Jump to content
Guest REDPOWER

Умрял инвалид

Recommended Posts

Guest REDPOWER

Пичове искам точен и конкретен отговор относно това.Инвалида е починал преди изтичане на 3-ри год.срок и от тогава до сега вече повече от 3-ри години колата се кара така.Може ли с договор за покупко-продажба-при познат нотариус без присъствие на инвалида със днешна дата примерно да се прехвърли колата в кат сега на тоя етап.Какво може да се направи за да стане моя примерно без да плащам мита и т.н.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Няма как да стане,защото никой няма да се навие :( Щом е починал инвалида през време на 3г. срок ,под който колата е била под митнически контрол ще трябва да се плаща мито :) Друг е въпроса ,че тук има все още неуредици в закона и много наследници водят дела и ги печелят ;) Процедурата е доста сложна но може да успееш :) Търси наследниците и добър адвокат,успех :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

защо да не може? те на главния прокурор мерцедеса продадоха ... с подходящ адвокат всичко става :(а като имаш договора за покупко-продажба си отиваш спокойно в КАТ и си я регистрираш. трябва да са попълнени и 2те заявления, от инвалида, че няма задължения и т.н.sorry ама точния отговор е 'не, не може'

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER

защо да не може? те на главния прокурор мерцедеса продадоха ... с подходящ адвокат всичко става :(

а като имаш договора за покупко-продажба си отиваш спокойно в КАТ и си я регистрираш. трябва да са попълнени и 2те заявления, от инвалида, че няма задължения и т.н.

sorry ама точния отговор е 'не, не може'

<{POST_SNAPBACK}>

Добре де при условие че имам човек и той ще ми направи този договар други какви дакументи ми трябват и дали като отида в КАТ с тях като чукнат на компа няма да стане фал.

Трябва ми сериозен отговар за да знам какво да правя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Абе човек ,като ти се казва че неможе значи неможе!!!Тук става на въпрос вече за документна измама :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest REDPOWER

Абе човек ,като ти се казва че неможе значи неможе!!!Тук става на въпрос вече за документна измама :(

<{POST_SNAPBACK}>

Пич на мене ми е пределно ясно че става дума за това.Въпроса ми е дали въобще ще мине пред КАТ и какви документи са ми нужни.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest emko

Пичове искам точен и конкретен отговор относно това.

Инвалида е починал преди изтичане на 3-ри год.срок и от тогава до сега вече повече от 3-ри години колата се кара така.Може ли с договор за покупко-продажба-при познат нотариус без присъствие на инвалида със днешна дата примерно  да се прехвърли колата в кат сега на тоя етап.

Какво може да се направи за да стане моя примерно без да плащам мита и т.н.

<{POST_SNAPBACK}>

Проблемът ти е доста неприятен и се оправя без никаква документна измама, но с доста обикаляне и прахосване на време.

Изкарва се от общината (ЕСГРАОН мисля е службата), където живее инвалида удостоверение за наследниците му. Всички присъстващи в списъка ги събираш при нотариус и те като съсобственици ти продават колата с най-обикновен договор за покупко-продажба.

После в КАТ като си подаваш заявление за регистрация, ще има несъответствие при лицата, вписани в договора за покупко-продажба на автомобила и лицето, записано в талона на автомобила. Това несъответствие се документира със удостоверението за наследниците (несъм сигурен дали не трябва и смъртен акт). Цялата процедура трябва да се извърши след изтичането на 3-те години, като не е проблем, че инвалида примерно е починал преди изтичането на срока. Иначе си плащаш митото.

Аз съм имал същия случай и е решим.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest triegger

Емко ти отговори най правилно.Преди 3 месеца случайно намерих сивик в Пловдив/бях командировка/ на един грък студент и го продаваше че ще се прибира за гърция.Продаваше го за 1000 евро /95 година/ на въпроса ми що е толкова евтин ми призна че е на умрял инвалид.И като почнах едно звънене на приатели адвокати и в крайна сметка се оказа това което ти писа емко.Само че в моя случей наследниците не знаеха за тази кола. и с това приключих

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Колегата е прав действай по същия начин :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest sashko

аз съм на същото дередже и с договор с наследниците в кат ми отказаха регистрация без документ от митниците че не се дължи мито или че митото е платено! обаче е абсолютно вярно че можеш да ги осъдиш че не ти регистрират колата ... стига да ти се занимава ... ако имаш връзки много яки в кат могат да си затворят очите и да си свиркаш ... аз нямам чак такава и са съм във висящо положение ... ако все пак някой наистина е се е справил с такъв проблем да каже .. аз знам за такъв но е със съдебно дело.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest lamerko

Житкай тъй до 2007 после ще махнат митото :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Spectator

Житкай тъй до 2007 после ще махнат митото  :worthy:

<{POST_SNAPBACK}>

Ще го махнат ама не и със задна дата :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest didone22
:worthy: пи4ове не се се6там но преди около месец в вестник труд има6е статиика то4но за това не6то ; 4е не триябва да се пла6та мито а може колата да се прехварли с договор от наследниците :punk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest misunderstood

:worthy: пи4ове не се се6там  но преди около месец в вестник труд има6е статиика  то4но за това не6то  ; 4е не триябва да се пла6та мито  а може колата да се прехварли  с договор от наследниците :punk:

<{POST_SNAPBACK}>

Аз я пазя тази статия. Там юрист обяснява, че няма закон, който да те задължи да платиш мито в този случай. Ако наследника (наследниците) на инвалида получат призовка от митницата, че трябва да се плати митото, то това е абсолютно незаконно и е просто опит за държавен рекет. Според статията, в такъв случай се завежда дело, което се печели 100%. Друг е въпроса колко разправии и време ще отнеме това. Доколкото знам след 3те години взимаш удостоверение за наследници, договор за покупко-продажба с наследника(наследниците) или те ти правят генерално пълномощно, с което си я продаваш сам на себе си и не съм сигурен какви бележки там още. Трябва да се проучи предварително. Едно е сигурно - в КАТ без някой вътрешен могат да те направят сам да си говориш, дори и да прехвърляш велосипед.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Имаш ли договор за покупко-продажба с наследниците и документ ,че си декларирал колата в данъчното (вече НАП), в КАТ няма да има проблем :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest slus4o

защо да не може? те на главния прокурор мерцедеса продадоха ... с подходящ адвокат всичко става :angry:

а като имаш договора за покупко-продажба си отиваш спокойно в КАТ и си я регистрираш. трябва да са попълнени и 2те заявления, от инвалида, че няма задължения и т.н.

sorry ама точния отговор е 'не, не може'

<{POST_SNAPBACK}>

Добре де при условие че имам човек и той ще ми направи този договар други какви дакументи ми трябват и дали като отида в КАТ с тях като чукнат на компа няма да стане фал.

Трябва ми сериозен отговар за да знам какво да правя.

<{POST_SNAPBACK}>

Ако си имаш пълномощтно от покойника и на него той ти предоставя възможноста да препродадеш колата на трето лице, какво ти пречи да си я прехвърлиш дори и без него 'самопродай си я' и попълваш всички документи от негово име (вече зависи от пълномоштното - какво ти разрешава), макар че не съм компетентен си мисля че в КАТ нямат достъп до базата данни на митниците, дано стане ако пък наследниците знаят за колата и си потърсят правата ша стане кофти, но и тогава има вариант разкостваш колата и я разпродаваш - дано не стане така!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest frisko

Не се льжи вьобще да ходиш в КАТВ момента в който те чукнат на компютьра им излиза че инвалида е починал по време на митническото ограничение и единственото което можеш да направиш е да си платиш митотоДругия вариант е правиш като мене и си я караш докато става кола от неяУспех :D:D:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Не се льжи вьобще да ходиш в КАТ

В момента в който те чукнат на компютьра им излиза че инвалида е починал по време на митническото ограничение и единственото което можеш да направиш е да си платиш митото

Другия вариант е правиш като мене и си я караш докато става кола от нея

Успех :)  :)  ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Да, именно това е истината за съжаление :) Тези неща за които ЕМКО говори че може да се доведат наследниците и т.н. са действали до определен момент - след това закона се е променил и е влезнал в сила (и до настоящия момент е така) при който си плащаш мито и друг изход от ситуацията НЯМА ! :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...