demon89 8 #1 Публикувано 3 Август, 2010 (Редактирано) Здравейте колеги.Колата ми е Кончерто 94-та година и от около седмица спря да ми показва температурата.Мисля,че проблемът идва от някои датчик защото си включва перките след известно време каране т.е. термостатът би трябвало да е наред.Не разбирам много от коли така,че бих се радвал ако някой може да каже или да покаже на снимка какво представлява този датчик и каде се намира.Предварително благодаря Редактирано 3 Август, 2010 от demon89 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Player101 383 #2 Отговорено 3 Август, 2010 (Редактирано) Ето това представлява датчика, който ти отчита температурата на таблото Къде се намира не си спомням точно... Редактирано 3 Август, 2010 от Player101 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ianev 10 #3 Отговорено 3 Август, 2010 Преди да тръгваш да сменяш датчика, направи проверка.Дръпни кабелчето което влиза в него, дай на контакт и го допри някъде на маса.Ако стрелката се вдигне до горе - това е датчик.Ако не реагира има другаде проблем.Самия датчик не е скъп - от 8- 10лв. ,но гледай когато го взимаш дали е същата дължина ,имат разлика. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #4 Отговорено 3 Август, 2010 Преди да тръгваш да сменяш датчика, направи проверка.Дръпни кабелчето което влиза в него, дай на контакт и го допри някъде на маса.Ако стрелката се вдигне до горе - това е датчик.Ако не реагира има другаде проблем.Самия датчик не е скъп - от 8- 10лв. ,но гледай когато го взимаш дали е същата дължина ,имат разлика.Благодаря за съвета,а имаш ли идея каде горе доло да го издирвам тоя датчик,така на пръв поглед никаде не се вижда датчик като на картинката на Player101. Аз попринцип като паля и гася колата стрелката помръдва но в рамките на няколко милиметра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Sebulba 215 #5 Отговорено 3 Август, 2010 Под делкото виж! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ianev 10 #6 Отговорено 3 Август, 2010 Както каза колегата под делкото, там има 2.Твоя е с едното кабелче ,другия е с букса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #7 Отговорено 3 Август, 2010 Благодаря много на всички.утре ще видя дали от него е проблема.Имам още един въпрос,ако установя,че той се е прецакал и го махна ще има ли проблем да карам колата докато взема нов,данеби компютъра да отчете няква грешка.Идеята ми е да отида с колата до магазина и направо да покажа какво търся за да не стане гаф с размерът както беше казал колегата Ianev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ianev 10 #8 Отговорено 3 Август, 2010 Няма да можеш да караш без него.Компа няма проблем, но от там ще изтече водата/антифриза и ще е прегрееш.Сваляш и със стария в ръката почваш да обикаляш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demon89 8 #9 Отговорено 5 Август, 2010 Днес най-накрая ми остана време да се почовъркам.Добрата новина е,че проблемът идваше от това,че буксата се беше откачила и сега всичко е ок.Няма да ви казвам колко пъти споменавах маиката,лелята и висчи от женски род в семеиството на този който е решил да сложи датчика там.Наложи се да махна тръбата на въздушният филтър и капакът на делкото заедно с кабелите за свещите,за да имам малко повече видимост.Накрая,благодарение на малко по-дългите ми пръсти успях да натикам буксата в датчика.Благодаря на колегите за информацията и се надявам темата да помогне ако някои има подобен проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове