SSHHAFT 1 #1 Публикувано 3 Юни, 2010 (Редактирано) Колеги здравейте.Преди ден се получи следния проблем, който не го е имала Хондицата. Паля си аз,тръгвам минавам си аз някакво разтояние и влизам в града. Стигам си аз първия светофар пускам газта и оборотомера аха аха под 500 об/мин. Никога не го е правила, а от тогава си го прави постоянно. Колицата е английско Сивик (D16Y3) - не е помирисвала и газ,освен на бензиноколонката на бензиностанцията . Също преди това да стане ми умря отведнъж акумулацията. Може ли да е свързано с това, опасно ли е да се кара така? Благодарско предварително. Редактирано 3 Юни, 2010 от SSHHAFT Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jamo 93 #2 Отговорено 3 Юни, 2010 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=48387&st=0Дойде лятото и се почна с тоя проблем Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SSHHAFT 1 #3 Отговорено 4 Юни, 2010 Ми то това добре ама решението какво като аз нямам ЕГР??Да чистя моторче стъпково и дросел?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HELL_FIRE_ 140 #5 Отговорено 5 Юни, 2010 Да SSHHAFT, отваряш си дросела и го чистиш хубаво, главно регулатора за празен ход, така наричаното от всички "стъпково моторче"...на много Хонди е слабо място това "моторче" за празен ход. Съветвам те обаче, да си разглобиш целия дросел, не го пръскай с WD40 и тем подобни му производни препарати, защото аз преди време имах такъв проблем и като разглобих дросела, тоя същия "стъпков мотор" беше с фабричен дефект - имаше мустаци и струшки по роторната си част и те задираха...усещаше се и при въртене с ръка как задира, как искаш тогава ECU-то да го клати, като е механичен проблема....тази част там е финна и трябва да се върти леко и свободно...при мен една финна водна шкурка с която махнах мустаците, свърши перфектна работа, докато не стана като швейцарски часовник... Разглоби, огледай нещата, почисти хубаво и си ти. Успех! Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SSHHAFT 1 #6 Отговорено 5 Юни, 2010 Благодарско много!Това и ще направя. После резултати. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
felipe 0 #7 Отговорено 9 Юни, 2010 Здравейте, Имам същият проблем описан по-горе. Ще бъда благодарен ако някои може да ми посочи на снимките каде се намира дросела и стъпковото моторче. Става въпрос за Civic 1.5 от '91. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове