Ivu 0 #1 Публикувано 9 Юли, 2010 (Редактирано) Колеги,Искам да слагам нови джанти + гуми на Акорда, като базово модела върви с 205/55/15, но аз искам да си слагам 16ки. Та въпроса ми е като минавам на по-голям цолаж, гуми 205/55/16 в калкулатора на Боряна Груп ми излиза разлика в диаметъра от 25мм спрямо оригиналните и ми го дава в червено (уж над допустимото). Гумите, които съм харесал са на промоция (иначе бих си взел 205/50/16), но това би ли ми създало някакви проблеми, като опиране някъде и тн? Акорда е със спортно окачване, ако това е от някакво значение. Редактирано 9 Юли, 2010 от Ivu Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kraichev 21 #2 Отговорено 9 Юли, 2010 колега ето ти калкулатор за гумите http://www.margel.info/lang_bg/calculator.php Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Ivu 0 #3 Отговорено 9 Юли, 2010 Аз ползвах същия калкулатор. Въпроса е, че ми дава разлика от 25мм, която я дава, че е над допустимите граници.Въпроса ми е дали наистина е толкова голям проблем, отколкото червения цвят на калкулатора изкарва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #4 Отговорено 9 Юли, 2010 Проблем е до там, че скоростомера ти ще показва някаква стойност различна от реалната. Каква е грешката на скоростомера при 100км/ч, ти показва калкулатора който са ти дали. Други проблеми няма да имаш, стига всичко да ти се побира в калниците и при навиване на волана гумите не опират никъде... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Тодор 18 #5 Отговорено 10 Юли, 2010 Те не са малко тея неща + това, че разходът на гориво ще се промени + амортизацията на окачването! Не напразно ги има тея калкулатори! Сещай се! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове