Jump to content
Guest Accord6

Разход на гориво

Recommended Posts

Guest Accord6

Колега аз карам Акорд 2.0  6 генерация , ръчна скоростна кутия .

VTEC-а се усеща че включва някъде около 4500оборота.

Правил съм си експерименти ,ако я караш до към 4000 оборота  харчи към 9.5 градско настъпваш ли нагоре харчи 11,5-13

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря Furious, това мисля че беше най-точния и конкретен отговор на моя въпрос. 9,5 градско ми се струва невъзможно (поне за автоматика), но все пак си изясних някои неща. Разбира се благодарение и на останалите колеги, които взеха участие в тази тема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zaphod

Значи все пак ще се наложи да превключваш на ръка... за да държиш до 4000 оборота (даже множко ми се виждат, но кой знае)..Иначе ниски обороти е по-добре.Аз като карам в града на много ниски ( на 1500 - 1700 превключвам на по-висока предавка) е най-иконимичното каране - изкавам дори под заводските данни... (около 5.7-5.9 градско при 6.0 данни в книжката) но така е мудно.Ако карам на не много високи обороти (превключвам на по-висока предавка на 1700-2500) тогава заповам да харча в диапазона 6.0 - 6.5 градското и е предостатъчно динамично....Като имах бензин, в града редовно вдигах предавката на 2200-2800 повече не ми е трябвало просто, освен ако не реша да изрязвам нещо... А ако решиш да издухваш всичко по пътя, не виждам смисал да се оплаква човек от разход....Така че, по-ниски обороти е по добре. Е не за постоянно разбира се ;) отвреме на време си иска :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BasiDi

Абе интересно - преди 5-6 години се случваше да караме един CRX (от него се запалих и по марката и по модела) на смени с още един откачалник - все същия бензин, все същата кола, само че при него гореше 5-6/100 при мен - 7-10/100 ... Вярно, "разни голфаджии" никога не са ми виждали левия калник :) за безнзина: ако центровката ти е правена за 95, 100 октановия не се усеща съществено. Обаче ако я мръднеш с 1 градус ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

И аз карам това животно, но с ръчни скорости и впечатленията ми са, че под 10лв/50км т.е. около 12/100 при никакви обстоятелства не пада.Лошото е, че за икономичното каране се сещам само, когат сипвам бензин.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...