Jump to content
Guest lefthanded

Ужас! Искам да ги убия

Recommended Posts

Guest lefthanded

Паек вдигнал моята любима Акордеонка и и ударил тавана.Полудял съм. Верно жена ми паркирала на забранено ама.......Гадно е смачкан. Да ги съдя ли, кво ли? Разходите за тавана ще са около 300лв. Застраховката ако покрие малко, примерно паднал клон и да се опраам. Или да съдя общината, раходи около 200лв., като ако спечеля делото съм ок, ако загубя двойна набутвация. Имал ли е някой среща с тези га....е дайте съвет! Искам да си оправя колата бързо и качествено, че е таван все пак. Какво да правя!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest F18 Hornet

този американския ли е твоя ?!уе уе -за такова нещо ............. ;);):)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Honda-Z

Много неприятно, ама много :) Единственото, с което може би мога да ти помогна е да ти дам линк към следния форум. Преди време някой го беше показал тука. Разглеждал съм го, има хора, които разбират от такива ситуации....Надявам се да ти е от полза ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Magnum

паяка не носи отговорност за поражения по колата ти по време на преместването ии застраховката ти не включва поражения от паякизлиза най-добре да кажеш, че клон е паднал отгоре и, докато е била паркирана под някое дърво - поне ще можеш да вземеш пари от застраховката

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Maina 6th gen

съди ги до дупка, ако можеш да го докажеш!!!носят отговорност, как не!!!преди година при вдигане на моята кола са ми ударили преден десен калник. В момента на вдигането аз се намесих и ги спрях, униформеният ми поиска докиментите, за да ме глоби с 18 лв. През това време, край нас минава БМВ Х5, от чийто прозорец изхвърча няква шашка дълга към 40см, претъркаля се под целия паяк и се взривява в краката ми, като ме хвърля обратно в хондата, заедно с почти цяла кофа гипсов прах от шашката (3 пъти я карах на автомивка, докато се изчисти както тряя). Аз бях оглушал и окуцял от взрива, а педалите с паяка на пожар събраха куките, при което са ми фраснали калника и хукнаха да се прибират, понеже това не било първия атентат срещу тях!!! След около половин час разбрах за щетата и тръгнах да се разправям с шефа им, но понеже беше в края на работното време, ме помоли да отида на другата сутрин, като преди това провери и каза, че има задължителните снимки от преди вдигането. Е, на другия ден познай кво стана - оказа се, че снимките на здравата ми кола са изчезнали от компютъра, но той нали е мой човек, на "ушенце" ми даде акъл, жена ми с нейната кола да блъсне "без да иска" моята на същото место и всичко ще е ок пред застрахователите:) 3 дни си загубих после да мъча да им е.... м......, но за моя беда нито записах разговора на ухо с джи ес ема, нито имаше снимките от преди вдигането! ;) Ако можеш пич, върни им го и заради мен, ще те черпя, заклевам се ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest bobo21

Не е вярно, че "Паркинги и гаражи" не носи отговорност за повреди при принудителен транспорт!Мой колега съвсем скоро имаше одраскване при пренасяне и лично шефа на фирмата дойде на място, след което беше съставен протокол и пр.Естествено служителите се опитват буквално да отпъдят клиенти с претенции, но нямат право да откажат съставяне на протокол за щети.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Колега ако всичко това се е случило в Пловдив , мога да те свържа с човек осъдил общината само заради вдигането от паяк !!! Така , че в дадения случай просто се консултирай с адвокат , или прочети законите и правата ти :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

пич кофти ;) но ако можеш ги съди тези ;) голями нещасници са ;) аз съм си патил също :) при вдигането и изкривиха калника ;) аз побеснях и почти се збих с тъпите куки ;) но беше преди 7дем години ;) и бях младичък и глупав ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Незнам как и какво ти обясняват,но в ЗДвП пише,че при репатриране(преместване) на неправилно паркирал автомобил,службата извьршваща тази дейност не носи отговорност за възникнали щети по време на преместването и транспортирането до мястото на съхранение на същия- п.с. не цитирам дословно ,пиша по памет,така че търси друго решение на проблема ако имаш каско на авт-ла :hondarulez:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest genchotur

аз бих съдил паркинги и гаражи ебати нещасниците

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest stan4o

незнам как е за щетите, но знам че е напълно възможно да ги осъдиш за психичен тормоз! откраднаха ми колата!!!! оххх вътре имаше много важни документи и.т.н. /и те не могат да го докажат че е имало такива;)/. Т'ва е верно един познат така спести контролните точки, ама жена му адвокат :cool: ! така че най - добре питай професионалист и ако ти се занимава съди ги до дупка! щото всеки казва срещу държавата не може да се бориш... ама трябва! :blink: отивам да видя какво става с темата за шествието срещо дупките;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Аз пък мога да ви кажа един случай как изтърват колата и направо с паяка на сервиз за оценка на щетите и не носят отговорност ли направо като посрани са били :) Съди кака така няда да носят отговорност. Дай тогава като спреш неправилно да те газят с танка а :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon
Отговорено (Редактирано)

......и аз си мисля, че не може да не носят отговорност. Освен това защо застрахователя да не покрива този вид щети? Все пак това си е вид ПТП и подлежи на описване от КАТ както всеки друг вид ПТП?Аз лично бих се обадил веднага на адвоката си за съдействие, щом съм разбрал за произшествието!Така или иначе все някой носи отговорност. Ако "Паркинги и гаражи" кажат, че са намерили автомобила в това състояние ще трябва да го докажат със снимките! И в този случай щетата безусловно се поема от застрахователя. Тогава случката е, че си я намерил така на паркинга и са длъжни да покрият щетата. Ако "Паркинги и гаражи" нямат снимки проблема отново си е техен, на тях това им е доказателството за пред останалите институции, че щетата не е причинена от тях.Другия варянт е да си признаят за щетата и трябва да се състави протокол от КАТ, не съм сигурен дали даже не са нарушили закона и като са ударили автомобила и след това са го транспортирали...........мисля, че са били длъжни да останат на място и да викнат КАТ.Свържи се с адвокат по въпроса, все някой носи отговорност и щетата не е за сметка на собственика при условие, че има каско и някой му я е причинил и се знае кой.....

Редактирано от Demon

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest �иколай

Майка ми е застраховател и има сериозни познания по право, та поразпитах я и тя казва, че при условие че имаш пълно автокаско щетите безусловно(както каза Demon) се поемат от застрахователната компания и те вече ако искат да съдят "Паркинги и гаражи" ако могат. Ти нали за тва даваш толкова пари за застраховка и правят снимки на колата при застраховането за да може винаги щом се нанесе няква повреда и колата изглежда различно от това на снимките да й върнат предишния вид. Та проблема ти в този случай е никакъв и не е необходимо да ги лъжеш че е паднал клон. Виж ако нямаш каско вече "мамата си дйаза" тряа ги съдиш, доказателства, адвокати, пари, абе загубена работа.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest zaphod

Това го поема каското според мен - нямам такава клауза че не се поема подобна щета. Единствено не съм сигурен какви документи трябва да се преставят. Искам да кажа че не съм сигурен дали ако тези с паяка направят нящо на колата, и не отговарят за тази щета - би трябвало поне да я опишат и онагледят.Защото все пак ти трябва да дадеш някакво обяснение на застрахователя (подлатено с някакви документи).Друг е въроса че ако ми закачат колата само тези мизерници!!! Ще искам да ги изпозастрелям до един!!! На мен ми бяха сложили скоба (за синя зона). Само от това се изнервих от факта че някакав некрани майко ми е бърникал зад предното ляво колело!!!! Камо ли да ми е одраскат или нещо по-голямо!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...