Jump to content
Guest buddi5

джанти

Recommended Posts

Guest buddi5

Колеги занчи имам следния проблем купих за акорда джанти от каризма 16 7.5J с 5 спици външен борд (красота) със супер запазени гуми 205 55 стоят убииствено колата става друга с тях излизат 10см извън калника , обаче имам следния проблем при слагането се оказа че като карам одзад упират а ръбовете на калниците и то в празна кола и се наложи да ги махна .Змаги мисълта ми е има ли някъкъв начин да се вкарат без да се режат калниците че ми вкарваха оферти да слагам парчета то изрязана транспортна лента под пружинитета да се дигнело ама нешто не сам навит. наи тъпото е че отпред си стават перфекно :lol:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

моя проблем с излизането на джантите го реших с надуване на калниците. джантите ми са 8г .но можело да се сложат и тампони в горната част на пружините .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

моя проблем с излизането на джантите го реших с надуване на калниците.  джантите ми са 8г .но можело да се сложат и тампони в горната част на пружините .

<{POST_SNAPBACK}>

Какво е това надуване ? :cool:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Demon

Виж колата на колегата Genchotur, разгледай задните и прединте калници. Това е "надуване" на калниците, той също е с подобни джанти и е направил същото. А някъде из форума има тема за неговия автомобил.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5
Отговорено (Редактирано)

Ясно работата пак стана дебела заради джантите калниците трябва да преправям , но тогава явно и прагове трябва да сложа та да не стане половинчата история та за това ако знаете някои наистина къдърен маистор които да работи и достатъчно бързо ще сам ви благодарен да споделите :cool:

Редактирано от buddi5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Policman

Можеш да си решиш проблема с гумени тампони,които се слагат на пружините.Стават идеално от ваз2104, слагаш по три на пружина и няма нужда да раздуваш :bounce: Преди време имах такъв проблем и го реших така.Успех!!!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest Krelion

По-добре изкриви малко калника.Аз имах такъв проблем на Бмв-то,взех една летва ,един парцал върху нея за да не надраскам боята,пъхнах летвата м/у калника и гумата и натиснах здраво два три пъти.На пръв поглед калника не мърда ама всъщност не е така.И стана. :unsure: Можеш и тампони да сложиш ама само ако си фен на бъгита ;):unsure::tongue1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest target

Здавей buddi5, аз карам с 16 ки обаче по висока гума от 45 височина не може да се събере в калника ,а видях че височината на твоите е 55 как няма да опира сменяй гуми 225 / 40 /16 е истината .успех :tongue1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest buddi5

Да то така ще станене ама аз не изкам гуми с толкова нисък борд че трябва да правя гуми и джанти през ден с тея дупки в софия

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest benji_crx

Да то така ще станене ама  аз не изкам гуми с толкова нисък борд че трябва да правя гуми и джанти през ден с  тея дупки в софия

<{POST_SNAPBACK}>

не си се изказал правилно.дупките са не само в софия а в цяла БЪЛГАРИЯ :blink:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest NCN

По-добре изкриви малко калника.Аз имах такъв проблем на Бмв-то,взех една летва ,един парцал върху нея за да не надраскам боята,пъхнах летвата м/у калника и гумата и натиснах здраво два три пъти.На пръв поглед калника не мърда ама всъщност не е така.И стана. :) Можеш и тампони да сложиш ама само ако си фен на бъгита :)  :(  :)

<{POST_SNAPBACK}>

Но внимавай че, ламарината на BMW e доста по-дебела от на Hondela и да не се окаче че, ще ходиш на тенекеджия.........

Ако си толкова навит на тези джанти вариянтите са три:

1.Вдигаш просвета с тампони.

2.слизаш на по-нисък профил 45 или 40.

3.Раздуваш калниците.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest dj_mi6o

Да то така ще станене ама  аз не изкам гуми с толкова нисък борд че трябва да правя гуми и джанти през ден с  тея дупки в софия

<{POST_SNAPBACK}>

не си се изказал правилно.дупките са не само в софия а в цяла БЪЛГАРИЯ :D

<{POST_SNAPBACK}>

:D :D

Ееее то всяка гъзария си изисква жертви :D

Аз наскоро сложих 15-ки даже 185/55/15-е подложих малко на пружинките,иначе трябва все сам да си се возя :lol: .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...