше повече от цената на джантитеа иначе необмитяемата стоиност е до 50евро-100$

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

за джанти май ще е доста солена доставката

поне аз като проверяввах беше повече от цената на джантите

а иначе необмитяемата стоиност е до 50евро-100$

<{POST_SNAPBACK}>

В грешка си .100 евро е наскоро си взех работи и питах

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest The_fastest
Отговорено (Редактирано)

Ей тука виж за какво иде реч....http://www.customs.bg/mt_2005/chapters/87.htmГледаш, гледаш, четеш и стигаш до ей този номер : 8708 70 50 0

Редактирано от The_fastest

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Ей тука виж за какво иде реч....

http://www.customs.bg/mt_2005/chapters/87.htm

Гледаш, гледаш, четеш и стигаш до ей този номер :  8708 70 50 0

<{POST_SNAPBACK}>

Значи ставката отива на 4.5% без значение дали се облага по конвенционални или автономни мита, което ми се вижда доста ниско! :thumbs1:

Като гледам в щатите цените на джантите са драстично по-евтини ако се съпостави цена/качество, значи ми остава да видя как седят нещата с транспорта, но там има голяма вероятност да си го спестя и тази идея засега остава доста актуална! Мерси за инфото! :devil:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda
Отговорено (Редактирано)

Ако можеш се разбери с магазина да пишат във фактурата по-ниска цена, но не прекалявай! Документите ти идват вкъщи по куриер и ходиш до митницата да се разправяш половин ден. Мини на физическо лице. Мисля че беше мито+ДДС, 25 % ако не се лъжа. Когато декларираш какво получаваш си опиши точно нещата както са ти по документи... иначе може да ти ги конфискуват, случвало ми се е, чак и акт ми написахаМного зависи и на коя митница ще ти дойдат...

Редактирано от My Honda

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest S2K

Ако приемем, че пратката е примерно за $1000, трябва да начислиш мито, което за авточасти е 25% , ако не се лъжа, да добавиш и транспорта( приемаме, че е $100) , ако е за твоя сметка и да добавиш 20% ДДС. 1000х1.25 = 1250 1250 + 100 = 1350 1350х1.2 = 16201620 - 1000 = 620$620 са дължимите митнически сборове.Ebay не е много сигурно място за пазаруване. Почти сигурно е , че ако купите стока от фирма, те няма да са склонни да пишат по-ниска фактурна стойност, заради застраховката. Тя се прави на база фактура.Необлагаемата митническа стойност е 100 евро.

Редактирано от S2K

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Първо добре дошъл! :) После, поразрових се достатъчно по въпроса и специално за джантите това май остава засега като план Б. Относно сметките, на мене ми излезнаха без последните 20%, те не влизат ли в първите 25 както и по-горе MyHonda го е сметнал - 20ддс + 5(4.5)% ставка за алуминиевите джанти. Също транспорта ще ми е без пари, сигурен ли си че ще държат да видят фактура за него за да го обложат, защото според мене ще стане на 1000$ - 25% мито и ддс = 1250 и после делено на 4 = на крайна цена за колело! :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest S2K

Да ,правилно. Проверих в тарифите и ставката за алуминиеви колела е 4.5%. Значи :1000 х 1.045 = 10451045 + 100 (стойност на транспорта) = 11451145 х 1.20 (ДДС) = 13741374 - 1000 = 374$374 ги внасяш като дължими митн. сборове. Когато си попълваш митническата декларация има графа за транспорта. Не можеш да кажеш, че е без пари. Все някой трябва да плати за него.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

сигурен ли си че транспорта за 4 джанти е 100?щото на мен за 2 фара и 2 стопа ми излезе 85$а те да доста оп леки от джантите

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest S2K

О, не. Не съм казвал такова нещо. Цифрите в примера съм ги приел съвсем условно и са умишлено с такава стойност , за да е по-разбираемо. Цената на доставката се определя от множество фактори - обем , тегло, стойност на пратката и какъв транспорт се ползва (въздушен или по суша и вода). За въздушна пратка цената излиза грубо около $10 на кг. , ако се използват пощите. За куриерска доставка цената е убийствено по-висока (в пъти).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

ТРАНСПОРТА НЕ СЕ ОБЛАГА С ДАНЪЦИ И Т.Н. Задължително искат да ти видят фактурата. А за фирмата - ти си клиента, говори им с малко по-строг тон да ти намалят цената по фактура. Разбира се, много е възможно да не се навият. Но може да опиташ.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Значи в крайна сметка транспорта отпада така ли?! D15B2, ти като си вкара фаровете и стоповете, върху траспорта начислиха ли ти нещо или просто искат фактура и за стойноста на транспорта и толкоз?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest d15b2

другата седмица ще ви кажа че още не е платено всичко

Значи в крайна сметка транспорта отпада така ли?! D15B2, ти като си вкара фаровете и стоповете, върху траспорта начислиха ли ти нещо или просто искат фактура и за стойноста на транспорта и толкоз?!

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...