Jump to content
Guest Demon

Benzin.........

Recommended Posts

Guest Demon

Здравейте,голям фен съм на хонда, но за съжаление много рядко мога да отдела време на форума, поради ред задължения в службата. Но след последната отминала седмица реших да жертвам ценното си работно време и да вляза да напиша този постинг, за да предпазя поне някой от моят проблем и да навредя поне малко на некоректните търговци, които в БГ нищо не може да ги засегне :) Карам Honda Civic 1.5i 93-a седан, колата е в добро състояние, карам я вече година и смятам, че я познавам доста добре. И така, спрях на бензиностанцията точно до Шел-а, който се намира между 4-ти км. и Окръжна болница, малко преди мр. Бриколаж, по посока Орлов мост. Налях резервоара до горе, сипаха някъде към 35 литра и поведението на автомобила коренно се промени :) симптоми:Увеличи разхода в градски цикъл с 2 литра, мотора стана по-шумен, неспокоен на празен ход (много вибрира) и се намали мощността. Даваш газ и е като запушена, много е дразнещо, продалжавам да настапвам до към 4000 оборота едвам набира, все едно е запушена, след това почва да се развърта, но не със същия ряз като преди. Освен това много се учудих като на място почна да работи на високи обороти, почна сама да ги вдига до кам 2000 :) Бях започнал да си мисля, че имам проблем с автомобила, докато не свърши бензина и не наях от едно по-сигурно място. Нямаше и 10 км. и страшна разлика, пак карах колата, която познавах. Отихна двигателя, много спокойно започна да работи, вдигна се мощността, оборотите заспаха.....абе да ти е кеф да караш...... :D е кажете, може ли това да е държава и в никакъв случай не сипвайте там, дори и да ви е свършил бензина. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

коия верига е това кайи да не стапна повече там

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Mark Antoniy

Аз бая дълго време сипвах там , до преди година можиби, и бях доволен! Но на последното ми сипване там /ясна защо последно/ колата по заглъхна! Преди беше най евтиния бензин там и ми беше много удобна бензиностанция!Но мисля , че няма верига а е една единствена!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

От ОМВ също не съм доволен.Абе колко струва 95 нормален горе долу?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

И аз не съм доволен от OMV, а тази бензиностанция ще погледна как се казва и ако има верига мога само едно да кажа: ПАЗЕТЕ СИ КОЛИТЕ ОТ ТОЗИ БЕНЗИН :):):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Няма да е лошо и да напише някои препоручително къде да се сипва тунджа ако не в ОМВ и ШЕЛ то къде ??? ТЕМПО ???? :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest prelude

Момчета и момичета,аз сипвам на Еко(това тамно синьото и червено което е,а не Еко петролиума дето го има много) и на темпо.и нямам грижи да ви кажа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ами да ви кажа бензина както каза на Еко е добър , също така и на Лук Ойл не е зле , а Темпо също включва в категорията на хубави бензини.И ако питате мене , а и повечето ще потвърдят че за бензин и то ако караш Хонда икономиии не се рпавят :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Абе сипах от Лук Ойл и нещо на Темпо почна да не ми харесва...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Аз от Лук Ойл съм бил доволен до сега, Темпо не съм пробвал, но ще опитам. А що се отнася за икономии, не съм имал предвид точно икономията като казвам, че ми се е увеличил разхода с около 2 литра, а имам предсвид, че от нормалният ми разход е скочил с 2-а литра този път, а колата не вървеше мамка му :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Веригата от бензиностанции, ако изобщо има верига се казва PEGAS. Там заредих оная пумия продавана за бензин. Ако някой има излишни пари и си мрази колата, да си сипва :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Patrik

аз пробвах на OMV тоя дето е 98 бензина и нямаше никаква разлика с 95 НОми даде по нисък разход и то между 0.5 - 1 л. но като power никва разликаа от ТЕМРО и аз се разочаровах последния пътсега сложих 95 обикновенния на SHELL - същатата работа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

аз пробвах на OMV тоя дето е 98 бензина и нямаше никаква разлика с 95 НОми даде по нисък разход и то между 0.5 - 1 л. но като power никва разлика

Нормално е на твоята кола да не даде разлика, компресията и не е толкова висока, че да иска 98А 98 е по-ниско калоричен от 95 и е нормално дори да ти се вдигне разхода.Пък и по-високооктановият бензин гори по-бавно, трябва повече аванс...не е за тези коли, според мен 95 е идеален. Стига да е истински

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest V-tec

Най-накрая сипах и аз на Темпо до сега съм сипвал на много места но от лично мое мнение бензина на Темпо е по добър от на Омв-то гоеоря за 95, а 95спорт с 2 та ++ още повече ми харесва за сега съм доволен.И Лукоил е :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Jonini

Къде сте сипвали на Темпо, защото аз заредих на тази след моста, на път за гробищата и не съм очарован! Оборотите на празен ход станаха нестабилни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

Веригата от бензиностанции, ако изобщо има верига се казва PEGAS. Там заредих оная пумия продавана за бензин. Ако някой има излишни пари и си мрази колата, да си сипва :cool:

Пич, що така бре :D ??? Аз съвсем скоро сипвах на ПЕГАС и ми хареса бензина. Но тоя на ЛУКОЙЛ напоследък почна много повече да ме кефи. Колкото до ОВМ - СМРААААААДДДД!!! за 9 месеца 2 пъти сменях горивния филтър на моята. Сега наливам от бензиностанцията, която АДХ ми каза и определено съм доволен.Иначе на ЛУКОЙЛ бензина въобще не е лош!!! А и персонала (за разлика от ОМВ) не се налага да ги молиш да ти изчистят предното стъкло и едва ли не да ти се карат, когато поискаш да си намоппаш някоя гума или само да ги провериш :););):angry:;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Абе колата по която познаваме кои бензин е добър е жълтото лого и мога да ви кажа че с бензина на Темпо , на Еко и на Лук ойл нямаш грижи.Омв правеха добър бензин,ама това време мина.С на всички други бензини има яко чукане и такова глъхнене на бавните обороти че не е истина.Не искам да правя анти реклама на марките , ама не важиш просто :angry: И ако приемате малко савети сипвайте от време на време 98 на хондичките си да продухате малко боклуците , тя колата лошо няма да каже , дори ще се нарадва :cool: Само за пример 18 годишна кола с писан максимум за скоростта 130 140 км/ч и 180 последно число на скоростомера се движеше сас 160,дори в един момент 170 по магистрала Тракия и исгоря малко по малко от половината :D Така че от много газ Хонда не се е развалила , ама както знаете не трябва и да се прекалява :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...