Jump to content
SH3M37A

Проблем след проблем

Recommended Posts

Здравейте колеги отдавна не съм писал то е че ми се насъбраха доста проблеми с тази любима марка ХОНДА като дойдох в бг ....така по същество....Понеже не знам как как се казват компонентите на задното окачване на хондата ми.Самостоятелно е окачването и нещо като носач//може би е носач// на който се закрепва в единия край шарнир за колелото , в средата амортисиора и другата част за купето.Та втулките там са гумени и са износени на макс и са опрели на желязото и блъскат из дупките. да ми кажете от къде мога да си купя тези 2 части нови фирма , и приблизително цена за тях в някаква фирма в ВАРНА,СИЛИСТРА,РУСЕ по възможност.Другия проблем е :Сменях гарнитура на главата .. но я бях карал около 6-7 месеца прегрята само водата фърляше при юркане на двг-то , но като дойдох в бг малко преди сервиза отказа 1 цилиндър и я закарах на 3 цилиндара.след смяната на гарнитурата и в предвит тези 7 месеца прегрято състояние но на хладен климат / не жеги като тука // има ли вероятност гумичките на клапанните горе да са се изпекли и да ми пропуска масло което ми гори ????Компресията не са е загубила, поради което си мисля че сегментите са ОК Сега за маслото ... сложих на шел 10/40 намерих в мазата // 3-4 годишно е / но ново ???На няма и 1000 км ми изгори около 4 литра масло ?????? никога не ми е пипала маслото !!! Какво масло е препорачително да я карам таз хода // в ирландия като бях карах с кастрол 15/40 // 2 години карах без да ми бутне и грам та горенето на маслото може ли да е от гумичките на клапаните понеже са се опекли от прегряването или е от калпавото масло какъв вид масло да слагам ???Казаха ми за някво МИКИ МОЛИ или с масло от сервизи на джон диар тракторите + добавка било гипс :D:) :) и усещам че се товари колата не знам дали е от маслото но много се товари двг-то :)Колата е хонда сивик 98 англичанка 1.4 90hp

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

толкова много компетентни хора има в форума , поне едно "споко пич смени маслото и са управи" много ми е мъка за това масло :) Вече купих калпави части и не е минало 2 месеца от както ги смених и пак трябва да ги сменям :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорил си сам на въпросите си :) Кофти части и консумативи = кофти кола.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега първо кажи от къде си, като си си в БГ. Другото което мога да ти кажа е, че като е прегрята колата може главата да се е изкривила. Горенето на масло е от сегменти, когато автомобила гори масло /маслени сегменти/ не означава, че не трябва да има компресия и принципно, когато гори масло компресията се качва. Най-добре е да отидаш при читав майстор и да си сервизираш моторетката. Пък и в крайна сметка не си и написал какъв е двигателя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

д14а8живея в варна . но в момента пребивавам силистренска и русенска област. и към варна ще ходя чак на 22 този месец

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Ами има хора във Варна, които могат да ти помогнат. Ако не се лъжа гилдията тук се обръща към Дидо- ЧикиРики - chikiriki. Мисля винаги можеш да му намериш координатите. Ако неможеш да му намериш телефона във тази тема е пуснал пост http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=48490. Можеш да го питаш на лични дали ще се заеме с проблема ти. Тук от виртуално-форумното пространство никой неможе да ти оправи колата с тези проблеми. Предполагам той е човека, който може да те направи щастлив и да си лъзгаш хондето с кеф.

Редактирано от mEtaka

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много колега :) ще го потърся

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...