Jump to content
Guest mi6o

Нов член на клуба

Recommended Posts

Guest mi6o

Здравейте, от няколко дена съм член на клуба и горд собственик на CIVIC.Имам вече и няколко въпроса... надявам се на Вашата подкрепа и компетентно мнение.Като начало едно въпросче за аудио-то - имам фабрично инсталиран радио-касетофон. Доколкото разбрах е или Alpine или Clarion - не знам точно какво, защото на панела не пише нищо друго освен "Honda". Има бутони за управление на СД-чейнджър, но ми казаха, че не мога да сложа нищо друго освен оригинален такъв, а той струва майка си и баща си...Къде е проблема и има ли решение?Ако някой знае решение на проблема, ще бъда много благодарен да сподели.Благодаря и приятен ден на всички фенове на Honda.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Добре дошъл :worthy: И аз не разбрах къде точно е проблема, но ако е в CD чейнджъра.......наистина можеш да сложиш само моделите направени за този касетофон. Виж някъде не пише ли модел на касетофона, но не марка, а модел? Ако намериш такива цифри и букви, ровни в гугле и ще изкочи все неощо по въпроса :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

добре дошъл и от мен :worthy: Demon- ти е обяснил добре :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest roadracer

Уелкъм и от мен ! :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mi6o

Проблема е следния - питах и в Тояга и в Авител - и на двете места ми казаха, че към този радиокасетофон мога да сложа само оригинален СД-чейнджър, купен от Хонда /Бултрако/, защото Хонда поръчвали радиокасетофоните на Alpine или Clarion, но след това променяли софтуера, така, че да разпознава само оригинален чейнджър..... а той Бултрако струва около 1000 лв. без монтаж, монтажа се извършва от Авител и струва допълнително :worthy: Та в това е проблема - един средна ръка чейнджър може да се намери и за цена под 300 лв. Например в Техномаркет харесах един JVC за 12 диска, но не мога да го инсталирам, защото радио-касетофона няма да го разпознае и няма да може да го управлява... Абе тъпа работа.Та затова питам - ако някой има идея - да казва.Предложиха ми и вариант със FM-модулатор - ама и за това ми искат над 700 лв. при това качеството не е много добро.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest viTec

Проблема е следния - питах и в Тояга и в Авител - и на двете места ми казаха, че към този радиокасетофон мога да сложа само оригинален СД-чейнджър, купен от Хонда /Бултрако/, защото Хонда поръчвали радиокасетофоните на Alpine или Clarion, но след това променяли софтуера, така, че да разпознава само оригинален чейнджър..... а той Бултрако струва около 1000 лв. без монтаж, монтажа се извършва от Авител и струва допълнително  :worthy:

Та в това е проблема - един средна ръка чейнджър може да се намери и за цена под 300 лв. Например в Техномаркет харесах един JVC за 12 диска, но не мога да го инсталирам, защото радио-касетофона няма да го разпознае и няма да може да го управлява... Абе тъпа работа.

Та затова питам - ако някой има идея - да казва.

Предложиха ми и вариант със FM-модулатор - ама и за това ми искат над 700 лв. при това качеството не е много добро.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей и от мен :punk:

ти задалжително ли искаш да си с оригиналния :) що не вземеш да си купиш ново всичко така ще ти доде около 500лв :P с монтажа

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mi6o

Здравей и от мен :worthy:

ти задалжително ли искаш да си с оригиналния :punk: що не вземеш да си купиш ново всичко така ще ти доде около 500лв :) с монтажа

<{POST_SNAPBACK}>

Няма проблем, разбира се, да сваля оригиналния радио-касетофон и да си сложа радио-СД, но ми се иска да запазя оригиналния радио-касетофон и да му вържа чейнджър.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ivan_m

Здравей,И аз имах същите дерзания, но от една седмица си реших въпроса, като сложих чейнджър с FM модулатор SONY с 10 диска. Качеството е доста добро и превъзхожда това на радиостанциите. Предполагам, че оригиналното BOSE на Accord ще е по до-добро, но не си струва парите. Единствения недостатък, който забелязах е, че някои дискове, които си записах от МР3-ки, се слушат малко премодулирани и вероятно трябва да си поиграя с нивото при запис.Това, че ти искат 700 лева за чейнджър с FM модулатор ми се струва множко. В Пловдив ми оферираха за 400-450 лева.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bob

Здравейте, от няколко дена съм член на клуба и горд собственик на CIVIC.

Имам вече и няколко въпроса... надявам се на Вашата подкрепа и компетентно мнение.

Като начало едно въпросче за аудио-то - имам фабрично инсталиран радио-касетофон. Доколкото разбрах е или Alpine или Clarion - не знам точно какво, защото на панела не пише нищо друго освен "Honda". Има бутони за управление на СД-чейнджър, но ми казаха, че не мога да сложа нищо друго освен оригинален такъв, а той струва майка си и баща си...

Къде е проблема и има ли решение?

Ако някой знае решение на проблема, ще бъда много благодарен да сподели.

Благодаря и приятен ден на всички фенове на Honda.

<{POST_SNAPBACK}>

Здравей и от мен .Много трудно ще намериш точно такъв. Защо просто не си вземеш една добра Мп3 и няма да ти трябва чейнджър*не заема излишно място * и не прескача ако е добър. Аз съм много доволен от Сони модел 2006 с централно копче за усилване и тн 4*50 мосфет страшен дизайн и звук *24 кбита*процесор за 290 лв.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

според мен има хора ,утре обещавам да питам който могат да пипнат оригиналните настройки на касетофона ти и да можеш да си сложиш това което душа ти иска :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mi6o

според мен има хора ,утре обещавам да питам който могат да пипнат оригиналните настройки на касетофона ти и да можеш да си сложиш това което душа ти иска  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Ок, надявам се да има някакъв резултат, т.е. да намеря човек, който да пипне софтуера /защитата/...

Иначе най лесно знам как става - сваля този радио-касетофон и слагам нов СД-радио с МП3 и работата заспива... само че колата я ползвам като семейна, пък имам един малък фен на Хонда :offtopic: който като се вози в колата иска да си слуша любимите песнички и приказки /приказчунки, както казва Кръстьо Лафазанов/ които са само на касетки ... и като не му пусна касетката става война и почва да опустошава колата ;) пък на мен и майка му ни бръмва главата ;)

Благодаря на всички за мненията.

Лека и безаварийна.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ceco_accord

Здравей,

И аз имах същите дерзания, но от една седмица си реших въпроса, като сложих чейнджър с FM модулатор SONY с 10 диска. Качеството е доста добро и превъзхожда това на радиостанциите. Предполагам, че оригиналното BOSE на Accord ще е по до-добро, но не си струва парите. Единствения недостатък, който забелязах е, че някои дискове, които си записах от МР3-ки, се слушат малко премодулирани и вероятно трябва да си поиграя с нивото при запис.

Това, че ти искат 700 лева за чейнджър с FM модулатор ми се струва множко. В Пловдив ми оферираха за 400-450 лева.

<{POST_SNAPBACK}>

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ceco_accord

нвтв

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития