Jump to content
JimBeam

Нотариус в неделя?!

Recommended Posts

Колеги, има ли шанс да намеря такова животно?!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стана ми интересно и се разрових. Имаше даста мнения, според които на страницата на тяхната камара трябва да има списък с дежурни такива. Обаче няма. Ето я страницата: Нотариална камара на Република България. И най-накрая попаднах на едно мение, което ми се вижда най-смисленото от всичко, което изчетох по темата:

Принципно не работят, освен ако изрично няма уговорка, но таксите в извънработно време са с 50 % повече! Това е значимо, ако таксата се изчислява върху материален интерес. Обадих се в Нотариалната им Камара на 02/9867735 за да питам за такива дежурства, но ми казаха че не поддържат такава информация там и че наистина е на база индивидуална уговорка с конкретен нотариус, който трябва да е със съответния район на действие! ако има такова изискване, Миро. Например за недвижим имот - нотариус от София прехвърля софийски недвижимости, не имоти във Варна! Отвори лекс.бг /на латиница/ или в Гугъл... и си избери Нотариуси, София - харесай си някой който ти е на удобен адрес и говори пряко с него - има телефони. Те по-между си могат да знаят и ще те насочат, ако някой ще работи през почивните дни. С мойте които потърсих - всички няма да работят, а някои още не са се прибрали от почивка ... Принципно ако можеш - препоръчвам ти да си свършиш работата в делничен ден!

Т.е. отиваш на http://lex.bg/bg/notaries/search, избираш град и почваш да звъниш. Някои са дотолкова напред с технологиите, че имат собствени странички (правени като от първолак с Front Page, но това е друга тема) и на тях пише дали работят или не. Примерно http://www.lex.bg/members/notarius_stoyanova/page6.php

:devil: НОТАРИАЛНАТА КАНТОРА НЕ ДАВА ДЕЖУРСТВА в събота и неделя! /Не е дежурен нотариус!/ За списъка с дежурните нотариуси, се обърнете към страницата на Нотариалната камара!

Което пък не е вярно, защото и човека, чието мнение цитирах им е звънял и са казали, че не поддържат тази информация, и аз не намерих нищо на страницата им. Но поне тази госпожа може да я зачеркнеш от списъка.Или пък питай в http://www.lex.bg/forum/. Там вероятноста някой да знае правилния отговор е доста по-висока.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

Воден от колега над мен попитах за Перник и ми изкара този линк http://lex.bg/bg/notaries/district/96 Пробвай се да звъннеш,тъй като наскоро разбрах,че при нас е по-евтино и сигурно не са толкова надути :bow: пример:поне 80 кинта за прехвърляне на кола в сф,а при нас било 60(така чух не съм питал лично).Можеш да провериш и от гледна точмка на факта,че сигурно човека живее в района и да не се направи на инересен.А стигането до там ти е най-малкия проблем-имаме 3 улии,пък и ако искаш не е проблем да ми драннеш да те отведа.Само пиши ако такова да ти кажа къв ми е гсм-а :devil:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Батка отиваш на Попа там на столчета отвън и с табелки в ръка седят :):)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не са нотариуси, а само посредници, които работят с недобросъвестни нотариуси. Ако иска да си има проблеми, да ходи при тях.

ползването на услуги на подобни лица е доста съмнително, а да Ви кажа - направо опасно, от гледна точка валидността на извършеното нотариално удостоверяване - във вашия случай на подпис. просто намерете нотариус, с когото да си уговорите прием в неработен ден, естествено срещу съответното по-високо заплащане . има възможност и нотариус или помощника му да отидат на работното място на приятеля ви...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На сайта на Нотариалната Камара, който е посочил колегата user в секция новини има графиците на дежурствата за някои градове. http://www.notary-chamber.org/news.html За Пловдив доколкото си спомням има дежурни само в събота и е само по един нотариус в целия град дежурен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да де, но колегата е от София, а за там нищо не пише, пък и тя неделята вече мина. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такова животно има само с връзки :o Ела утре на седмичната среща да се запознаем и ще си помисля ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Нецетрован, къде го прати чак в Перник, Тарифата за нотариалните такси е една за цялата страна!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...