Jump to content
Guest HondaFen

Масло от дилкото?

Recommended Posts

Guest HondaFen

Здравейте колеки. Както бях писал преди време вече съм с Full Injection на мойта D15-ка. Обаче скоро след суапа забелязах че имам лек теч на масло от дилкото /сигурно е нормално за втора употреба/. Не че е много, или пречи на работата на двигателя, ама ме дразни - Хонда да губи масло :hondarulez: Оказа се че не е от семеринга, който е на границата между дилкото и мотора. Мисля, че прокапва от дистрибуторната капачка. Та въпроса ми е имал ли е някой подобен проблем, и как да го отстраня? Може ли да се действа със силикон или не е добра идея? Само да кажа, че дилкото е от D16A6. Мерси предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Здравейте колеки. Както бях писал преди време вече съм с Full Injection на мойта D15-ка. Обаче скоро след суапа забелязах че имам лек теч на масло от дилкото /сигурно е нормално за втора употреба/. Не че е много, или пречи на работата на двигателя, ама ме дразни - Хонда да губи масло :hondarulez:  Оказа се че не е от семеринга, който е на границата между дилкото и мотора. Мисля, че прокапва от дистрибуторната капачка. Та въпроса ми е имал ли е някой подобен проблем, и как да го отстраня? Може ли да се действа със силикон или не е добра идея? Само да кажа, че дилкото е от D16A6. Мерси предварително.

<{POST_SNAPBACK}>

бе как ще ти тече от капачката бре ? то ако там има масло мислиш ли ,че изобщо ще запалиш?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

Намери откъде е.семеринга е вътре, оная гумичка отвън НЕ Е семеринг. Ако тече от семеринга, вътре ще е яко омазано, но металната част на делкото отвън ще е чиста. ако тече от външната гумена гривна, металната част ще е омазана, а вътре ще е чисто. Семеринга е гаден за смяна, а гуменото оплътнение може би може да се намери. Не е нужно да е от хонда... само да пасва и да е маслоустойчиво.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

бе как ще ти тече от капачката бре ? то ако там има масло мислиш ли ,че изобщо ще запалиш?

Ще запали естествено....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest greenwather

Ще запали естествено....

<{POST_SNAPBACK}>

бах :hondarulez: му :thumbs1:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

дори по -добре пали :blink::censored:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaFen

Колкото до паленето - без никви грижи. Въпроса е че вътре дистрибуторната копачка е омаслена, незнам дали се отразява на тоците, но ми се струва че няма разлика във вървенето. Иначе омасляването е от самата капачка /май си има някъв технологичен отвор отдолу/, а не от фугата между дилкото и мотора. Под дилкото всичко е станало кенеф :drunk: . Ама явно ще трябва да се разчанчи на съставни части и да видя къде точно вътре е това уплътнение и с кво да го заменя. А дали няма да стане уплътнението от старото ми дилко - сток на D15B2? Щот ако става няма кво да мисля, ами направо да пробвам. Никой не е писал нищо по въпроса със силикона?! Очаквам мнения :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaFen

/май си има някъв технологичен отвор отдолу/

:drunk: Поправка - технологичен отвор има дилкото близо до капачката - от там си капе по малко. Вече 2 месеца от суапа а маслото на щеката си е на нужното ниво, няма и милиметър разлика от преди :tooth:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

семеринга на остта - много крива хава :drunk:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest 1net

О-пръстена от старото ти делко ще стане. но ако има маслко в делкото, проблемът ти е в семеринга вътре....Силикон.... ми що не... само 4е трябва да си обезмаслил меко казано перфектно, за да остане залепен за делкото, а не да падне в главата.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doof

Семеринга на делкото 50 стотинки струва но ако не го смениш лошо вътре е бобината и може да изгори от тва масло

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaFen

семеринга на остта - много крива хава

Мерси за успокоението ;)

О-пръстена от старото ти делко ще стане. но ако има маслко в делкото, проблемът ти е в семеринга вътре....

И аз така си помислих щот има масло, то дефакто прокапва от един отвор отдолу на дилкото. Въпроса е дали е много сложно да се смени тая пущина, щот Joro_Bul даде много окуражаващо мнение по въпроса :P

Семеринга на делкото 50 стотинки струва но ако не го смениш лошо вътре е бобината и може да изгори от тва масло

Дабре бе колега, аз що не мога да си намеря такъв семеринг в Пловдив?Я да ми пратиш 2 бр. по пощата, пък ще почерпя на националната среща ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul
Отговорено (Редактирано)

той е имал в предвид за опръстена - той струва 50 ст. а вътршния семеринг - за колкото го намериши най добре да свалиш семеринга и с него при кожодерите :P

Редактирано от joro_bul

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaFen

той е имал в предвид за опръстена - той струва 50 ст. а вътршния семеринг - за колкото го намериш

Колега, дай акъл при кои точно кожодери ходиш ти - нали си от Филибето. Щот аз попитах за такова нещо в 2-та магазина, от които съм пазарува до сега, ама ме гледаха кат ТРАБА. :P "Няма такива уплътнители" - беше отговора. ГАДНО!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest joro_bul

кажи ми при кой си ходил?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest doof

пи4 празпитах и утре ще ти дам един тел в пловдив да се обадиш има един дето прави тампони и са много добри маината му викат дано да може да ти направи семеринга ако може да знаеш 4е парите са символи4ни при него и казвам на вси4ки тампоните за заден мост за хонда сивик са му страшни ако някои му трябват и в софия доставя

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest YoLan

И при мен беше омазнено, като купих колата лятото. Смениха ми го в Анастасов заедно с други дреболии, които имаше за оправяне. Не се сещам колко струваше, но не беше голяма сума.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest HondaFen

ТЕНКЮ ПИПЪЛ :ph34r:

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Guest r2d2

Незнам дали вече си се справил с положението и извинявайте за закъснението но ето как се прави за 2лв. Аз търсих семеринг с оригиналните размери 2 дена в Пловдив и не намерих.Купува6 семеринг 24.12.8 мисля 4е бе6е но за по сигурно го купи след като извади6 твоя. (1лв.)Сваля6 делкото като добре е да го бележи6 и го разглобява6 цялото да остане само АL. отливка. Отива6 при стугар и ти раз6ирява вън6ният размер от 22.5 на 24.(1лв.) . Набива6 сглобява6 и си свирка6.Надявам се да съм бил полезен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...