Jump to content
Guest ADH-Honda

Най-после - Възкръснах !

Recommended Posts

Guest ADH-Honda

Някои от вас ;) знаеха, че преди малко повече от месец (случката стана на 20-и Март - Събота) скъсах Ангренажния ремък на моята машина (Civic 3-а генерация 4 врати Седан "Ballade", с "EW2" мотор - 1.5 12 клапана карбуратор - 86 коня) !!!

Последиците: освен скъсания ремък ;) , от общо 12, 6 (шест) клапана бяха изкривените :P;) (всичките 4 изпускателни и ДВАТА всмукателни - на 4-и силиндър). За щастие - други последствия НЯМАШЕ ;)

За тези които са любопитни - скивайте СНИМКИТЕ на разглобения мотор ;)

Ето още три снимки:

1

2

3

...които съм направил само преди около седмица. Забележете - как за около месец двигателя като е бил отворен и САМО ОТ ИЗПАРЕНИЯТА на антифриз (понеже блока беше завит с вестници) нагара от буталата се изчисти само с едно минаване на сух парцал по тях !!!

Днес НАЙ-ПОСЛЕ кошлето възкръсна ;) В 16:15 часа запали отраз и вече бачка БЕЗ проблем (да чукна на дърво) - дори "Prelude-BA4" е свидетел :):P:P;) Вече започнахме наново да разпилваме из улиците на село ВрацЪ ;)

Още веднъж МНОГО Благодаря за съдействието на Сашо ОМБРЕ (Type-R) и колегата му Рачо ;) ;), затова че дадохте второ дихание живот на тази "Ballade"-ка ;););)

И един съвет към всички Хондаджий (и НЕсамо), който късае преди всичко и НАЙ-ВЕЧЕ собствениците на 12 клапанови мотори: СМЕНЯВАЙТЕ СИ РЕМЪЦИТЕ ПО-ОТВРЕМЕ ;):D:P НЕ отлагайте от ден за ден, при положение че си знаете че ремъка си е на километри. Защото и Аз така си мислех - че ще мога да изкарам още седмица с този ремък, ама не ми излезнаха сметките точни ;) С това шега НЕбива !!! Сменете си ремъка по-отвреме и си бъдете спокойни, а НЕ после да сменяте ремък заедно с клапаните ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Ай честито :) А на мене какво ми се случи днескааа ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Iltcho

Днес НАЙ-ПОСЛЕ кошлето възкръсна ;) В 16:15 часа запали отраз и вече бачка БЕЗ проблем (да чукна на дърво) - дори "Prelude-BA4" е свидетел :P:):P:P Вече започнахме наново да разпилваме из улиците на село ВрацЪ ;)

ХаХаХаХаХа Саши, как пък и часа запомни бре ;) Вярно е - часът беше толко и кола не палена 40 дни запали от раз !!!;);) Само че сега зареди акомулатора и си ми обещал една ГОНКА ;) Judass na maX :P и яка ръчка по улиците. Само кажи 2-3 дни по-рано да си натегна ръчната за да мога по-лесно да влизам в завоите ;);) Надявам се приятелю ADH-Honda най-накрая да си се успокоил и да си весел вече :D Безаварийно каране а на Омбре - ЕВАЛА ЧОВЕЧЕ !!! Златни ръце имаш !!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

Хай честито!Нема се плашиш, и ГАЗ!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Aз викам на Омбрето да му направим един паметник или да дадем желания да го направят светец ;):P:) Златен си бе Омбре ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Хайде честито.Искаше ми се и аз да дойда днес до Враца да се намажа до лактите в масло, но за съжаление имах доста работа :) ...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest BOGIE

Iskam da spodelia moita maka s vsichki BRATIA ot kluba, moita lubima padna smartno srazena, sega idvam ot Ombre i mi se reve momcheta s kurkodilski salzi, angrenajnia remak mi preskochi ili priplazna i kato rezoltat vsichki vsmukatelni klapani sa lesh moje i niakoe butalo da e zdalo bagaja a sashto i glavata.govorih s ebania mi bashta i toi me uveri che vsichki remaci sa smeneni predi okolo 40 000 oshte v USA, ta kato moralno zakluchenie ot cialta istoria e che i tam ima shmekeri mehanici.SMENIAVAITE TE SI REMACITE

Ти си за бой бе братче, можели след ката аз направих същото бреди джа месеца и ти да се изложиш така, не четели.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ADH-Honda

Ти си за бой бе братче, можели след ката аз направих същото бреди джа месеца и ти да се изложиш така, не четели.

Оооо брат :););) Нали знаеш че, човек се осъзнава и разбира какво да прави ЧАК от както стане белята :P;):P Та така... ;) Поне някой друг да се научи от грешките ни :P;) , а не и той да ги пренабрегне :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Оооо брат :););) Нали знаеш че, човек се осъзнава и разбира какво да прави ЧАК от както стане белята :P;):P Та така... ;) Поне някой друг да се научи от грешките ни :P;) , а не и той да ги пренабрегне :D
Верно си за бой - да не се повтаря !Аз поне в това отношение съм малко облагодетелстван - АКО някога ми се случи - махам главата и слагам следващата :-)))

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Хехе ... гъзар си Jamie :):P Аз утре или в събота отивам да видя как е ремъка че последния път нещо не ми хареса как звучи колата ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest THUNDER

Честито Алекс :):):) !И повече никакви експерименти с ангренажа :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest jamie

Хехе ... гъзар си Jamie :):) Аз утре или в събота отивам да видя как е ремъка че последния път нещо не ми хареса как звучи колата :)

Такааа, ровейки си вчера в буса-склад намирам 2 ангренажни ремъка за Джазката - единия чисто новввввввввввввв !Май ще си купя и ремък алтернатор-водна помпа и този мотор няма повече да го барам :-))) Днес си прибирам главата от профилактика.ПП: Някой да знае дали резбите на болтовете на главата са нарязани направо в блока или са изработени на втулка, която е набита в блока ? Вчера ми подхвърлиха второто и сега се чудя и мая ....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Ombre

ПП: Някой да знае дали резбите на болтовете на главата са нарязани направо в блока или са изработени на втулка, която е набита в блока ? Вчера ми подхвърлиха второто и сега се чудя и мая ....

В блока са навити :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...