Jump to content
Guest shumy

Ние пут*и ли сме?

Recommended Posts

Guest shumy

Колеги, мърлящината продължава... събота асвалтираха Монтевидео, в дъжда запълваха локвите с асвалт :) Колко мислите ще изкара тоя асвалт? Отговора е николко... още същия ден вече беше почнал да се раздробява. До кога ще търпиме тази мърлящина? Ние безгласни путки ли сме че само си мълчим и търпим? ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ!!!Дайте идеи какво може да направим понеже вече не се търпи това безхаберие!В Търговище примерно са организирали подписка> http://www.standartnews.com/archive/2006/0...ay/s4729_11.htmПрактиката е в София да се работи максимално некъдърно, без да се спазва технологията, с нискокачествен асвал и без техника. В нашия случай не говорим за липса на пари, а за разхищение. Парите са дадени асвалта е купен, остава хората не който им се плаща да си свършат работата качествено! Е да ама не... като няма контрол може асвалта да го стоварят и в някоя градинка... Излиза доста по-скъпо една работа да я работиш 2 и повече пъти, но ония пендели в общината въобще не ги интересува :ph34r: Всичко това продължава от години, крайно време е да покажем, че не сме съгласни :P

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

Колеги, мърлящината продължава... събота асвалтираха Монтевидео, в дъжда запълваха локвите с асвалт :)  Колко мислите ще изкара тоя асвалт? Отговора е николко... още същия ден вече беше почнал да се раздробява. До кога ще търпиме тази мърлящина? Ние безгласни путки ли сме че само си мълчим и търпим? ТОВА СА НАШИТЕ ПАРИ!!!

Дайте идеи какво може да направим понеже вече не се търпи това безхаберие!

В Търговище примерно са организирали подписка> http://www.standartnews.com/archive/2006/0...ay/s4729_11.htm

Практиката е в София да се работи максимално некъдърно, без да се спазва технологията, с нискокачествен асвал и без техника. В нашия случай не говорим за липса на пари, а за разхищение. Парите са дадени асвалта е купен, остава хората не който им се плаща да си свършат работата качествено! Е да ама не... като няма контрол може асвалта да го стоварят и в някоя градинка... Излиза доста по-скъпо една работа да я работиш 2 и повече пъти, но ония пендели в общината въобще не ги интересува  :ph34r:

Всичко това продължава от години, крайно време е да покажем, че не сме съгласни  :P

<{POST_SNAPBACK}>

Да се съберем и да направим мълчаливо протестно шествие с пуснати фарове по някоя улица като поканим медии и т.н.

Дупките са най-големия ми кошмар. Заради тях даже се замислих да сменям колата :P((

Бойко е най-голямото леке. Не изпълни точно това, което най-много обещаваше. Представете си за останалото. Сега има повече ями от преди :P((

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Hronos

Колега много си прав но за съжаление нямаме право на глас.Трудно е да се бориш срещу силните на деня.Не виждам светлина в тунела,поне за сега.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

аз съм за :) миналата година се пробвах да направиме нещо такова като протест :P и то не само нашия фором беше завлечен в товва меропиятие :ph34r: можеби си спомняте :P и когато трябваше да се съберем :P не ми се коментира колко коли бяхме :P можеби повече ни бива на приказки :P аз съм твърдо за :P каквото и да намислите ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mafiaboyzclan

абе то ако само си говерим помежду си и ги псуваме тайнчко нищо няма да стане!парламента гласува бюджет, който се разпределя по общините и от тук на сетне се почва мизерията!аз си мисля напоследък, че само болни за обществото теми, които получат достатъчно гласност и се разнищят се решават! ТАКА ЧЕ нека организираме едно събиране на много автомобили пред парламента и нека просто покажем че не сме сляпи за това което се случва в родния ни град!предлагам да призовем, родители, приятели, познати, момчетата от другите авто клубове, а ако може и част от бакшовете и да се веснем на паметника на незнайния войн!не че ще ги уплашим и ще решим проблема, ама поне да покажем че не сме овце и да отстоим гражданска позиция по проблем, който поне аз не знам да е бил разрешаван някога!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Informer

С тия протести нищо няма да се промени. Ще обещаят, че ще ги запълнят...с пясък или с некачествен асфалт каквато им е практиката защото няма контрол над фирмите изпълнителки понеже са техни хора. Вчера като влязох в една дупка ми опряха куките за теглене в асфалта, толкова беше дълбока. Представям си някой ако влезе с по-висока скорост какво ще стане...Та и аз често си задавам въпроса какво може да се направи така, че пътищата ни да станат като тези в Европа, а не само цените ни. Винаги стигам до заключение, че само времето и то доста време може да промени нещата. Хората се променят, но много бавно. Трябва тези от които зависят тези неща да се променят, а за сега всички са от един тип - Бай Ганьо и да не са, като отидат там "горе" стават такива по примера на колегите си. И често нямат избор за да могат да оцелеят.По подобен начин стои въпроса с полицията и крадците, със здравните осигуровки и какво ли още не в тая разкопана държава. Каквито са пътищата такава е и държавата...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Rebel

"Господари на ефира" - ми се струват добро начало, пък като добие гласност проблема, си мисля че много хора ще се присъединят към инициативата. Все пак има много съзнателни хора, които не ползват "интернет".

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Не се издържа с тези пътища. Аз не помня София в по-лошо състояние.Не сме забравили 96та нали? Що не направим една болкада на околовръстното например! И без това не може да се минава вече по него. :bounce: Може да застанем на разклона за Банкя и Бате Бойко да не може да се прибере вкъщи например.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Tino

Да му се спретне едно протестче на бат Бойко пред тях на Любен Каравелов , пред къщата му в Бояна и пред Общината или кметството или да му дадем една от нашите хонди и да го накараме той да обиколи центъра на София с нея :D да види :D Или иначе наистина ситуацията е пагубна , направо се възмутих като видях дупките по малките центрлни улички , успоредни на Витошка , пред 2 дена като минавах нямаши сериозни дупки , вчера минах и срещнах множество КРАТЕРИ :bounce:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

За съжеление бат Бойко където и да му направиме протест няма как радикално да реши проблема. Всичко опира до пари и изпълнение, това което бях чул наскоро обаче може и да помогне, а именно общината най-после да започне да проверява вече запълнени дупки и да съди фирмите слагащи некачествен асфалт. А кратерите които остават и щетите които нанясат са просто нечовешки. Не само в центъра, въпреки че за център на столица е немислимо такова нещо, но и например една уличка като Тодор Каблешков, която предполагам Ма4о я знае между цар Борис 3 към Борово и бул. България, която всеки ден поняса огромен трафик от автомобили и сутринта държи по 30мин задръстване, та на нея от стадион Славия в посока Борово какъв кратер има :bounce: , като бяха дъждовете с очите си видях миниван как застава на три колела а задна дясна гума му се вдига на половин метър от земята! :D Добре че видях колко се е изкупала и после спокойно си зачаках да ми направят път от насрещното, който скоро не е минавал и има път да знае, че ако мине оттам която и да е хонда, просто най-много да потъне и да не изплува повече! :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

Няма какво повече да си говорим. Ситуацията е ясна - нетърпима!!! Дайте ден и място и идеи да се привлече вниманието и да се събираме. Иначе, сериозно ше си купя УАЗ-ка вече :bounce:((

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Няма какво повече да си говорим. Ситуацията е ясна - нетърпима!!! Дайте ден и място и идеи да се привлече вниманието и да се събираме. Иначе, сериозно ше си купя УАЗ-ка вече :bounce:((

<{POST_SNAPBACK}>

все още няма измислен автомобил за БГ пътищата.и УАЗ да вземеш пак ще се разбие :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

За жалост, с протест лично според мен няма да стане нищо... никой не може да следи непрестанно дали се запълват бездните. Ще се разчуе, добре... ще дойдат доста автомобили на протеста, добре... ще ни пуснат по телевизията /Йе-е-е-е/, добре... но какво винаги просто ще обещаят да си свършат работата... ще изявят някаква дейност, колкото да се отчетат и ще дойде време за /примерно/ избори... нещата ще се размият и всеобщия проблем ще се забрави отново. Според мен начина за дупките е чрез заплаха, може да звучи много брутално но е така. Трябва сериозна подготовка, проучване и постоянност за да се разбере дали в някоя от клаузите за присъединяване към Евро селото има такава за дупките по пътищата. Ииии след въпросния протест да се направи изявление, че ако не се предприеме нещо ще алармираме еди кой си, че не сме никак за евро общността щом пътната обстановка е под всякакви стандарти. Нооо разбира се, за това трябват данни, факти и връзки... за жалост, на никой не му се занимава! Трябва да се алармира СБА, според мен...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shumy

Според мен първоначално трябва да се връчи ултимативно писмо на Кмета, Министъра на регионалното развитие и блогоустройството, Министър-председателя, Президента и медиите. В това писмо трябва да изложим проблема, да дадем препоръки и да поставим конкретен срок, който ако не бъде спазен ще има блокади по възлови пътни артерии в София и провинцияна. Хубаво е писмото да бъде подписано от максимален брой клубове, като се споменава и броя на участващите в клуба (примерно рено-3904, Опел-3000, ВМВ-4000, Хонда 4000 и тн. ).

Ако видим че управляващите не направят нищо по проблема, тогава ще излезнем и ще започнеме с блокадите. Пък да видим дали няма да се стреснат :tongue1:

Говорих с доста хора, прочетох много мнения и Ви уверявам че много хора биха се включили!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho
Отговорено (Редактирано)

аз съм се убедил че с властите и държавните очреждени колкот и да се занимаваш...разправяш...оплакваш..и опитвап нещо да промениш всее едно и също си остава и нищо не се променя....но как да се промени като никой не смее да се опълчи да им се опъне а иначе всички недоволни и мрънкотят... независимо има ли ефект или не тряя да са борим ...важното че си опитал...а не да си седиш и да чакаш да станат нещата сами :tongue1::unsure: ....тряябва да сме бунтари ...всички заедно за да има шанс да се промени нещо(лично менение)

Редактирано от mihho

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mafiaboyzclan

не знам само дали помните 2-ри февруари...

да същият 2-ри за когото по света разбраха какво става в нашата България!

същият онзи 2-ри когато парламента беше под обсада!

не подценявайте силата на народа!

все пак държавата е измислена от хората, за да им помага НАЛИ!

а НИЕ сме хората избрали хората, които да са нашата държава НАЛИ!

Е ако и ВИЕ мислите като мене не се отказвайте от протестите, защото ТЕ нямат право да се ЕБАВАТ с НАС!

"боят настана тупат сърца ни,

ето ги близо наште душмани,

кураж дружина вярна сговорна,

ний не сме вече рая покорна

нека пред света да се покажем,

нека го гордо братя докажем,

че сме строшили мръсни окови,

че сме свободни, а не робове

с гняв и дързост днес да издигнем глас,

времето няма все да чака нас,

нека в битка славна влезем ний,

нашта десница Бог ще подкрепи"

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Очаквах повече интерес по тази тема, явно сме си пут... и си заслужаваме пътищата :blink::cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

все още няма измислен автомобил за БГ пътищата.и УАЗ да вземеш пак ще се разбие ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Ха-ха!Правилно!То не са дупки то не е чудо.Спомням си някой беше постнал и снимки, на дупките по околовръстното, селд като си беше прецакал джантите барабар с гумите...НЯМА СПАСЕНИЕ!И се отказах от идеята със спортното окачване. :cool: А това за блокирането на околовръстното...не е лоша идея! :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest mihho

не знам само дали помните 2-ри февруари...

да същият 2-ри за когото по света разбраха какво става в нашата България!

същият онзи 2-ри когато парламента беше под обсада!

не подценявайте силата на народа!

все пак държавата е измислена от хората, за да им помага НАЛИ!

а НИЕ сме хората избрали хората, които да са нашата държава НАЛИ!

Е ако и ВИЕ мислите като мене не се отказвайте от протестите, защото ТЕ нямат право да се ЕБАВАТ с НАС!

<{POST_SNAPBACK}>

Мисля точно като тебе колега...също така мисля че никога не трябва да се даваме лесно...да се борим..да се бунтуваме ...да не ги оставяме да спят спокойно....докато нещо колкото и малко да е да се промени...да се види че има ефект...за да се наддигнат всички...ако не ше си седим и ще си пасем от изсъхналата трева като овце :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest tinki

<{POST_SNAPBACK}>

:cool:;):blink::(;)

само кажете кога и съм там

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

<{POST_SNAPBACK}>

;);):(:(:blink:

само кажете кога и съм там

<{POST_SNAPBACK}>

:(:) и аз съм за :) само казвате кога и каде :cool: и съм там :D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest My Honda

Разрешение от кмета ли ще искаме, или ще направим някоя щуротия :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Kid Android

Пишем ултимативно писмо, подписваме го на срещата в края на месеца и го разпращаме на кмета, министерства, президент и мин. председател и медиите задължително. Поставяме условие, примерно, ако до 1 месец не се запълнят дупките на "Цариградско" - блокираме го (за да не си трошат хората колите) и така...Разрешение няма кой да ни даде като протестираме срещу самия него :blink:)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest PARADOX_sf

Така ще е докат фирмата на Софиянски която се занимава със софийските улици продължава да работи, после ще е на Бойко и...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest paRADOx

Давайте да теглим по 1 подпис, и да се вдигаме на въстание!Не е толкова трудно да му се не види.. пък ако не се получи - блокираме пътя към Бояна на околовръстното(както беше споменал един колега), и Бат Бойко ще не ще...няма да се прибере! :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ShEfA

Не е толкова просто. За жалост, се изисква правна консултация. Някой ако има адвокат на близо да го вика да помага! Не е нужно разрешение, но за такава стачка се изисква охрана от органите на реда. Всичко трябва да е организирано, иначе ще ви опанделят! Поне така знам аз...

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest VTEC Inside

Хора може да изисква ходене и губене на време ама е добре да е законосъобразно :(

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Има и един друг начин "онези" да разберат, какво става. Всеки, който хлъне в дупка и изкриви джанта, направи балон на гумата и т.н., спира и вика КАТ да му направят протокол. Те са длъжни да го направят също така както и за ПТП. Тогава за такива повиквания ще има ужасно много обаждания и ще им се види доста нанагорно. Това със сигурност ще се отрази в сводките им! Аз съм предприел тази тактика вече+това, че където има дупка почти спирам. Така допълнително се задръства движението! :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest shestia

Има и един друг начин "онези" да разберат, какво става. Всеки, който хлъне в дупка и изкриви джанта, направи балон на гумата и т.н., спира и вика КАТ да му направят протокол. Те са длъжни да го направят също така както и за ПТП. Тогава за такива повиквания ще има ужасно много обаждания и ще им се види доста нанагорно. Това със сигурност ще се отрази в сводките им! Аз съм предприел тази тактика вече+това, че където има дупка почти спирам. Така допълнително се задръства движението! ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Е да обаче така ти пишат и акт. ;) За такова ПТП някой май беше споменал че актът е от вида "несъобразен релеф на пътя" или нещо такова. Аз лично от близо година и половина се водя в данъчното :angry: и наскоро разбрах че актовете които никога не съм си ги плащал и които са ми от минали години добрите хора са ми ги опростили, а в последно време нямам подобни нарушения. Все пак сега ща не ща, се плащат и не ми се иска да храня онези в КАТ. ;)

Най-доброто решение е да си пазиме колите, пък другото не ти е разправия, ами е само нерви и губене на време. Това със задръстванята е по-добрия варянт. ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest D16A8

Е да обаче така ти пишат и акт. ;) За такова ПТП някой май беше споменал че актът е от вида "несъобразен релеф на пътя" или нещо такова. Аз лично от близо година и половина се водя в данъчното :angry: и наскоро разбрах че актовете които никога не съм си ги плащал и които са ми от минали години добрите хора са ми ги опростили, а в последно време нямам подобни нарушения. Все пак сега ща не ща, се плащат и не ми се иска да храня онези в КАТ. ;) Най-доброто решение е да си пазиме колите, пък другото не ти е разправия, ами е само нерви и губене на време. Това със задръстванята е по-добрия варянт. ;)Прав си принципно, но трябва да има някакъв отзвук все пак. Иначе Отговора на заглавието на темата би било "да". А ако няма ПТП за какво е е акта? Какво ще пише? "Паднал в дупка"- глоба+точки? Или "защо карате в дупките господин водач?" а?! Нищо, че не може да се избегнат, няма да карате през тях, ще летите над дърветата!! ;);)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest GReddy

В европа,а и не само в европа а и по света,"черните"пътища са по-добри от нашите главни пътища.Да не говорим за второстепенни и разни други из градовете.В крайните квартали ;):angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest ma4o

никои ли от форума не разбира от правене на стачки ;) да вземе да ни орентира как да го направим ;) че триабва да покажем недоволството :angry:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Евала на шофьорите от Бургас за иницятивата, ако не започнат обещаните ремонти в София от другия месец ще трябва и в ние да се обединим за подобна иницятива!

Link: ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ ЗА БУРГАС БЕЗ ДУПКИ

Колеги, пожелавам Ви наистина Бургас да се превърне в български град без дупки по пътищата!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...