Jump to content
Guest necentrovaniq

Спрей за спукани гуми

Recommended Posts

Guest necentrovaniq

Колеги,понеже заради газовата ми пусна да си влача с мен гумата в багазника реших да си взема спрей.Обаче,тука в малкото село :lol: всеки ми разказва различно-че били добри,че не ставали за нищо,ще "батисват" гумите.Обаче си го наумих и проверих.В една вензиностанция имаха,но беше 16 кинта и нещо-баси,за толко ще си купа гума.И си викам-Я да хода аз при моя човек,то пък за зла беда беше жена му,но тя ми разказа,че го продават много и ставал.За 8 кинта.Взех го реших да ви питам дали мога въобще да се доверя на това чудо. :D Сина на собственика на магазина ми каза,че ставали,а ми е приятелче и няма да ме излъже.Какво мислите вие по другите "села" ползвате ли тия неща и има ли някой да е доволен от някой вид? ;) ? Аз си взех това: http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2805/18...BVqrFO623vX.JPGп.п.Не правя реклама:D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз съм ползвал 2 пъти на една и съща гума. Първия път в гумата имаше забито желязо (горе-долу голямо колкото пирон). Гумата спадна за има няма 10 мин. Вкарах един спрей вътре и се оправи за около 2 седмици, след което почна да спада бавно (цялата за около 1 ден). Вкарах още един спрей и пак се оправи. Продълажваше да спада, но този път за 3-4 дни. Обаче се появи един шум, като от маратонки в пералня - сигурно от парчетата изсъхнала пяна. След втория спрей я помпах през 2 дни и в продължение на 2-3 седмици не се влоши. Да поясня, че цялото това упражнение съм го правил в Щатите, 1 месец преди да си хвана самолета. Като цяло, не бих препоръчал такъв спрей, защото ще ти свърши работа да те изкара от някъде някоя нощ, ама след това гумата ако не се оправи е за боклука. По добре резервна патерица, пък спуканата гума ще я залепят за 5 лв. Да не говориме, че ако сцепиш гумата някъде, спрея няма да ти помогне. А, да, а може и джанта да спукаш... абе мани, с тия дупки по-добре си носи резервен капут :D

Редактирано от MachineMan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може ли да допълня въпроса?Третираната гума, след изтегляне на хермеризиращата течност използваема ли е отново, след смяна на вентила?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, веднага след като спреят се използва, колата трябва да се кара 1-2 км. за да може пяната да полепне добре по вътрешната страна на гумата (от центробежните сили :worthy:) и вътре в гумата се получава плътен слой лепило (или каквото там е пяната). Горе съм написал, че прецаква гумата, ама съм излъгал :honda: - на опаковката на този, който съм ползвал пише, че се остранява лесно с вода и парцал.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest necentrovaniq

А ти какъв си ползвал,че нещо бобеца не показва...?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвал съм с два такива спрея за една гума - ама се оказа че е направо сцепена от вътрешната страна :worthy: И така че не във всичко случаи помага..

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето - Fix-a-FlatНе трябва да се използва на коли, оборудвани със сензор за измерване на налягането в гумите (TPMS), гумаджията трябва да се предупреди преди да пипа напомпана с такъв спрей гума, някой от спрейовете (на други производители) са лесно възпламеними, дисбалансира гумата и най-важното е, че не запечетва гумата завинаги.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвал съм подобен спрей за спукана гума преди година като карах хондата, CBR600 RR. Спуках задната гума (чисто нова) на пирон докато го изкарвах от гаража, и един колега ми услужи със спрея. След като спадна напълно, нагласих гумата така че да не натиска вентила, и фсссссс целия. Както пише в указанието се качих на мотора, и леко леко го подкарах с до 40-50км/ч. След около минута гумата се усещаше като камък, направих 2 кръгчета и го прибрах.... Изкарах с тази гума цяло лято, като с този мотор съм стигал до 250км/ч без проблеми. За сведение, мотора се кара още с тази гума без ядове. Така че лично аз съм много доволен,на кола не съм пробвал, но със сигурност ще върши работа, все пак гумите на мотора се ползват при доста по-екстремни условия. Това ме подсеща че трябва да си взема за колата , че все отлагам :worthy:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...