Jump to content
Guest mihho

Катализатор

Recommended Posts

Guest mihho

Начи имам мн странен проблем...катализатора ми дрънчи много гадно ...при това когато си иска...получава се някакъв резонанс май...стана тва след като минах през една дупка :( ...звука идва от самото Средно Гърне(май гаднийя катализатор) отвътре..като го ударя с ръка дрънка ....ако някой има някаква идея да свирка ..ще съм крайно благодарен

Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

аз имам. махни го :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

еми да и аз това мислех ама сложно ли е да го махна щото ако го махам тряя сам ...нема пари за майстори..ако може да ми обясни някой :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaFen

Миналата седмица свърших тая работа - в смисъл махането на катализера!Лесно е - трябва ти канал и добър комплект ключове, щот се предполага че болтовете и гайките са се скапали от времето. Аз така и не успях да сваля само катализатора - свалих всичко от сакса до последното гърне. После с флекса ...чао на гайките. Е имайки вече само катализатора, взимаш едно шило и голям чук - бой докат всичко вътре стане на пепел. После по обратния ред, нови болтове и гайки всичко по мястото му. Даже мога да кажа че звука се промени с малко - стана по-гот. Аз съм с 5ген хечбек, ама предполагам, че и при теб не е по различно, така че запрятай ръкави и...Успех! :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest _Daniel

И аз мисля да махам моя катализатор. Поразпитах малко и един приятел ми каза, че в някакъв сервиз тук в София сменят катализатора с резонансно гърне, като тази услуга май е безплатна при положение, че им дадеш катализатора си.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

еми ще видим дали тука в Пазарджик е така ...ако ми дадат резонарторно гърненце става...ако не запретвам ръкави и почвам с самоучението :offtopic:;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

не си и помисляй да го къртиш.просто го отрежи и на негово масто си сложи резонасно (преходно) гарне цената му е 15лв.. маистор да ти го де монтира и монтира още 10 лв. :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dancing_niki

не си и помисляй да го къртиш.просто го отрежи и на негово масто си сложи резонасно (преходно) гарне цената му е 15лв.. маистор да ти го де монтира и монтира още 10 лв. :offtopic:

<{POST_SNAPBACK}>

Абсолютно съм съгласен с теб, но ако колегата има канал и гърне, и телоподаващо, и флекс, и няколко тръби, и много инструмент може да се пробва сам, но колега, в никакъв случай не го кърти (избушвай). За 30 лв. не си заслужава глупостта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

не си и помисляй да го къртиш.просто го отрежи и на негово масто си сложи резонасно (преходно) гарне цената му е 15лв.. маистор да ти го де монтира и монтира още 10 лв. ;)

<{POST_SNAPBACK}>

ми мисля да си спестя избушването и занимавката а и нямам база да го направя самичък...такаче ще се жертвам 30 лева за спорта :offtopic:;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

Човека каза,че катализатора му дрънчи след като е минал през дупка!Вероятно "питата" се счупила тъй че по добре да го избуши отколкото да го сменя.То е ясно,че стария вече е повреден :offtopic:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Човека каза,че катализатора му дрънчи след като е минал през дупка!Вероятно "питата" се счупила тъй че по добре да го избуши отколкото да го сменя.То е ясно,че стария вече е повреден ;)

<{POST_SNAPBACK}>

не е гаранция че му е заминал катализатора.най вероятно се е раздрънчала ламарината която стои над катализатора.а и ако само го изкърти и остави само кожуха се получава много гаден резонанс на над 4500 оборота и дрънчи като калибра :offtopic: .аз го бях изпитал това и не ме питай как съм карал хондата до 3000,3500 оборота до като си намеря нов.не че пак не го махнах ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest gax
Отговорено (Редактирано)

Михо, най-вероятно ти е заминал катализатора. Иди на майстор за ауспуси. Нищо недей да режеш сам. Те ще ти го почистят ако трябва и си запазваш гърнето. Няма да ти струва повече от 20 лв. На канала и Руски съм ходил за форда и съм доволен. Става за час - най-много два. Разбира се има и по-евтино - въпрос на пазарлък. При мен също свиреше и дрънчеше така. Успех!В катализатора има карамични елементи, част от които вероятно са се отчупили и дрънчат по кожуха, когато форсираш малко повече.

Редактирано от gax

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Михо има майстори които като им дадеш стария си катализатор , колкото и запушен да е , няма да ти вземат никакви пари !!! Е виж , ако сложиш резонаторно гърно може и да ти искат нещо , но на мене така , ми го махнаха , завариха ми една тръба и сега си свиркам ( ама гледай като заварат всичко да не духа въздух някъде от генерацията , че аз така се прецаках :offtopic: )

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

значи дрънченето го нема вече...идвало е от една ламарина и от откачилия се заглушител в средното гърне...обаче аз съм решен да го махна катализатора....та предлагат ми да махнат питата от него вътре и да се завари вътре тръба някаква за само за 20 кинта...та има ли смисал в това или напрао резонансно гърне напрао...и правилно ли знам че звука са променя малко и са овързват към 3-4 коня

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

прав си .малко се променя звука,а до колкото 3,4 коня един господ знае .разлика във вървенето ще усетиш единствено ако катализатора ти е запушен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

Не го давай, или хвърляй за некви 20-30 кинта, че не се знае :D аз съм си сложил резонаторно гърне, но си запазих катила за всеки случай в гаража, че с тоа евросъюз знае ли се....... :wub:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

100% катализаторът ти е заминал.Махни го, избуши го и го запази като Maina 6th gen, а на негово място сложи резонаторно гърне!Успех!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

100% катализаторът ти е заминал.Махни го, избуши го и го запази като Maina 6th gen, а на негово място сложи резонаторно гърне!Успех!

<{POST_SNAPBACK}>

:wub: направи го :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

ми аз го махнах...ама това което махнах едвали може да се нарече катализатор...поне не от тези който съм виждал...имаше само неква мрежа вътре :D ...както и да е вече е няма ...може да си внушавам ама малко по добре подържа обороти и върви по добре ...а иначе звука е по басов :D:lol::D ...само да виим КАТ кво ше кажат

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

е това е катила мръсен - резнал си му тиквата :D ся си го запази за ката случай , че идват тежки времена от 2007г :lol::D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...