Jump to content
p0n1X

Съвет за джанти и гуми

Recommended Posts

От скоро имам Civic 5 ген. и още не съм запознат много с нещата по него затова се обръщам към вас за съвет. Колата е свалена (май е със спортни прожини) и в момента съм с тези джанти Публикувано изображение

15" - 7J (до колкото разбрах от форума това 7J значи колко е изнесена джантата навън) и гуми 195/50 , но имам проблем. При завой задните калниците опират отстрани на гумите и ги протъркват. Когато се качим 4 човека пак опират. Та питането ми е какви джанти с какъв борд ( или без борд) да си потърся, за да се приберат гумите под калниците, защото това окачване с което съм сега ми харесва как вози меко. Става дума за 15" или 16" и ако взема 16" ще се затормозили много колата. А също така, къде мога да намеря бели джанти с 7-8-9 лъча както са тези на снимката или аз трябва да си ги пребоядисвам допълнително.

Публикувано изображение

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Колко е изнесена джантата се определя от офсетът (ЕТ). При тебе ЕТ35 до ЕТ38 трябва да свърши работа. 7J показва колко ти е широка самата джанта и е подходяща за гуми 195/50/15. Някъде по джантата трябва да пише колко е ЕТ.п.п. Ама щом е сваляна колата нещата може и да не са така :)

Редактирано от MachineMan

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами на джантата е маркирано 7J 15 H2 ET 13

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами на джантата е маркирано 7J 15 H2 ET 13

Това е ключа към палатката :) Бартеросай/продай тия джанти, и както е казано горе, намери такива, които да са близки до фабричния офсет, примерно 35 или 38. Колкото по-голямо е числото на т'ва ЕТ, толкова по-навътре е прибрана джантата и обратно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Благодаря ви много за помоща :rolleyes: Сега вече знам какво да търся и къде да гледам :) Скоро ще пусна и тема за бартер.

Редактирано от p0n1X

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имах такава дилема имах джанти с борд 7.5J и ЕТ 28 и с окачването и даже без него на сток пружини опираше сега сложих 16ки с ЕТ35 и е супер не я спъна защото са лекични и не закача на сток, сега тия дни слагам окачване да видим как е :rolleyes:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...